Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý šampion v bowlingu, Roy, objevil mladého génia jménem Ishmael a má za to, že tento chlapec je jeho vstupenkou do světa úspěchu a bohatství. Roy vezme Ishmaela na turnaj 'vítěz bere vše' do Rena, aby se pomstil svému dávnému rivalovi. Roy Munson se stal v roce 1979 národním šampionem v bowlingu. Bohužel brzy poté, co získal titul, přišel o ruku - zapletl se totiž s nesprávnými chlápky a snažil se je podvést. Posledních sedmnáct let bylo pro Roye velmi neradostných, s gumovou rukou se živil jako prodejce bowlingového vybavení. Jednoho dne se však setká s Ishmaelem, mladým Amišem, jenž má přirozený talent pro bowling. Roy chlapce přesvědčí, aby s ním odjel na profesionální bowlingový turnaj, kde má šanci díky svému nadání vyhrát slušnou finanční sumu a zachránit tak rodinnou farmu. Netrvá dlouho a Ishmael začne vyhrávat jednu soutěž za druhou... Drsná a vtipná komedie však na konci velmi zvážní. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

markotter 

všechny recenze uživatele

Potřeboval jsem si trochu vypláchnout mozek a myslel si, že komedie bratří Farrellyů by mohla být vhodným nosičem, obzvlášť, když tu někteří řadí tento film mezi jejich filmy Blbý a blbější nebo Něco na té Mary je. Výplach proběhl, bohužel na jiném místě mého těla. Porovnání se zmíněnými filmy je pro ně urážkou a pro mě to bylo utrpením sledovat. Vtípky jsou rozesety hodně řídce, všichni hrdinové jsou vesměs nesympatičtí a ke konci se komedie ztrácí úplně a stává se z toho moralistní sračka. Hvězda za "pravý kozy" Vanessy Angel. ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie z bowlingového prostředí, ve které jde spíše o příběh než o humor. Scénář se docela povedl, takže i když se u filmu moc nezasmějete, tak se přesto nenudíte. Woody a Randy vytvořili dobrou dvojci na kterou se dalo koukat. A Bill Murray svou roli šmejda zahrál také dobře, i když bych mu chvílema nejradši dal pár facek... Dal bych 2,5 hvězdičky ale za Randyho tanec u tyče v dámském spodním prádle půlhvězdu přidám... :-)) 3* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Farrellyovic bratry docela můžu a v 90. letech navíc prožívali vrcholné období. Jasně, že úspěch Blbého a Blbějšího se Kingpinem nedal zopakovat, ale to zřejmě nebyl ani cíl. Koho zajímají Amišové, že? Nejnudnější lidi na světě. Kdo film vykopává do vyšších sfér je jednoznačně postava Billa Murrayho. Často jsem moc nerozumněl tomu, proč jej lidé tolik milují, ale tímto filmem jsem definitivně pochopil. Ten chlap je fakt blázen. Na Kingpina se stojí podívat hlavně díky němu. 70% ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Amiš na bowlingovém turnaji je dostatečně silná kombinace na to, aby to utáhla. Ještě je tam kus té nespoutané pomatenosti a retardovanosti z "Blbý a blbější", po tomhle filmu se už jejich tvorba začala postupně normalizovat a stávat stále nudnější. Bill Murray tam má skvělou roli macho degeše a soupeří s Harlesonem o největší přehazovačku ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hodně nudná kuželkářská komedie bratrů Farrellyových. Opravdu legrační je jen Bill Murray, ale moc se na něj netěšte (já jsem tu chybu udělal), protože se vyskytuje jen krátce na začátku filmu, aby napálil Woodyho Harrelsona, pak odjede a už o něm nikdy neuslyšíme. Zjevně trik, jak přilákat důvěřivé diváky na jinak slabý film s druhořadými herci. 40% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Zadné rady fanúšikov na Reno bowling štadióne boli vyrobené z kartónu. (misterz)

Reklama

Reklama