Reklama

Reklama

Svět sedmnáctileté Veroniky "Ronnie" Millerové se po rozvodu rodičů otřese v samotných základech. Ronnie zůstává s matkou v rodném New Yorku, otec se rozhodne odstěhovat do malého městečka v Georgii. Je profesionálním klavíristou a svůj nový život na venkově zasvětil snaze vytvořit umělecké dílo, které by bylo ozdobou místního kostela. Ronnie se i po třech letech od rozvodu svých rodičů cítí zraněná a podvedená, a tak se její matka rozhodne, že bude v nejlepším zájmu všech zúčastněných, když Veronika stráví léto se svým otcem. Ten se snaží znovu si vybudovat láskyplný vztah se svou dcerou, ale najít cestu k mladé rebelce není jednoduché. A tak vsadí na jedinou věc, která je spojuje, na hudbu. Během pobytu u otce se dívce dramaticky změní život - zamiluje se do Willa a dozvídá se, že otec je smrtelně nemocný... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (220)

marvan 

všechny recenze uživatele

Autor knižní předlohy Nicolas Sparks je zdatný pokračovatel tradice červené knihovny. Sparksova obliba spočívá v autorově schopnosti recyklovat a inovovat romantickou veteš natolik citlivě, že se výsledek často blíží serióznímu melodramatu. Nejlépe se zatím podařilo filmově zprostředkovat Sparksovy schopnosti Nicku Cassavetesovi v Notebooku. V Poslední písni výše zmíněná romantická veteš až příliš vystrkuje růžky a příliš bezohledně ždímá emoce. Je škoda, že větší prostor nedostala postava sexy opotřebovaného taťky Grega Kinneara. Naopak dětská rádoby hvězda Miley Cyrus je snad tou největší slabinou filmu. Přestože si Miley Cyrus stále užívá doznívající status dětské hvězdy, její lolitkovsky dráždivé půvaby věkem zhrubly a o to citelněji vyniká absence hereckého talentu. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Miley Cyrus si střihla roli ne nepodobnou její Miley Stewart. Tak trochu na oko zatrpklejší, lehce vzpurná a naštvaná Miley bez alter ega. Není to ukázka širokého hereckého repertoáru, ale rozhodně jde o herecký repertoár. Ale i celkově film není žádná hvězdná záře a líbivá inovace, spíše hezký standard a i ty herecké výkony jsou psíše lepsší jak horší. Příběh má spád, obsahuje jak zábavu tak dojemné a smutné záležitosti, trošku zabržděnou zápletku a smutný ale vydařený konec. Trošičku citové vydírání diváka, ale nenápadnou přátelskou formou. Je to příjemná dramatická romance s odlehčujícími prvky, které je mnohem lepší, než by se na první kritický pohled zdálo. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem se přemlouvala, abych film dokoukala do konce. Věčně našpulená pusa Miley Cyrus(nevím jestli úmyslně nebo to tak má od narození)ve stylu duck-face mě dosti odrazovala a představovala jsem si, že dokonce ani ten nejkrášnější natočený západ slunce s odrazem v houpajících se vlnkách moře mě nepřesvědčí o mých prve smýšlených 2*/5. Díky bohu jsem nedokázala odtrhnout oči od Liama Hemswortha a přestože nedokážu říct co mě na něm více přitahuje jestli jeho tvářička, statné tělo, hluboké krásné oči nebo herectví, tak mě to donutilo vytrvat. Řeknu vám, že jsem ji (Cyrusce) dokázala za film hned několikrát vynadat třeba, že je na všechny v okolí nepříjemná nebo že se jí nelíbí, že ji nabaluje ten nejhezčí borec v okolí...a přesto, že mi její """"""""herectví"""""""" silně připomíná Shannen Doherty, kterou taktéž nesnáším o to více to pro mě bylo těžké překousnout. Nakonec jsem dokázala zapojit moji objektivitu do příběhu a četné milostné pohledy jsem ignorovala. Velkým plusem filmu byla silná závěrečná půlhoďka věnující se umírání otce dvou sourozenců(Ronnie a Jonah). Otec si chudák myslel, že zapálil díky medikamentům, které tehdy musel brát zdejší kostel a tak se snažil napravit svou chybu a dělal pro obnovu kostela vše co mohl - hlavně dělal nádhernou vitráž a pomáhal mu s ní i malý Jonah. Ukázalo se, že kostel nezapálil, přivedl opět dceru Ronnie k hraní na klavír, ta se pak usmířila s krásným borcem Willem(Liam)a po pohřbu otce kde mimochodem zahrála jeho skladbu jí věnovanou se opět vrátila k hraní a žili šťastně až do smrti - pohádky je konec. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

66% na kontě? To mi přijde sakra málo, protože tohle byl jeden z nejlepších romantických filmů, co jsem viděl. Ano, bylo tam spoustu klišé a scén, kdy další průběh bylo velmi lehké odhadnout. Jenomže na ten film se fakt dobře koukalo. Měl povedený námět, scénář, zajímavou hlavní hrdinku se zvláštním chraplavým hlasem a hudební stránka byla taky perfektní (dobrá práce, Aarone Zigmane - hudba). Navíc herec Greg Kinnear (táta Ronnie) zahrál svojí roli opravdu dobře a věřím, že jeho osud v závěru dojal nemálo žen. Tleskám a děkuji režisérce za krásný filmový zážitek. 80% (with J.) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $62,950,384Tržby Celosvetovo $89,041,656Tržby za predaj DVD v USA $32,841,177 //počet predaných kusov 1,840,282║ ušlo to nakoniec, keby sa tam vynechalo trochu toho zbytočného balastu a dosadilo alebo rozvilo pár scén mohol byť aj slušný priemer /40%/ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Greg Kinnear musel z natáčania na niekoľko dní odísť, lebo sa mu narodila dcéra Katie. (Pat.Ko)
  • Kolumbijská univerzita a Juilliard sú od seba vzdialené iba 3 míle. (Pat.Ko)
  • Motiv plakátu, na kterém je muž, jenž drží ženu za obličej a chystá se k polibku, je shodný s plakáty k dalším filmům natočených podle knižní předlohy od Nikolase Sparkse. (Ganka)

Reklama

Reklama