Reklama

Reklama

Neberte nám princeznu

(TV film)
  • Československo Neberte nám princeznú (více)

Obsahy(1)

Hrdinka príbehu Katka sa naozaj nemôže na nič sťažovať. Má dostatok všetkého, môže žiť bezstarostne, rodičia jej kúpia, na čo si len spomenie. A predsa... Katkini rodičia si vo víre povinností a záľub nenájdu čas na to najdôležitejšie - na vlastné dieťa. A Katku to, samozrejme, veľmi trápi. (oficiální text distributora)

Recenze (94)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pokud bychom to brali vazne, musela by mit Rottrova se Sobotou (rodice) Gombitovou (dcera) uz v 15 letech... :))) Ale jinak jde o velmi zajimavy pocin, ktery jsem neznal. Zpevaci hraji svoje herecke party celkem uspokojive a muzika je skvela! Cele je to trosku halucinogenni, a to me bavilo. Mam rad divne veci. :) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 27.12.1981, pôvodný televízny muzikál - Ja netvrdím, že netreba byť kritický. Ale z tých nízkohodnotiacich komentárov mám pocit istej schizofrénie. :-) Bavíme sa tu naozaj o NEBERTE NÁM PRINCEZNÚ ? Kultovom slovenskom televíznom muzikále ? Alebo ste si omylom púšťali pri sledovaní nejaké omamné látky do ovzdušia ? :-) (31.12.2009) ()

Reklama

ZajoMajo 

všechny recenze uživatele

Tento film nech ani nehodnotia ludia, ktori nemaju deti - lebo nepochopia o com vlastne je. Ja som to pustil malej 2,5 rocnej dcere a je z toho unesena mozno prave tak, ako som z toho uneseny ja, ked som mal sest. Na konci mala plakala a chcela film od zaciatku. Piesen SLOVA-OBYCAJNE SLOVA - si spieva doteraz, snad trochu inak, ale chytlava hudba skveleho Ursiniho - je proste chytlava hudba - ktora sa v dnesnej dobe uz nesklada. Perfektny muzikal - postaveny na perfektnych skladbach... ()

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že tunajšie hodnotenia silne závisia od toho, ako sa komu páči hudba. Kto má Ursínyho pesničky rád, ten filmu veľa prepáči. A kto nie, ten vidí každú chybu a je ich veru dosť. Možno najlepšie asi bude sledovať film so zatvorenými očami, teda len počúvať hudbu. Mojím osobným favoritom je pesnička Svitá. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Naivita hereckých výkonů je dána výchozí zápletkou - zobrazením vztahů mezi rodiči a dětmi. Vazba je zesílena ještě tím, že hlavní hrdinka Katka je jedináček. Televizní film zaujme hlavně příznivce Mariky Gombitové, Marie Rottrové a Miro Žbirky. Tvůrcům slouží ke cti umné propojení písniček, takže snímek lze klidně označit i jako muzikál. Odvyprávění příběhu pomocí jednotlivých písniček má mnohem větší spád než mluvené mezihry. Díky přiměřené stopáži však příběh nenudí a navíc ve druhé polovině, která se odehrává v dětském domově, je využitý i motiv "hry na princeznu". Nadčasové zobrazení symbolu šatů, triček (potažmo hmotných věcí), kterými si rodiče kupují své potomky. Obě zpěvačky dokázaly přes věkový rozdíl pouhých 16 let dobře zahrát vztah dcery a matky. Z hudebního hlediska je zajímavá písnička "Dieťa z dobrej rodiny", kterou v úvodu zpívá pouze Marika Gombitová a následně v úpravě ji zpívá s Miro Žbirkou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (33)

  • V scéne, kde vychovávateľky umývajú deti, bola improvizovaná kúpeľňa z robotníckych ubytovní. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama