Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik hororu, pravidelne posielam filmy tohto žánru do hoven a prdelákova po vzhliadnutí, ale som si špeciálne kvôli tomuto vytvoril atmosféru ( no, rozhodol som sa, kvôli efektu, pozerať tieto filmy zásadne, ked' teda už, v noci ) a výsledok ma milo prekvapil. Samozrejme sa k celkovému hodnoteniu u mňa pridalo ešte pochmúrne, depresívne a skľúčené počasie Anglicka plus miestna architektúra a bola to bomba za štyri. A u mňa to už je čo povedať ! ()

sNeDy 

všechny recenze uživatele

Nuda na entou. Všechny nápady navíc byly hluboko pod kvalitou původních myšlenek a ani celkem vysoká technická kvalita nezachrání fakt, že tohle za předlouhou zaostává o míle a míle. Půlnoční vlak sice taky nebyl žádnej zázrak, ale aspoň si uchoval Barkerovskou zvrhlost a aspoň střípky atmosféry. Kniha krve bohužel nic podobného nezvládá. Asi se musíme smířit s tím, že Barkerovo dílo zfilmovat do kvality nejde. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Asi prvních 10 minut sem koukal nakonec mně chytalo spaní až mně to nakonec uspalo druhy den sem tomu dal šanci a pustil to znovu ale po par minutách jsem to přeskákal neuspělo to až na malinkou scénku. Ale každý má svůj názor na film a svoje hodnoceni ať jeto odpad nebo 5 hvězdiček . Já se přikláním ke 2 hvězdičkám, a když už přišla šance na potřetí na celý film akorát jsem byl naštvaný. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Filmové prevedenie jednej zo základných poviedok Clivea Barkera dopadlo vcelku slušne; máme tu temnú atmosférickú duchárčinu, trochu inú ako podobné kúsky. Do siva ladený vizuál podporuje depresívnu, tuhú atmosféru, herci sú postačujúci, príbeh je komplexný, zaujímavý a čo je hlavné, na filme je zreteľný Barkerov rukopis. Škoda len, že film sa miestami zbytočne vlečie a chýbali mi v ňom nejaké výraznejšie, alebo prekvapivejšie momenty. Páčilo sa mi to, ale druhý krát by ma to už moc nebavilo, a napríklad taký Midnight Meat Train bol predsalen spracovaný o čosi lepšie. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Můj letošní halloweenský výběr nedopadl vůbec špatně, naopak, Kniha krve díky různým berličkám (starý velký dům, pár lekaček a gore) jistou znepokojivou atmosféru nezapře, navíc herecky je to obsazené na slušné úrovni (hlavně Sophie Ward). Přesto se však během sledování vkrádá na mysl ten nepříjemnej červ s tím, že to celé mohlo být ještě o fous lepší. Ale to už je fuck, především scény s duchy potěšily (já rád duchy) a i, aspoň malinko, postrašily. Horor co sice nenadchne, ale rozhodně ani neurazí, o to spíš na Halloween ;-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)
  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)

Reklama

Reklama