Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eivind bydlí na lodi Jernanger, která posledních třicet let kotví u mola v norském Stavangeru. Na lodi provozuje i café bar, jehož stálým inventářem jsou jeho nejstarší kamarád s přezdívkou Právník, opálený Pedersen, který každoročně tráví s manželkou půlku roku ve Španělsku, a Rolvsen platící za pivo muzikou. Eivind je temperamentní a ničeho se nebojí, kromě jediného – lásky. Ani po letech nedokáže zapomenout na přítelkyni z mládí jménem Beatrice, kterou nechal daleko na severu. Chtěl se totiž nejdřív trochu porozhlédnout po světě, ale k Beatrice se pak už nikdy nevrátil. Teď vstoupil Eivindovi do života mladík Kris, před nímž stojí podobná volba. Vydá se v Eivindových stopách, nebo zvolí vlastní cestu? (Skandinávský dům)

(více)

Recenze (5)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšila na nový film režiséra Detektoru, i podle hodnocení na imdb vypadal slibně (v tuto chvíli 7,9). A takové zklamání a hlavně: NUDA. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Seversky strohý skelet, na který scénárista natáhl rudé plátno přepjatých melodramatických motivů a skřípavých formálních zvratů. Zbytečně tak podkopal archetypální příběh o muži-tulákovi, který předává svůj úděl mladšímu... a truchlivě obrací k vlastní minulosti. Výborné herecké výkony a působivý obraz naklánějící se lodi nabírá vodu hlavně díky přílišnému chtění a nestřídmosti. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Febiofest 2010. Norské drama, které toho moc nenabízí. Pomalu plynoucí příběh, který celovečerní film jaksi nenaplní. Za zmínku stojí možná slušné herecké výkony, jedna hezká zrezivělá loď a pár povedených podobenství. Ovšem to nestačí a je z toho jen průměrný snímek. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Kdyby příběh skončil o pět minut dříve a nedošlo by k tak zbytečnému happy endu, dal bych filmu plný počet, právě to že by se životní příběh tuláka opakoval by vyneslo Jernangeru pět hvězd, takhle... je to průměr ()

Reklama

Reklama