Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Herbert007 

všechny recenze uživatele

Kdysi za mých mladých let to byl skoro kultovní snímek - ono sem do kin moc dobrodružných snímků ze západu nepřišlo :-) po letech to člověk vidí střízlivěji a víc s odstupem, ale něco funguje pořád - je to docela vtipný a odsejpá to a člověk se slušně baví... a vlastně až teď po letech jsem zjistil, že to režíroval David Hemmings a hudbu napsal Brian May - no to jsou mi věci :-) asi úplně přesný by byly 3 hvězdy, ale za tu nostalgii přidávám jednu navíc... ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná klasika, ale tenhle "zasloužilý" snímek už by měl jít konečně do očekávaného důchodu. Časové rozpětí je zbytečně dlouhé, prošpikované nudnými zdlouhavými pasážemi, které by bylo radno vystříhat. Potom by možná byl snesitelný, ba dokonce napínavý a akční. Vždyť honičky vrtulníků, člunů nebo aut .. to vše dává snímku grády. Bohužel utápí se ve zbytečných záběrech a napětí se tak dostává k nule. Nakonec i dabérka (možná i herečka) Sally mnohdy uječená nána, kterou bych z toho srázu nejraději srazil, dost celý výtvor kazí. ()

Reklama

ricous 

všechny recenze uživatele

Pro mne těžká nostalgie a vzpomínky na dětství. Film jsem viděl v kině (někdy ve dvanácti - třinácti) minimálně 5x, byl to pro mne vrchol dobrodružných filmů, kterému nic nechybí - i s nádechem puberťácké erotiky za komančů (z lázně vylézající hlavní hrdinka v průsvitném a přiléhajícím oděvu). Dnes se na tenhle film bojím podívat, abych nepřišel o tu idealizovanou vzpomínku na skvělý film. Už jen kvůli skvělému původnímu dabingu, který na Nově těžko poběží... Se slzou v oku 80% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které jsem mnohokrát viděl v TV programu, ale nikdy jsem se na něj nekoukl. Mít nostalgické vzpomínky, bylo by to asi za víc, takhle jsem váhal mezi 3-4*. Mladý pilot, jeho starý parťák a upjatá dcera objeví potopené letadlo v divočině plné zlata, ale záhy se za nimi vydává celá banda záporáků. Má to spád, je tu pěkná honička člunů a naprosto famózní Pleasence, který byl ozdobou kdejakého áčka i béčka. Tady hraje věčně ožralého, vyřehtaného dědka nezmara a táhne to nahoru. Zbytek je ale slabý - hrdina i holka nevýrazní, stejně jako záporáci, kteří střílí jak o život, ale netrefí vrata od stodoly. Ani žádná nezapomenutelná scéna... tak aspoň hrdinové neodejdou s prázdnou jak to v podobných filmech bývá. Nebylo to špatné, ale do jiných dobrodružných klasik 80. let tomu něco chybělo. ()

Pořez 

všechny recenze uživatele

Krátce řečeno je to pakárna. Ale v když to k nám (ještě do ČR) tehdy přišlo, byla to pecka. Dneska už moc nenadchne, hlavně si co chvíli říkám "tohle už jsem někde viděl...". Nic novýho pod sluncem, zaběhnutý model filmů podobného ražení: svérázný hrdina, jeho kamarád "blb, mamlas a alkoholik" a kamarádova krásná dcera z "jiného světa". Poklad a to nejlépe velký a záludně "zašitý". Banda všehoschopných ničemů, kteří vše akorát komplikují. Ale komplikují to tak obratně, že se hrdina nakonec dá do kupy s kráskou... Dá se u toho solidně "vypnout" a o tom to asi i je. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Film je inspirován skutečnou událostí z 2. světové války, když se ztratil americký letoun DC-3, který vezl výplaty pro americkou Tichomořskou flotilu. Letoun havaroval a posléze byl nalezen u Cape York na severu australského Queenslandu. (Cheeker)
  • Film je věnován řidičům motorových člunů Johnu Rillstonovi a Billu Clarkovi a jejich koordinátorovi Colinu Robinsonovi, kteří zahynuli při natáčení. (Cheeker)
  • Ve filmu se objevují helikoptéry Hughes 300, Hughes 500C, Hughes 500D a Bell 206 JetRanger III. (Cheeker)

Reklama

Reklama