Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Takový milý snímek, který bych spíš tipovala na starší datum vzniku, protože v dnešní době se u podobných témat rozhodně točí promyšlenější scénáře (nebo by aspoň měly). Přesto mě postavy a milý humor dokázaly upoutat a já si film užila. Výsledek sváru mezi bratry jsem si dokázala tipnout, ale úplné finále mě rozhodně překvapilo. K celkovému nádechu filmu to bylo velmi kontrastní a o to víc mě to zasáhlo. Kdyby to byla komedie - 4hvězdy. Kdyby to bylo drama - 4hvězdy. Ale stále se nemohu rozhodnout, zda byl tento mix žánrů dobře promíchán. Pěkných 70%. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tak Jackie Chan přesedlal z komedií spíš na akčňáky, no docela zajímavé. Ale myslím, že spíš mu to sedne v komediích. Film to není špatný, ale nic extra. Bojové vystoupení excelentní, jak tomu už bývá v podání Jackieho, ale to je celkem všechno, dost tomu ještě chybělo - přebývalo, každopádně film nijak nevyniká. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Je to taková fraška v tom dobrém slova smyslu. Jackie má veliký prostor a opravdu hraje, a některé jeho gagy jsou pořád dobré. Děj uhání dopředu dost zběsile, někdy až zkratkovitě, ale je to zábavné, i přes občas nudné pasáže moralizování na téma "rolník je víc než voják" a "bez válek by bylo lépe". Bojové části ujdou, a zkouklo se to lehce, i když chyb to má dost a dost. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film, kterému zcela chybí tvůrčí disciplína a především řád, který by smířil "čínskou" teatralitu a lyrickou rozevlátost s moderní (a velmi neurovnanou) formou. Chan se opravdu snaží, ale jeho pacifistický idiot s duší venkovského básníka nakonec umírá pod kopyty schematické ideologie "jednotné a velké Číny", která je už nepostradatelnou modlitbičkou všech historických velkoprodukcí, pod kterými je jako mecenáš podepsán státní aparát. Na pánvi Wok prý vrabce od fénixe nepoznáte. Na plátně, naštěstí, ano. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jackie točí filmy jak na běžícím pásu již pár dekád a za posledních pár let si jeho filmy nedrží již tak vysokou laťku jako v devadesátých letech, ale stále se občas jedná o nadprůměrné záležitosti. Tento film je jeden z těch lehce nadprůměrných. Téma "dva policajti se stanou proti vůli parťáky a nemaj se rádi, ale jak film plyne párkrát si zachrání život a stanou se kamarádi" je jedno z mých oblíbených a dá se říci, že zde splnilo vše co jsem čekal, ale ničím vysloveně nepřekvapilo ani neuchvátilo. Film si však drží své kouzlo a vaši přízeň. 3,5* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)
  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)

Reklama

Reklama