Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu povedené. Lokace a celý vizuál filmu se mě hodně líbil. Dějová linie je naprosto bez problému a bombový Jackie nemůže snad nikoho zklamat. V podstatě jednoduchý příběh o naverbovaném farmáři, který chce získat blbých 5 arů pole za generála nepřátelského kmene a odprostit se od války. Je to podáno skvěle s parádním dojemným koncem! Navíc Jackie předvádí na place pořád parádní kousky. Tohle je asi jedna z nejlepších Jackieho rolí ve které jsem ho viděl. 80% ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Takový milý snímek, který bych spíš tipovala na starší datum vzniku, protože v dnešní době se u podobných témat rozhodně točí promyšlenější scénáře (nebo by aspoň měly). Přesto mě postavy a milý humor dokázaly upoutat a já si film užila. Výsledek sváru mezi bratry jsem si dokázala tipnout, ale úplné finále mě rozhodně překvapilo. K celkovému nádechu filmu to bylo velmi kontrastní a o to víc mě to zasáhlo. Kdyby to byla komedie - 4hvězdy. Kdyby to bylo drama - 4hvězdy. Ale stále se nemohu rozhodnout, zda byl tento mix žánrů dobře promíchán. Pěkných 70%. ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

Tuhle postavu si Jackie prostě napsal na míru a je to znát... dost dobrý :) očekávání akrobatických kousků u každé Chanovky ničí zážitek, už se na to lidi vybodněte. Je mu pětapade! Jackie zraje jako sviňa a já ho mám snad ještě radši, když vypráví střelený historky od srdce, než když dělá ty svoje vylomeniny. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Mile vyprávěný tragikomický příběh prostého vojína a následníka trůnu. Poetické záběry a souboje nezkažené nějakým lítáním. Čestnost tu hraje prim a dokonce i na ten čínský humor jsem si zvyknul a párkrát se u toho zasmál. Jackie Chan po návratu na rodnou hroudu překvapuje a je jen škoda, že se někdy vůbec snažil prosadit v Americe. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jestliže se těšíte na údernou akční komedii - a nejste ochotni slevit ze svých představ - nejspíš budete zklamaní. Pokud vám bude vyhovovat snímek, v němž je trochu trpký humor v rovnováze s poněkud méně veselými, zato dramatickými okamžiky, mohli byste být spokojení ... Ovšem za předpokladu, že oželíte fenomenální akční scény v podání Jackieho Chana. Za prvé: Má už svá léta - to je neoddiskutovatelný fakt. A za druhé: Bitky na špičkové úrovni přece nemůžete požadovat od prostého, dobrosrdečného a trochu svérázného rolníka, který se sice stal vojákem, ale pouze a jenom díky nepříznivé době ... a víceméně proti své vůli. Leč Jackie si v rámci své role vede víc než dobře, je originální a vynalézavý jako obvykle - a ty nejakčnější souboje za něho obstarají jiní. Můžete se bavit komickou stránkou jeho postavy a přitom ho sledovat na dobrodružné a nebezpečné cestě domů. Není sám - má cennou kořist: Velice významného a vzpurného zajatce, který má neméně významného a mocného nepřítele z vlastních řad. Situaci to podle očekávání značně zkomplikuje, ale jak se vyvíjí vztah mezi postarším vojákem-dezertérem a mladým generálem nepřátelské armády - a dochází ke konfrontaci jejich názorů, snímek zároveň získává nový rozměr ... a hlubší smysl. Přibližně dvě třetiny stopáže se příběh pohybuje někde na rozhraní mezi 3* a 4* - až přijde sled scén, které ho promění v typicky asijské velké drama - a už dávno není co řešit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)

Reklama

Reklama