Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh natočený ve starém dobrém stylu jako se točily filmy v 70. nebo 80. letech. Vůbec jsem nepostrádala nejrůznější spomalené záběry a supermanovské výkony, vlastně by se sem ani nehodily, protože by působily rušivě. Konec se nese ve vážnějším duchu. Nechybí sestřih nepovedených záběrů, které konec odlehčují. Ale i tak jde o slušný žážitek. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vydarený kúsok. Skromne pôsobiaci film, ktorý však počas pomerne krátkeho trvania stihne odohrať veľké divadlo. Jednoduchý príbeh je zakomponovaný do pestrého a historicky atraktívneho obdobia, ktoré ponúka pre podobný námet obrovský potenciál, ktorý tvorcovia využili do posledného detailu. Zmiešania akčnej drámy s prvkami komédie som si dávno tak nevychutnal. Bolo spracované ladne a bez kŕčovitosti. Jackieho rola je vskutku znamenitá, no znova postavená viac na charakterových črtách postavy, než na jeho akčno-gymnastických zručnostiach. Síce predvedie zopár krkolomných výstupov, ale vek už ho ďalej asi nepustí. Pokiaľ však jeho výber rolí bude doashovať minimálne takéto kvality, tak si ho rád pozriem v hocijakom prevedení. 85%. ()

Reklama

markuc 

všechny recenze uživatele

S filmem mam jeden vetsi problem a stejny problem meli nejspis i filmari. Behem sledovani filmu jsem nezjistil, jestli to ma byt akcni film anebo komedialni. Spojeni obou se uplne nevyvedlo, z oboji tam najdeme ale spolecne prvky (ne nutne v jedne scene). Jakieho Chana mam proste spojeneho spis s komedialnimi rolemi a zde tedy ma plnit roli jakesi komedialni figurky, asi. Jeho protejsek, Lee - Hom Wang hraje na vazejnesi notu, zrejme. Bojove sceny jsou zde celkem efektne natoceny (i kdyz mi lehce vadila kamera misty, pristlo mi, jako by "sama sobe vadila"). Pribehove film nijak nevynika a o sjednoceni Ciny se nedozvite zhola nic, jde o "road movie" dvou znepratelenych vojaku (jeden z kralovstvi Liang a druhy z kralovstvi Wei). Film jsem videl s titulkami a mam pocit, ze v titulcich nebylo receno vse (ale to je obecny problem u vsech "zpivajicich" narodu). Dale me trosku zklamal zaver filmu, nejednalo se o zadny happyend, ale mohlo to byt trosku promyslenejsi a dava vetsi smysl (takto to vypadalo docela odflaknute - coz je muj pocit z cele druhe poloviny filmu, jakoby scenarista nevedel kudy a docela varil z kase). Ale abych jen nekritizoval, vse je natoceno velmi pekne, herci svoji ulohu zvladli, reziser to jakztakz vsechno ukociroval. Takze nizsi hodnoceni vlastne jen kvuli scenari. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Je to taková fraška v tom dobrém slova smyslu. Jackie má veliký prostor a opravdu hraje, a některé jeho gagy jsou pořád dobré. Děj uhání dopředu dost zběsile, někdy až zkratkovitě, ale je to zábavné, i přes občas nudné pasáže moralizování na téma "rolník je víc než voják" a "bez válek by bylo lépe". Bojové části ujdou, a zkouklo se to lehce, i když chyb to má dost a dost. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velká bitva mezi provinciemi Liang a Wei skončí polem posetým mrtvolami. Ale někdo přece jen přežil - jeden bojovník z provincie Liang a generál z Wei. Bojovník se rozhodne generála zajmout, a jeho vydání do rukou své vlády si konečně vydělat na spokojený život kdesi na venkově. Jenže cesta domů je hodně daleká, a oba muži - ač nepřátelé na život a na smrt musí začít spolupracovat, aby vůbec přežili ... Těšil jsem se na čínský historický velkofilm typu Tygr a drak nebo Hrdina - a proto jsem (možná neprávem) trochu zklamaný. Malý velký bojovník - ač se chvilkama jako některý z výše zmíněných filmů tváří - ale už obsazení Jackie Chana do jedné z hlavních rolí dává najevo, že film směřuje trochu do jiných sfér. Občas si Jackie střihne scénu jako vytrženou z Hollywoodských akčních komedií, což podle mne tento film hodně strhává. Už jsem byl rozhodnut dát ještě nižší hodnocení, ale úchvatný závěr mne přinutil ještě nějakou tu hvězdičku přidat - mimochodem, závěrečnou scénu počítám k top filmovým závěrům vůbec.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)

Reklama

Reklama