Reklama

Reklama

Michael Jackson's This Is It

  • USA This Is It (více)
Trailer 2

Film Michael Jackson`s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům jeho hudby unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen tohoto roku, ale celého desetiletí a možná i více... Filmoví diváci budou mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v létě 2009 v londýnské O2 Aréně.

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila Jacksonova rodina a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek Michael Jackson`s THIS IS IT vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Kenny Ortega, který byl tvůrčím partnerem Michaela Jacksona a režisérem připravované pódiové show, je pod filmem podepsán jako režisér. Producenty snímku jsou Randy Phillips, Kenny Ortega a Paul Gongaware. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (546)

predators 

všechny recenze uživatele

Patrně nejčastější slova, která vás ihned po shlédnutí This Is It napadnou, budou škoda, že; kdyby; to by bylo. Bohužel, jak se říká "Na kdyby se nehraje" a my musíme příjmout realitu takovou, jaká je. Bez Michaela! Jeho fanoušci a těm, co se Michaelovy písničky líbí, myslím, mají o hodnocení jasno. Co ale nebídne tento koncert nekoncert nezaujatému divákovi? (a jakože jich moc asi nebude:-)) Je to podívaná, nádherná souhra zpěvu, melodií, tance, světel a je škoda, že ji nikdo nikdy neuvidí živě. Bylo by to jinak, kdyby se nestalo to, co se stalo... Pro mé uši je to však něco neslýchaného... 100% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Koncepce: Kenny Ortega .. Není to nejlepší hudební dokument. Není to nejlepší „videoklip“ Michael Jackson. Přesto, je to ono! Nebudu zastírat, že mám hudbu, kterou tvořil Michael Jackson, rád a jeho samotného jsem si, i přes řadu kontroverzí, vážil. Jinak bych do kina v premiérový den asi nešel.. Přesto jsem drobné obavy měl, ale ty byly po pár minutách zality přívalem světel a hudby. This Is It vyloženě jako plnohodnotný dokument nepůsobí dostatečně, jde více o zážitek a prezentaci nedodělaného projektu. A ten funguje. Nořil jsem se do světa příprav šňůry This Is It postupně víc a víc a do poloviny dokumentu jsem byl místy několikrát skutečně nadšený (černobílé montáže, Why Why, 3D Thriller, ..). A to ty moje nejoblíbenější písně (Black Or White, Earth Song, Heal The World) na program teprve měli přijít… Že může být pódiový koncert tak megalomanský, nápaditý a vypiplaný jsem si nedovedl představit. I sám Michael Jackson se zdál být ve slušné fyzické formě s plným tvůrčím zápalem, vynikajícím zpěvem a důrazem na hodnotný efekt na návštěvníky koncertů. Také Kenny Ortega odvedl kus kreativní a produkční práce. Je škoda, že to nevyšlo. Je škoda, že to skončilo. Král popu, Michael Jackson, přesto žije. Uvnitř. Navždy. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nádherný zážitek s velikým Z!kenny ortega dokázal nám všem,všem těm jenž milujeme michaela jacksona a jeho hudbu,přiblížit o co všechno jsme kvůli smrti krále všech králů přišli.emotivní dojem který na mě this is it udělal nehodlám nijak skrývat.už v pruběhu jsem měl na krajíčku a při konci jsem brečel,ja řval jako dítě.když sem viděl kolik života a energie pořád v michaelovi je,ta radost,ta skromnost!perfektně poskládané záběry ze zkoušek a zákulisí,vás můžou jen přesvědčit o tom,že jeho smrt je tou největší tragédií tohoto roku,možná desetiletí.nevěřim ničemu z čeho byl kdy obviněn,takovej hodnej a skromnej člověk jako on,jenž bohužel doplatil na svoji dobrotu a zmatenost.jeho pyjavyce(rodina)která tvrdí že to je michaelův dvojník by zasloužila jen peklo.byl jsem na filmu dvakrát a pozorně jsem ho sledoval,jestli to není on tak já nejsem já.michael mi bude strašně chybět,bude chybět celýmu světu.zratil jsem svýho hrdinu,zemřel největší hudební génius a jen tak se stím nesmířím.při poslechu jeho hudby se ve mě vždy bude mísit smutek z radostí.byl jsi NEJVĚTŠÍ majkle!bůch ti žehnej a dopřej klid,který si za života neměl.jsi nejlepší. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky "Krále Popu" jistě výborný zážitek. Pro mě, i když jeho hudbu respektuju a pár písní se mi hodně líbí, řemeslně zcela průměrná záležitost, která se snažít co nejvíc zapřít, že patří na DVD.Což se moc nedaří a jako celovečerní dokument to moc nefunguje. Ty scény z příprav na koncerty nebo natáčení těch videoklipů jsou docela fajn i zajímavé a je vidět, že by to byla opravdu velkolepá show. Bohužel jsou jsem docela uměle přidány i Michaelovy slavné písničky. Já chápu proč tady jsou a vím, že fanoušci je zde rádi uslyší. Já osobně bych ale radši viděl více příprav a méně hudby. Tu si koneckonců můžu pustit kdykoliv na CD. Navíc je to i docela dlouhý a časem to i díky své skladbě (písnička,2-3 minutky ze zákulisí,další písnička) začíná dosti nudit.50% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako koncertní film to nemá dost energie, což je pochopitelné, jelikož nešlo o koncert, ale o přípravy na něj. A jako dokument o pozadí jedné velké show je to zase příliš dlouhé a plné zbytečného poplácávání ve stylu pitomých DVD bonusů, kde se jen všichni vzájemně ujišťují, jak jsou skvělí. Tohle zkrátka není ono, jen přípravy na to, co tím mohlo být. A o tom jsou ty hodiny bonusů, které výrazně překračují stopáž samotného dokumentu. Třeba čtvrthodina o kostýmech připravovaných pro M. J. předvádí neuvěřitelné kousky. Ano, mohly to být největší show na světě. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Záběry ze zkoušek měly původně sloužit k lepšímu pochopení a ztvárnění show, a poté putovat rovnou do soukromé sbírky Michaela Jacksona. (HellFire)
  • V prvý večer premietania filmu Michael Jackson´s This Is It v USA dosiahli tržby z predaja lístkov 2,2 milióna dolárov (1 487 994 eur), čo je pre októbrový utorok historický rekord. Tržby dosiahli túto hranicu ešte pred začiatkom prvého predstavenia o 21:00 pacifického času. (marek.stone)
  • Štúdio Sony zaplatilo producentovi Jacksonových koncertov AEG Entertainment za distribučné práva k filmu 60 000 000 dolárov (40 581 670 eur). (marek.stone)

Reklama

Reklama