Reklama

Reklama

Besídka divadla Sklep

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Velmi zábavná revue. Besídka divadla Sklep je letité, neustále se vyvíjející revuální představení, shrnující výběr toho nejlepšího z dvacetiletí kolektivu lidí, onehdy ještě vykazovaného mezi avantgardu a neseriozní recesi, prostě mimo „masovou kulturu".Sklep patří k tomu nejlepšímu, co v české zábavě je. Že to není jen zábava pro několik intelektuálů, o tom svědčí vyprodaná představení, ať zajedou kamkoli, třeba právě do Ostravy, kde našli pro natočení Besídky ideální kolorit. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

rigby 

všechny recenze uživatele

Televizní převod naprosto geniální surové bomby dopadl bohužel katastroficky. Celý pořad vyzněl velmi trapně a upoceně. Když si vzpomenu na bolavé tělo z nepřestávajícího záchvatu smíchu a živelnost, která se v jedné nekonečné vlně valila z pódia mezi diváky, tak mohu jen zatlačit slzu. Je to opravdu jedna z mála výjimek, kdy se vynikající divadelní vystoupení nepodařilo ani náznakem převést do filmové podoby. ()

Miksilak 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na živém představením Divadla Sklep - Besídka 2009. Jsem velkým fanouškem sklepáků, ale tohle bylo opravdu strašný. 30% představení bylo doslova geniální, ale ten zbytek byla jedna velká trapárna. Jediní kdo si zaslouží pochvalu byli Vávra a Šteindler, zbytek jejich ansáblu nestojí ani za zmínku. V půlce jsem byl tak znechucen, že jsem hodlal odejít. Ještě že o přestávce podávali brambory s krémem:) ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Prý "divadlo"! Sic!! Vždyť je to jenom taková hodně hloupá a místy až ubohá estráda!!! A kdyby tam nešaškovali Vávra s Hanákem - miláčci postpubertálních kavárenských mudrlantů a upocených pseudointelektuálek - nejspíš by tu svištěly odpady, ženoucí tenhle vývar směrem dolů do černé... Ejhle důkaz fandíkovské pomatenosti a stádem popletenými >dojmy s pojmy< , o účelových hodnoceních tu na dadabázi z jiných důvodů ani nemluvě, že... %-/ . . . Každopádně ta >amatérská< sklepácká poetika vzdorovitého nadšenectví z dob nesvobodných zde mele z posledního, už jen jako šílený důkaz toho, jak končí sympatické nýmandství, promrdavší se k lizu... . . . A co dodat po dvaceti letech? Fak(t) už jen úšklebek a pohrdání... Stačí jen subjektivně-objektivně denně vnímat, kam dospěl ten náš pokřivený čecháčkoffský pisskulturní socializhnus! Nakonec stačí nahlédnout na >život a dílo< většiny zde prezentovaných >zasloužilých údmělců< od oněch dob podnes. Povětšinou jen hnus, sračky, šmíra a čudláctví nejhoršího charakteru, bída a utrpení živené vpodstatě jen jak jinak než z protekce veřejnoprávních zdrojů (po)mocí podbízivého přizdisráčství, co si před národním stádem díky kulturní korupci pořád hraje na jakousi >nosnou< téměř >státutvornou< alternatívu, že... °-[.. - - - P.S. Jediná osobnost z téhle party, zaslouživší si po letech opravdové uznání a pozornost, je Monika Načeva. Včas unikla. Ano, mám ve sbírkách na cd všechna její alba - s chutí pro jí produkovanou skvělou hudbu(!) jako doklad toho, že "možnosti tu sou"! Světlý zázrak na konci tunelu, jako výjimka, potvrzující... Howgh. - - - P.P.S. Ta jedna hvězdička tedy jen z nostalgie a igitátorské tolerance, snad i pro uznání téhle materie jako dokladu doby, kdy se lámala páteř té naší >nové, lepší< (nejen kulturní) společnosti... %-/ - - - - - (Poprvé viděno a zapomenuto z dob oněch popřevratových /jojo, někde mám ve sbírkách i to elpíčko, božínku ve vší své pošetiligosti.../, hodnocení po repete 12.7.2011 na >čudláckém prostoru< 151., komentář zde jako osmý - 12.7.2011) ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tohle je jiný kafe než trefné a přesně vypointované gagy z nejznámějších sklepáckých show (Pumelice, Katovna, Mlýny). Tohle je absurdita. Žádné divadlo, jen dadaistická anarchie. Hodně pak záleží, jak se k tomu divák postaví. Čeká-li humor v tradičním slova smyslu nebo nejdejbože satiru (nebo vlastně cokoli postaveného na příběhu), bude zklamán. Pokud se ale dokáže bavit nezmapovanou krajinou za hranicemi nonsensu (opravdu nedokážu pojmenovat onen pramen zábavy, na jehož vlně jsem jel), je to svým způsobem geniální. ()

melisos 

všechny recenze uživatele

Humor , který je velmi úzce zacílený nemusí být oblíbený pro každého a tohle je přesně případ sklepáků . Já ho mám hodně moc rád , ikdyž některé scénové skeče nejsou úplně košér . Nejvíc oblíbený člen je Vávra , který je pro mě symbol divadla sklep . Myslím si , že oni patřili mezi ikony období zlomů režimu , který samozřejmě , už dosti odzvonil a taky období sklepáků utichá. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama