Reklama

Reklama

ZERO: Vyšetřování 11. září

(neoficiální název)
  • Itálie Zero: An Investigation Into 9/11 (více)
všechny plakáty

Dokument o teroristických útocích 11. září nejen na World Trade Center. Film zachycuje především vyšetřování, proč se Dvojčata sesunula k zemi, i když měla vydržet náraz více než jednoho letadla. Dále také pád budovy 7, která stála vedle WTC, údajný náraz ''letadla'' do Pentagonu a informace o únoscích letadel. (Synyster)

Recenze (38)

Gothar 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre spracovaný dokument, ktorý konfrontuje oficiálnu verziu útokov s kvalitnými dôkazmi a mám pocit, že celkom triezvo. Väčšinou sa nesnaží vnútiť svoj názor, ale iba ukazuje na chyby oficiálnej verzie (predovšetkým o útoku na Pentagon ale aj na WTC 7). Určite to stojí za pozretie len kvôli tomu, aby si človek trochu rozšíril obzor a mal na udalosti pohľad aj z druhej strany. Na doplnenie k WTC 7 sa dobre hodí minidokument zverejnený aj na youtube: Architects & Engineers - Solving the Mystery of WTC 7 ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi, že bych v tomto dokumentu našel něco kompletně nového kvůli čemu bych tleskal na festivalu v Římě. Témata se v podobných dokumentech už opakují do čirého zblbnutí - WTC 7, zmizelé letadlo ve Washingtonu, exploze... Alespoň závěrečná půlhodina při sledování teroristů a Bin Ládina je trochu zajímavější. Pokud ale s tématem začínáte, určitě bych tento italský dokumentární pokus nezatracoval a dal mu šanci. Jinak ruce pryč. 65 % ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Konečne nejaký dokument, ktorý sa pozerá kriticky na teroristické útoky, ale teraz sa nezameriava len na teroristov, ale nahlodáva informácie, ktoré nám o útokoch na Dvojičky boli predhodené americkou tajnou službou. Očividne na tom niečo pravdy bude, že v útokoch z 11. septembra nemali prsty len islamisti. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Ano, trochu dlouhé. Pointa by se dala shrnout velmi jednoduše, prostě ty dva baráky spadly i když neměli, a musí se přijít na to, proč. Ale téma mi přijde poutavé už z toho důvodu že razím heslo "Nevěřit nikomu a ničemu, jen sobě" a o 11.září jsem měla vždycky pochybnosti... Amerika je Amerika a iluze si nedělám ani o tehdejším Bushovi, ani o Obamovi... podobných konspiračních teorií je víc a všechny jsou pro mě něčím zajímavé, lze v nich nalézt i určitou spojitost. Tohle je ukázkový příklad dobře zpracované teorie "Všechno mohlo být jinak", a navíc velmi srozumitelně a uvěřitelně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ani sa mi k tomuto dokumentu nechce písať komentár, pretože sa nikdy nedozvieme pravdu, kto stál za týmito útokmi. Je desivé, že to mohli mať na svedomí sami Američania, aby mohli ťažiť z mnohých vecí, napríklad aby mohli spustiť vojnu na blízkom východe, pretože ako vieme - Amerika je ekonomicky odkázaná na vedenie vojen. V tomto dokumente sa pozrieme na vysvetlenia, ako sa mohli budovy zrútiť a každý jeden špecialista na demolácie vám tu potvrdí, že budovy museli byť následne odpálené. A to kurevsky desí. Pretože potom nieje iné vysvetlenie, ako že v tom mali prsty aj Američania. Zaujímavosťou je, že pár dní pred zrútením boli vypnuté všetky kamery !všetky! a tak nieje možné zistiť, či tam niekto nevozil bedne s C4kou a pekne pomaly skrýval bomby na dôležitých miestach. Rozhodne si to pozrite a príde vám z toho zle! ()

Zajímavosti (2)

  • Film bol premietaný v kinách najmä v Taliansku a spôsobil veľký rozruch na medzinárodnom filmovom festivale v Ríme na jeseň roku 2007. (Mes-siah)
  • K filmu existuje tiež kniha "ZERO - Prečo je oficiálna verzia 11. septembra podvrh" kolektívu autorov pod vedením Giulietta Chiesy. (Mes-siah)

Reklama

Reklama