Reklama

Reklama

Byla to opravdu jen nešťastná náhoda? Hongkongský thriller o skupině nájemných vrahů inscenujících dokonalé vraždy. Logo hongkongské produkční společnosti Milkyway Image se za posledních patnáct let stalo zárukou nadstandardní žánrové podívané a netradičních her s klasickými schématy. Malou firmu vede světově uznávaný scenárista, režisér a producent Johnnie To, jenž proslul svými nízkorozpočtovými, ale řemeslně dokonalými městskými thrillery i komediemi a romancemi. Vedle Toových vlastních filmů a titulů jeho úzkého spolupracovníka Waie Kai Faie vznikla pod křídly Milkyway Image také řada snímků mladých talentovaných režisérů. Mezi ně náleží i Nehoda, pod níž je podepsán Cheang Pou Soi, jenž na sebe mezinárodně upozornil vypjatým nihilistickým thrillerem Dog Bite Dog. Tentokrát podle scénáře Johnnieho Toa režíroval vytříbený paranoidní thriller postavený na úderné premise. Čtyřčlenná skupina na první pohled obyčejných lidí se specializuje na inscenování důmyslných nájemných vražd, které vypadají jako nehody. Během jejich poslední plánované akce však dojde k řadě nepředvídaných událostí a neštěstí. Byla to vše opravdu jen náhoda, nebo někdo likviduje členy týmu jejich vlastními prostředky? Film vyznačující se perfektním řemeslným zpracováním a důsledně budovanou atmosférou byl vedle řady žánrově zaměřených festivalů uveden také na prestižních filmových přehlídkách v Benátkách, Torontu, Pusanu a Mar del Plata. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Superpero 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli čtyřčlenná parta živící se nájemnými vraždami, které vypadají jako nehody z Nezvratného osudu. Ze začátku to vypadá, že se hraje podle klasických žánrových pravidel, ale ouha! Celé je to mhohem mnohem chytřejší a vykutálenější. Téma náhod a nehod je tu dokonale využito v kombinaci s paranoiou hlavního hrdiny. Pomalé tempo, melancholická hudba a citlivý vizuál jen podtrhují konečnou finální katarzi při zatmění slunce. Další pochvala směřuje k režijnímu umu, protože všechny ty složité vraždy jsou natočeny velmi přehledně a nikdy jsem neztratil nit. A hlavně má Cheang Pou-Soi můj obdiv za to, že takovýhle nápad dokázal tak znamenitě převést do filmové podoby. Neobyčejně chytrý film! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spojení Hong Kong a akční film, ve mně vyvolává velká očekávání a stejně tak to bylo i v případě tohoto neznámého snímku. O to větší bylo moje zklamání, když jsem zjistil, jak moc se film táhne a že se v něm žádná akce nevyskytuje. Spíše než akce, dočkáte se komorního a utahaného thrilleru s nezajímavou zápletkou. ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele

Pro mě silný zážitek. Velmi nezvyklý, tichý, až meditativní, psychologický thriller (dá-li se to vůbec o tak vyklidněném filmu říci), s krásným, minimalistickým hudebním doprovodem. K pocitu dokonalosti přeci jen vydatný kus chybí, ale rozhodně stojí za vidění! Aneb, jak se tak dlouho chodí se džbánem pro vodu, až vám z toho hrábne... Pro někoho ovšem jistě nuda k ukousání. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Chcelo by to schopňejšiu úpravu scenára, intenzívnejšie vtiahnutie do deja a mrštnejšie vyvrcholenie príbehu, ktorý síce skončí veľmi uspokojujúco, ale interesantnosť posledných minút bola v štýle "to be continued". Pochváliť však treba pointu celej zápletky, technické zvládnutie a herecké prevedenie všetkých zúčastnených. Pár vzrušujúcejších scén a lepší záver, a film by lízol aj štvrtú hviezdičku. 70%. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Accident ( 意外; Yì Wài; Yi Ngoi), originální název Assassins ( 暗殺) - "Byla to jen nehoda? Ale já vím že i nehoda se dá zinscenovat" Pohled na paranoiu nájemného vraha, který se svou partou zabíjí lidi tak, aby to vypadalo jako Nehoda, vždy má vše do posledního kousku promyšlené a připravené. Ovšem musí si dávat pozor, nic není bez rizika a na vše také existuje odpověď, jen musí člověk mít otevřené oči i mysl. 75 % ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama