Reklama

Reklama

Bunny a býk

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Černohumorná roadmovie od tvůrců kultovního britského seriálu Mighty Boosh. Stephen ve svém bytě, ze kterého nikdy nevychází, vzpomíná na cestu přes celou Evropu, kterou podnikl před lety se svým kamarádem Bunnym. Stephen vzpomíná a jeho byt se proměňuje v kulisy cesty, na kterou by nejradši zapomněl. Krajinou vzniklou z fotek a suvenýrů se znovu vydá z industriálního polského Slezska až do španělské Andalusie za osudovým býkem. Po cestě potkává spolu s Bunnym podivného průvodce po Polském národním obuvnickém muzeu, Eloisu, která osudově vstoupí do jejich milostných životů, vycpaného medvěda, milovníka psů bez domova či bývalého toreadora Javiera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře namíchný koktejl fantazie alá Mighty Boosh s efekty (které mne osobně absolutně sedly). Trochu mi atmoféra připomíná cestu do fantazie, nebo Věčný svit neposkvrňené mysli, a to všechno on road ... Důležité je (stejně jako u Mighty Boosh) nehledat děj a správně chápat gagy vystavěné především na fantaskním absurdnu. Kdo hledá děj, nebo spršku dobrých gagů a přitom nemá spoustu představivosti, bude zklamaný. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Čekání na první rize Boosh-film si můžou fandové zpříjemnit u této hravé komedie Paula Kinga. Na ústřední duo (které si zahrálo i v jednom dílu Mighty Booshe - Power of the Crimp) jsem si docela rychle zvyknul a taky vyrazil na tenhle divnej výlet po Evropě. Víc řikat nebudu, abych nezkazil překvapení. Snad jen musim upozornit na opět výborné Ayoadeho a Barratta v malých rolích. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

S vycpaným medvědem na střeše trabantu, napříč dětskou mapou Evropy, skrz vodní sněžítko... až tam, kde se stanete toreadorem v boji s nákupním vozíkem. No, být mi dvacet let a být to můj první nezávislák, asi bych slintal na svou pubertální vestu. V tomhle věku a s tím, co mám nakoukáno, je "Bunny a Býk" pro mě spíše podprůměrná zábava, snažící se vzbudit falešný dojem "nezávislé autorské nápaditosti". Filmu se nepodařilo překročit feeling dobře odvedené studentské blbinky, v níž skoro až onanistická artová forma přebírá zásadní otěže filmu na úkor příběhu nebo vyprávění. Několik relativně vtipných momentů (asi tři) a křečovitá snaha být šíleně "indie-cool" a na každém rohu sekat bizarní prolínačky, podivné postavy a samoúčelné obskurní rekvizity nezachrání tu všudypřítomnou žalostnou jalovost a neschopnost cokoliv sdělit. Podtrženo, sečteno: naprosto o ničem, ovšem o to víc ostentativně křečovitě nezávislé. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, ako nevšedne a originálne prepojiť scenár a vizuál. "Rozprávanie" sa vlastne celý čas odohráva v jednej izbe a v jednej hlave. Len prostredníctvom flashbackov sa dozvedáme o minulých zážitkoch hlavného hrdinu. To, nakoľko sú spomienky reálne a nie produktom abnormnej fantázie je zrejmé len z vizuálnych symbolov. "Handmade kulisy" sú veselé a streštené imaginácie, formy fantazijných bludov, ktoré hlavne vďaka vizuálu sú divácky najviac osviežujúce. Fantázia sa miesi s realitou a humorný potenciál má každá jedna vyprodukovaná imaginatívna scéna. Niekedy film vytvorí miesta, kde smiech sa mieša so súcitom, rovnako sa nájdu miesta, ktoré škrípu. Film ako celok funguje a baví a rozhodne si zaslúži vyššie ako priemerné ocenenie. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vizuál tedy excelentní, to se vidí málokdy. Britský humor jako obvykle skvělý a trefný. Od plného hodnocení mě paradoxně odradil fakt, že to bylo dost smutné. Hodně mě totiž bolelo, jak Hogga akorát všichni využívali a srali na něj. Bylo mi ho líto. Ale film jako takový je určitě parádní a zaráží mě to modré hodnocení. 90% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se objeví dohromady pět herců, kteří si zahráli v Mighty Boosh (od r. 2004). Simon Farnaby (dvojník Howarda Moona) jako Ušák (Bunny), Julian Barratt (Howard Moon a mnoho jiných) jako Atilla, Noel Fielding (Vince Noir a mnoho jiných) jako Eloisin bratr Javier, Richard Ayoade (Saboo) jako průvodce v muzeu bot a Rich Fulcher (Bob Fossil a mnoho dalších) jako hlas při objednávce zeleninové polévky. (Memesis)

Reklama

Reklama