Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hloubi duše v každém z nás vězí touha po dobrodružství, někdy ale jen odvaha nestačí.
Baronka Dona St. Columb (Joan Fontaine) už nechce dál snášet vrtochy lorda Harryho (Ralph Forbes). Po osmi letech manželství a dvou zplozených dětech jsou mu před rodinou bližší kamarádi, a ten nejhorší z nich, oplzlý lord Rockingham (Basil Rathbone), bez skrupulí usiluje o její přízeň. Dona s dětmi raději prchá z Londýna na rodinnou usedlost Navron v cornwallském hrabství. V zaprášeném zámku ji vítá sluha William (Cecil Kellaway), jehož nikdy před tím neviděla. Na kus řeči se zastaví i soused lord Godolphin (Nigel Bruce) – podle něj je zdejší pobřeží sužováno nájezdy pirátů, před nimiž nikdo nemůže být zcela v bezpečí. Dona se postrašenému baronovi tajně směje, pak se jí ale při procházce v lese zatmí před očima... (dopitak)

(více)

Recenze (5)

PKD 

všechny recenze uživatele

Roztomilé. Sice na mě až moc kudrlinek, pavích per a komplexně mnohovrstevnatých, nikoli postav ale šatů:) ale taková byla tehdy holt doba. Sice to není čb, ale to by zase zřejmě nedostalo Oscara za výpravu. A nemůžu se zbaviti utkvělé představy, že Arturo de Cordóva je ve skutečnosti, převtělený Pedro Pascal;-))) Též jsem si všiml, že Nigel Bruce, Joan Fontaineovou (pro)následuje snad v každém filmu, co s ní mám, checht. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Na rok 1944 úžasně natočeno. Technicolor, solidní zadní projekce a triky (plavba lodi, plavající piráti), velkolepé ošacení. A možná i snaha dostat do toho trochu muzikálna (pár písniček na pirátské lodi, jedna při večeři, tu zpívá samotná Fontaine s mužským doprovodem, johoho), aby žánrový mix získal další diváky. Francouze hraje Arturo de Córdova - jeho pirát je vlasatý, má prošedivělé skráně (tedy podání dost daleko od Errola Flynna, který by na podobnou postavu v té době připadal v úvahu). Ačkoliv je to skoro pohádka, a vy tušíte, že moc krve vidět nebude a nikdo zásadní nezemře, jednoduchý námět "hraběnka zdrhá od starýho na venkov, v její postýlce však spinká loupežník, jemuž dá své srdce, načež se objeví starej a s partou kamarádíčků a podporou Jeho veličenstva britského krále bude chtít s mordýřem, jenž vůbec není zlý, pořádně zatočit) je zábavný. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Úžasný Technicolor, bohaté kostýmy, ľahké dobrodružstvo a romantická zápletka. Podobá sa to na rozprávku, určite je to však dobrá zábavná záležitosť pre nudné popoludnie. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

První třetina filmu je upovídaná romantika a představitel hlavní mužské role mohl v rámci přípravy poněkud ubrat na váze. Čtvrtou hvězdičku zachraňuje vskutku nechutný záporák v podání spolehlivého B. Rathbonea. Věčná škoda, že tentokrát nedostal příležitost si zašermovat, jeho závěrečná scéna, ve které se sápe po Joan Fontaineové, má až thrillerový nádech. ()

Reklama

Reklama