Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesničané malé kanadské vesnice La Mort Rouge jsou vystrašeni. V jejich okolí dochází k nevysvětlitelným útokům na dobytek. Zvířata mají podřezaná hrdla podezřelým způsobem. Vesničané jsou přesvědčeni, že jde o čin legendárního monstra La Mort Rouge, které žije v bažinách kolem vesnice. Když stejným způsobem dojde k vraždě ženy, Holmes (Basil Rathbone) a Watson (Nigel Bruce) přijíždí z nedalekého Quebecu, aby záhadu rozluštili. Holmes na monstra nevěří a je přesvědčen, že vraha je třeba hledat mezi vesničany. (ilclassico)

(více)

Recenze (7)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Basil Rathbone coby Sherlock Holmes v dalším skvělém příběhu. Skvělá tajemná atmosféra, napínavý příběh plný zvratů a překvapující odhalení na závěr, zkrátka detektivka jak má být. Jen bych si dovolil malou výtku - ten způsob, jakým nechal Holmes uprchnout vraha při vstupu do zamčeného domu, mi přišel velmi amatérský a neprofesionální. Ale pro účely příběhu musel být zřejmě snížen Holmesův intelekt :-) Zamčené dveře se neotevírají jen tak sami od sebe :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší Sherlock s Basilem Rathbonem (ovšem neviděl jsem všechny, ale to nevadí) s parádní hororovou atmosférou, mlhou, temnými blaty a proklatě záhadnými vraždami a úmrtími dobytka, které má možná na svědomí bestie, možná ale bestie lidská. Tenhle díl je opravdu fantasticky natočený, plný zvratů a detektivka je to opravdu poctivá, a určitě potěší nejen fanoušky pana Holmese, ale i těch nejlepších klasických hororů (takže já jsem byl potěšen dvojnásob). Inspirace Psem baskervillským je jasná, jenže tohle je.... lepší. Mnohem lepší. Naprosto klasická epizoda u které nepoznáte, jestli se odehrává během války (jako zbytek dílů), nebo ne (spíš bych řekl tak). Tahle záležitost je skutečně jedinečná a absolutně vynikající. 100%. A proč ne? ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Holmes se vydává do Quebecu vypátrat vraždu ženy, kterou má mít na svědomí přízrak. Samozřejmě se vše značně zašmodrchá. Standardní a spíše konzervativní sherlockovka. ()

El Indio 

všechny recenze uživatele

Vynikající Sherlockovka. Temná, mlhou obklopená blata, démonický přízrak navracející se z dávných časů, všudypřítomná hrůza a strach. A do toho všeho přichází Sherlock Holmes se svým přítelem Watsonem, aby objasnil tajemnou smrt mladé šlechtičny a vnesl tak opět pokoj do srdcí vyděšených vesničanů. Tehdy však ještě netuší jaký ďábelský protivník ho na samém konci roztočené vražedné spirály čeká... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Výborná a především atmosférická holmesovka. Opět blata plná husté mlhy, roztroušených keřů a mezi nimi tajemný přízrak, to vše tak krásně evokovalo dartmoorská blata poblíž zámku Baskerville natolik, že se na to asi vbrzku budu muset znovu podívat. Jinak je to příběh klasický a věrně zapadá do série s Basilem Rathbonem, přesto jej ta atmosféra vylepšuje natolik, že Scarlet Claw patří k těm nejlepším dílům. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film není natočen podle žádné konkrétní povídky Arthura Conana Doylea, ale je výrazně inspirován příběhem „Psa baskervillského“. (ilclassico)

Reklama

Reklama