Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

genetique 

všechny recenze uživatele

Päť, štyri, teraz tri, natočia ešte dva diely a klesneme hviezdičkami až k nule. Je to škoda, pretože táto časť nemala s predchádzajúcimi dvoma okrem názvu takmer nič spoločné, a tak je škoda, že pokazila tejto sérii celkom fajn reputáciu. Veľmi slabá réžia, atmosféra takmer nulová, herci na ochotníckej úrovni, hudba bez budovania napätia. To sú elementy, ktoré najviac podkopávali nohy tomuto, inak pomerne svižne ubiehajúcemu horroru. Zápletka klasická, nemotorná, scenár sterilný, bez nápadu, tak ako aj niektoré bu-bu-bu scény, takže jediné, čo tento film udržiavalo ako-tak nad vodou sú niektoré fajnšmekrovské brutalitky a celkom prekvapujúci záver. 55%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka je fajn, člověk si sice na předchozí dva díly mockrát nevzpomene, ale norská příroda udělá své, parta mladých přátel na porážku nepůsobí úplně pitomě, takže není důvod si myslet, že to bude úplně ztracená hodinka a půl. Ve finále vlastně docela je. Z kůže strachem rozhodně nikdo vyletí, hrůzou nad absencí logiky možná ano. První škoda, že se vytratil sníh. Druhá škoda: chybí postava, které můžeme fandit, další a určitě ne poslední škoda: naháněné, schovávané, zabíjené schází dravost a údernost. Leccos se děje mimo kameru, o atmosféře si můžeme nechat jen zdát. Dvě až tři hvězdy.. tak si vyberte!! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší ze všech tří částí. Jednak norská příroda zde hraje prim - tajemné lesy, impresionistické záběry jezera, ledové peřeje (to jsem hercům opravdu nezáviděl), skalní labyrinty, horská panoramata. Základní model je jasný - šestice mladých lidí se vydá do pustiny, kde bude postupně naháněna, mučena a vražděna. Jen pro ty, co viděli předchozí díly, je jasné, že zabiják nezemře, anžto tahle část předchází časově prvním dvěma. Napětí i atmosféra jsou mnohem lepší, ubyly trapné lekačky a obligátní Ripleyová na konci se naštěstí nekoná, byť i zde dostanou klišoidně všichni chlapi na frak jako první. Rovněž se objeví několikrát porušení známých pravidel - blbka, co má zůstat v autě, z něj vyleze, vraždící psychopat není nikdy řádně dobit (nejlepší by bylo uříznout mu hlavu) - což je zde ale jasné, postavy, místo aby mlčely, řvou o pomoc jako divé, což způsobí pravý opak. Celkově však rychlé, podařené, s vypalovačkami od Kim Wilde (You Keep Me Hangin´On), rockových Suspenders (Back In The Ring) a punkových Honningbara (Noen A Hate). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zase tu máme prenádherne prostredie hor a začalo to slušnou atmosferou.Tento diel je prequel a tak je robený pred jednotkou a dvojkou.Tu je presne vysvetlene a ukazane čo sa stalo tomu chlapcovi a prečo sa z neho stal netvor.Podla mna to bol správny tah lebo v dvoch častiach bolo málo zmienky o vrahovi a prečo začal vraždit.V niektorých momentoch to malo slušnu atmosferu.Žiadna originalita tu nehrozi,jeto len jeden z mnoha slasherov,ale ktorý ani neurazi.Ale aspon poteši viacej vrážd ako v jednotke a dvojke,troška mi vadila že zimna mraziva krajina bola zamenená za nezáživný lesný porast.Ale spracovanie bolo velmi fádne a film po 30.min. začal nudit a už sa nerozbehol.Tých nelogickosti a kliše bolo príliš vela.No proste hroza. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl v Holandsku, tak mi místní obyvatelka řekla, že Holanďané jsou oškliví lidé. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale pak jsem si opravdu v obchodech a na náměstí připadal jako v megaobludárium. Tolik nesympatických lidí. Koukám, že Norsko na tom bude podobně. Je sice pravda, že v horrorech to až tak nevadí. Naopak, hecoval jsem vraha: "Zabij tu tlamu!" Tím jsem myslel tu blondýnu. Musím ale pochválit krásnou přírodu a napětí. Tedy, já jsem na film koukal po půlnoci a to se vždycky bojím :-) 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama