Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že Norové chystají třetí díl této série, těšil jsem se jako malé dítě. Oba předchozí díly patří mezi moje nejoblíbenější filmy a přestože dvojka byla o trochu slabší, nadchla mě tvůrčí myšlenka posunout se v ději o několik let dříve a divákům ukázat, jak to vlastně všechno začalo. Tvůrci se po úspěších obou předchozích dílů rozhodli lehce pozměnit prostředí, kde se bude většina děje odehrávat a tak ponurý hotel tentokrát musíme oželet. Ani tento fakt však nebyl zas až tak na škodu, protože nádherná severská příroda nám rovněž nabídne parádní podívanou. Sám jsem tuto zemi navštívil a vím jaká je to krása. Během úvodních třiceti minut se máme možnost seznámit s naší skupinkou teenagerů, kteří budou brzy svůj výlet proklínat. Přiznám se, že mě trochu vlažnější úvod lehce nudil a já se nemohl dočkat, kdy se konečně objeví ona toužebně očekávaná luxusní atmosféra, kterou je tato série pověstná. Naštěstí se ukázala hned vzápětí a v tomto okamžiku se jistě všem prokrví trošku ztuhlá krev v žilách.Další obrovskou výhodou jsou i samotné postavy a to nejen naše šestice mladých přátel. Tentokrát se zde objeví i několik vedlejších postav, jejichž skutečná podstata je zahalena do mlžného oparu a teprve postupem času nám začnou zapadat do rozdělané skládačky. Divák si nemůže být předem jistý, kdo bude další na řadě i když se postavy občas rozdělí, nebo je již pronásleduje nelítostný vrah.Právě on prošel největší proměnou. Již jsem si zvykl, že jej hraje pokaždé jiný herec a jelikož sledujeme prequel je jasné, že potřeboval poněkud omladit. Přestože jsou vražedné scény docela slušně natočené, nemohl jsem se zbavit dojmu, že mě tvůrci pořád něčím ošizují. Mnohdy totiž zrovna v tom nejlepším kdy jsem se dostával do varu, všechno přerušil otravný střih. Fritt vilt III i přesto všechno zůstává v mých očích pořád ještě nadprůměrnou podívanou, ale jinak jde o zatím nejslabší díl celé série a to i přesto, že mu dám stejné hodnocení jako dvojce. Ta totiž i přes své kvalita místy až moc okatě napodobovala jiné filmy. Závěr filmu mě mile potěšil a finální pohled na zasněžený hotel mi ještě dlouho utkví v paměti. Samozřejmě bych si přál, aby byl natočen klidně i další díl, protože tohle asi nikdy neomrzí. 7/ 10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Päť, štyri, teraz tri, natočia ešte dva diely a klesneme hviezdičkami až k nule. Je to škoda, pretože táto časť nemala s predchádzajúcimi dvoma okrem názvu takmer nič spoločné, a tak je škoda, že pokazila tejto sérii celkom fajn reputáciu. Veľmi slabá réžia, atmosféra takmer nulová, herci na ochotníckej úrovni, hudba bez budovania napätia. To sú elementy, ktoré najviac podkopávali nohy tomuto, inak pomerne svižne ubiehajúcemu horroru. Zápletka klasická, nemotorná, scenár sterilný, bez nápadu, tak ako aj niektoré bu-bu-bu scény, takže jediné, čo tento film udržiavalo ako-tak nad vodou sú niektoré fajnšmekrovské brutalitky a celkom prekvapujúci záver. 55%. ()

Reklama

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých turistov vyráža spoznať krásu nórskych hor. Narazia na opustený hotel, ktorý chcú preskúmať a prespať v ňom. Po zvážení všetkých názorov sa rozhodnú z neho odísť a uprednostniť radšej stanovanie v prírode. Na to je ale neskoro a potom, ako zmiznú dvaja z nich zisťujú, že vojsť do hotela nebol práve najlepší nápad. Celkový dojem: Aj keď nie vždy sú prequely dobré ako originál, pár prequelov kvalitu originálov dosahujú. Ani nie tak "Ľadová smrť 3" je však presným opakom. Keďže sme sa v prvých dvoch dobrých častiach nedozvedeli takmer nič o minulosti vraha, nebolo by na škodu natočiť prequel, ktorý ukazuje príbeh vraha, kde sa nachádzal, čo robil a prečo vôbec vraždil. Nakoniec sa z toho bohužiaľ stal len hrozný slasher, ktorý by sa mohol kľudne volať aj "Pach krvi 4". Prvé dve časti sa mohli chváliť svojou atmosférou, napätím a strachom, ktoré mohli diváka znepríjemniť a uložiť pod perinu takmer každé 3 minúty. Prequel sa však nemá (okrem prírody, ktorá "trochu" zmenila svoj smer) chváliť vôbec ničím. Neznámi herci hrajú príšerne, postavy sú nesympatické, vraždy sú na veľmi chabej úrovni a klišé scenár (ktoré mali aj prvé 2 časti) sa tú dokonca 5-krát viac znásobil a teda zhoršil. Postavy znovu niekde šliapli (škoda len že nie do svojej moči, ktorú už niekoľko krát museli vypustiť von pre svoje potešenie), zlomili si nohu, prepichli si ju a kto vie čo ešte (viem, že toto by sa nestalo absolútne nikomu, kto má oči a vidí). Ešte by som doplnil tú chybu, ktorá sa už niekoľko krát vyskytla v prvých dvoch častiach - postavy majú xxx príležitostí k tomu, aby zabili vraha no radšej niekde utečú. Tuna ale scenárista ukázal dobrý vrchol: Predstavte si, že (máte IQ 15) idete s kamarátmi niekde do hôr a tam vás niekto začne terorizovať, pričom viete veľmi dobre o tom že vrahovia vám nemilosrdne zavraždia kamarátov. Keď sa dostanete do teritória, máte v ruke nabitú brokovnicu a spolu s dvoma kamarátmi obkľúčite jedného NEOZBROJENÉHO vraha, čo urobíte? Každý múdry človek by ho bez žmurknutia oka zabil. Čo ale spravili hl. "hrdinovia"? To by radšej inteligentný človek ani vedieť nemal - hromadných samovrážd by tu ale bolo. Môj celkový dojem? Toto je jeden z najhlúpejších, najdebilnejších a vôbec najhorších filmov, ktoré som kedy videl. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ze sněžného slasheru (moje osobní označení pro slasher odehrávající se v zasněžených horách) se stal lesní. To samo o sobě atmosféře ještě neškodí. Ovšem velkou chybou je absence hlavního hrdiny, se kterým bych se mohla ztotožnit. V jedničce a dvojce to byla Jannicke. Tady chvilku trvalo než jsem vůbec příšla na to, kdo tím hlavním hrdinou má být. A když jsem to konečně zjistila, nedokázala jsem se do ní (to, že je to žena, snad tak velký spoiler není) prostě vžít. Zdá se mi, že všichni, včetně mladší verze zabijáka, byli nějakým způsobem dost nevýrazní. A ačkoliv to má docela slušné tempo a vraždy jsou někdy dost dobré, nevím proč, ale moc jsem se u toho nebavila. A to mě mrzelo, protože tuhel sérii mám ráda. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Jelikož se děj odehrává před prvním a druhým dílem, je už zpočátku jasných pár věcí ... určitě že útočník na konci přežije, takže takové scény, kdy ho jakože sundají a on někde nehybně zůstane, nejen že neplní účel, ale jsou bezvýznamné. Pak se také bohužel vytratilo kouzlo našeho zabijáka, kdy místo charakteristického krompáče a zahalení v kožešině, má pouze obyčejný hadry a vypadá jako každej druhej vandrák. Prostředí je hezké, stejně jako v prvních dílech, ikdyž sníh tu prakticky žádný není. Každopádně atmosféra i jednoduchost a surovost vražd zůstala zachována a ikdyž je to slabší než předchozí díly, pořád jde o slušněj vyvražďovák. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno