Reklama

Reklama

Na Zlatý glóbus nominovaný Ewan McGregor (Muž ve stínu, Andělé a démoni), na Cenu Akademie nominovaný Christopher Plummer (The Last Station) a Mélanie Laurent (Hanebný pancharti) se představují ve filmu Začátky, povznášející komedii o tom, jak legrační a proměnlivý může být život. Když grafik Oliver (McGregor) krátce po smrti svého otce (Plummer) potkává svobodomyslnou Annu (Laurent), dochází mu, že v otázce dlouhodobých romantických vztahů je úplný začátečník. Až při vzpomínkách na otce, který po smrti své ženy, se kterou byl 45 let, přiznal svou homosexualitu a zbytek života si užil jako divoký mejdan, Oliver pocítí touhu dát šanci vznikajícímu vážnému vztahu. Originální milostný příběh, při jehož natáčení se scenárista a režisér Mike Mills nechal inspirovat vzpomínkami na svého otce, si získal filmové kritiky, protože je “chytrý, dojemný a často legrační!” (Karen Durbin, Elle). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (220)

Katullka 

všechny recenze uživatele

Nic nádhernějšího jsem nemohla v tento den získat. Něco, co Vás může zabít, ale hlavně pochopit. To všechno je tady. Tady kolem mě. Nemohu v tuhle chvíli myslet na to, jaký film byl ze strany filmového hltače. Mohu jen myslet na to, co ten film pro mne znamenal. Znamenal pro mne vše. Tak jako jiné nemohou. To je důležité. To je primární. Chápejte. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Vztahová linka dvou hlavních hrdinů je absolutně nudná a nicneříkající. Dialogy slouží jen jako výplňová vata, aby se vůbec o něčem mluvilo. Všechny postavy jsou až k zblití milé, hodné a sympatické, nikdo se ani náznakem neprojevuje nijak negativně. Za celou hodinu a tři čtvrtě se nedočkáme žádného napínavého zvratu, v podstatě se nic neděje, téměř vše je řečeno už na začátku a pak omýláno dokola. Světlým místem jsou scény s matkou hlavního hrdiny, která je správně šáhlá a zábavná. Bohužel těchto scén je ve filmu minimum. Ale nemějte z toho depku, život a vztahy v reálném světě jsou totiž opravdu mnohem zábavnější, emotivnější a komplikovanější. ()

Reklama

berusche

všechny recenze uživatele

Nemohu to ani hodnotit, neb tohle patří k prvnímu snímku, který jsem nedokoukala. Za normálních okolností bych přetočila pár těch pro mě nestravitelně nudných scén. Jenže jsem nabyla dojmu, že bych o něco přišla. Tak jsem to raději vypnula. Ovšem, už na potřetí. Proto vím, že se k tomu nikdy nevrátím, snad jen kdyby už nebyly na světě žádné jiné programy a možnosti volby, nebo "kdyby žily jen ovce" (interní joke, sry). ()

venison 

všechny recenze uživatele

Synonyma pro tento film jsou hořkost, smutek, osamění, bolest.. Hodně lyricky pojato, mistrně natočeno, božsky zahráno.. Do krve se pomalinku rozpouští a přímo do srdce putuje skrz playlist skvělé hudby.. Ewan McGregor je králem "divňouských" movieček.. Mélanie Laurent ještě povyrostla od "Hanebných panchartů".. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Jemný, zvláštny film. Oliver, v podaní opäť perfektného, tentokrát utiahnutého E. McGregora rozpráva o jednoduchom a zároveň komplikovanom živote, o láske, strachu, smútku, smrti. Naozaj jednoduchý scenár, no krásne, krehko napísaný, s príjemnou hudbou. M. Laurent nemôže McGregora lepšie dopĺňať, takisto ako Ch. Plummer. Do pamäti sa mi vryla hlavne tá ľudskosť a jej krehkosť. Nevidíte len film, cítite ho. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Společně s filmem Strom života (2011) byl snímek oceněn prestižní cenou Gotham Award. (Saku)
  • Christopher Plummer získal za roli v tomto filmu Zlatý globus v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)
  • Příběh Oliverova otce (Christopher Plummer), jeho nemoci a coming-outu je autentickým příběhem režisérova otce. (JardaBauer)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama