Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američan Bill Carey (Robert Taylor) přijíždí do Saigonu na jachtě amerického milionáře Alfreda Harrisona, jehož dceru Dolly si plánuje vzít. Zde se však setkává s půvabnou exotickou míšenkou Manon De Vargnes (Heddy Lamarr), do níž se velmi zamiluje a opouští kvůli ní loď i Dolly. Manon, které je kvůli jejímu původu odepřen pas a která sní o cestě do Paříže, nejprve vidí v Billovi pouze vhodnou příležitost, jak se dostat pryč ze Saigonu. Brzy se však do laskavého Billa zamiluje, nicméně souhlasí s tím, aby se uskutečnilo její již dříve plánované manželství s bohatým asijským šlechticem. Vznikající milostný vztah mezi Manon a Billem je trnem v oku Peteru Delarochovi (Joseph Schildkraut), který je míšenec stejně jako Manon, ale také bohatý muž, jenž ji touží mít jen pro sebe. (elizabeth_ba)

(více)

Recenze (5)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Blažené zahmlievanie cenzúrnym Haysovým kódexom robí celý príbeh akoby romantickým. Zápletku i charakter hlavnej postavy Manon si musíme domýšľať. A tak žena, v literatúre často označovaná ako "padlá" je vo filme dočasne akoby oprostená od svojich pozemských hriechov. Ale iba do času, kedy to divákovi a tiež hlavnému hrdinovi dopne. Preto príbeh podľa mňa nie je vôbec romantický. __Naopak... ako žena vodila za nos chlapov. A ešte s ňou máme súcitiť..?! Jedine kvôli tomu, že nie je riadne vysvetlený dôvod, prečo mala odoprené cestovanie.__ Film s dvoma nádhernými bytosťami. No žiaľ žena úmyselne necháva v nevedomosti a zavádza, či má neznesiteľne málo replík. Z môjho pohľadu sa za celý film podstatne nezmení ani pod vplyvom okolností. A tak nevytvorí ideálnu druhú stranu do páru, čím stráca celý film. Zaujímavým prvkom bolo nezvyčajné, exotické prostredie. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po fantastickém Hollywoodském debutu Hedy Lamarr v Alžířanech musela zákonitě přijít další velkolepá melodramatická romantika - a já si v takovém případě užívám naprosto každý záběr. Do té atmosféry jsem zamilovaná, v takovém filmu bych mohla pobývat stále. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Krásná Hedy Lamarr, Robert Taylor (snad raději bez přívlastku ;-)) a exotické prostředí Saigonu, čili dnešního Vietnamu. Po matce domorodý původ hlavní hrdinky (který teda nebyl vidět) a veliká láska, takže romantika na n-tou ale naštěstí nevtíravá; žárlivost, v ději zakomponovaná Pucciniho opera Manon Lescaut a Rakušan s podivnýma očima (myšlen Joseph Schildkraut v roli Delaroche, že by byly šikmé?). No, není to sice čistokrevných pět, ale na ty dva (Hedy a Roberta) bych vydržela koukat asi celé hodiny a také za konec si je to zaslouží (protože nesnáším když z toho udělají happy endem limonádu, ale mám ráda dva typy - špatné a otevřené - to, abych vydržela bez spoileru)... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, to bol este v platnosti Haysov Kodex. Ta romanticka linia je vskutku nadherna, kulisy, Saigon a skvela Hedy Lamarr - to vsetk orobi tento film nadhernym zazitkom  : 85 % ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama