Reklama

Reklama

Jeden z méně významných členů podsvětí Vincent (Miguel Ferrer) na základě falešné hlášky od jednoho ze svých dealerů zabije jiného dealera. Avšak v tu chvíli bohužel ani v nejmenším netuší, že onen zabitý pracoval pro největšího mafiánského bosse široko daleko. Celá situace pak nabere rychlé obrátky. Poté, co přijde o svou ženu Marisu, zbývá Vincentovi již jen jediná věc, pro kterou má smysl žít - pomsta. Vincentova pravá ruka Joshua (Cuba Gooding Jr.), který chtěl již dříve pověsit mafiánský život na hřebík, ale díky své loajalitě tak neučinil, si v tu chvíli moc dobře uvědomuje, v čem jsou namočeni, a že jen jeden chybný krok může vést k totální zkáze. (HBO Europe)

(více)

Recenze (52)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Další průměrný snímek z podsvětí, tentokrát ale hlavní šéfové mafie byli takoví nic moc. Harvey Keitel mě ale překvapil, tady to stáří bylo na něm hodně vidět (chudák). Cuba podal slušný výkon, to se musí nechat. Potom byla škoda, že nedostal víc prostoru Johnny Messner, je to sympaťák. Film byl bohužel bez většího napětí, akce taky takové vlažné, i když závěrečná vyvražďovačka v té vile byla velmi solidní. Suma sumárum 60%. // (1.11.2014) NOVA CINEMA - První připomenutí této průměrné gangsterky, tentokrát s CZ dabingem, který nevadil. Rímský se Švarcem to zmákli. V komentáři z minula jsem řekl vše podstatné, takže jen potvrzuji 3 hvězdy, ba dokonce pár procent přidávám. 65% (with J.) ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Totálně zmatené béčko, ve kterém jsem se začal trochu orientovat až přibližně po půl hodině. Jedou, nevíte kam, zabijí pár lidí, nevíte proč...Celkem ucházejicí Cuba Gooding Jr., ale plno nelogických, až debilních činů některých postav to dost sráží. Opravdu nechápu, proč se mafiáni údajně velkého kalibru chovají jako obecní pasáček po lobotomii. Nikdo nikde nehlídá, když hlídá, tak jako malé dítě, viz. stereotypní nabíjení brokovnic ala pumpy pump teprve když se na ně začne střílet, malý boss nakrkne velkého bosse a pak se děsně diví, že než dojede domů, tak jeho žena, která se v prázdném domě nikým nehlídána bezstarostně koupe, je vykuchaná jak ryba, atd. atd. Hloupý a zmatený scénář mně to nedovolil ocenit ani jako žánrovou jednohubku, protože jsem se neustale rozčiloval. ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jako docela dobrej akční snímák, který i přes pidi postavu Kuby Gudinga zvládá být překvapivě akční, nářezovej, lehce brutální a má troškou i sežratelnej dějík..máte-li ovšem chuť na takovou tu pomalou vyvražďovačku s lehce mafiánským podtextem..Nejdřív jsem Vincenta moc nemusel, ale pak se mi zhnusil ten buzik s Rolsem před chalupou. Jako že žralok.. To byl fakt hnusně hustej ftipálek. Mám proklatě rád tyhle týpky. Narval bych jim vlastní koule do prdele a nasadil pijavice na pidi péro.. A jak se mi do tý role Kuby Kubilkula moc nehodil, tak od návštěvy ve zbohatlickým sídle si mě docela získal. Tzn že někde od 1/3 se to celý vyprávění o hovně stává vcelku pochopitelným. Dějová linie dostává smysl, a zpočátku podivná pitomost se nenápadně přerodí v moc hezký takovýto povraždím vše co se hejbe jinak než chci. Tak se to mydlí a mydlí, až se to domydlí v docela vyčištěnej ouvr. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Mě vcelku vadí příliš naturalistické ztvárnění krutosti :-( ... jinak docela zdařilé řemeslo, svižný děj, vhodné herecké obsazení, především Ferrer i Keitel velmi přesvědčiví, sedící dialogy (alespoň v dabingu ;-) ... nebýt tolika krve, dal bych o 20% více, ale trend je oproti mému vnímání spíše opačný, doba náznaků je ta tam ... ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Podivný film, v němž se vyskytují samí zlí hoši a ti buď sypou z rukávů hlášky drsné jak šmirglpapír, nebo jiným zlým hochům rozbíjejí nosy, čelisti, či celé hlavy, popřípadě je prostřílejí skrz naskrz. Cuba Gooding se celou dobu tváří velmi vážně, jakoby vás káral, že jste se uprdli. Téměř jediná ženská postava běhá celou dobu buď v růžovém pyžamku nebo bez něj, jakoby neměla na normální šaty, přestože její manžel má peněz plné kapsy.To, že se motivy zlých hochů nakonec objasní, film už příliš nevylepší. Máte z něj pocit, že si všichni zasloužili to, co dostali. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno