Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Silnější a emotivnější než loňský Crazy Heart, který trpěl nedostatkem kvalitní scénáristické výplně mezi songy. Country Strong se zdá se z některých jeho chyb poučil a kromě silné hlavní dvojice McGraw - Paltrow nabídl stejně silnou vedlejší dvojici Hedlund - Meester a dostatek prostoru i pro nějaké ty emoce, které naplno uvolňuje závěrečné a lehce mrazivé "Coming Home". PS: Leighton Meester chci domů. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Leighton Meester a Hedlundovi tleskám, protože se jim parádně vyvedlo zastínit takovou "hereckou hvězdu" jako je Paltrow. Ta zde tak trochu hrála druhé housle a působila spíše jako takový rušivý (a ubulený a hysterický) element. Leighton mě dostala, je vidět, že je nejen krásná, ale i talentovaná ve všech různých směrech. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kousky o klopýtnutí během cesty nahoru Američany prostě opakovaně berou. Gwyneth Paltrow je dalším příkladem držitele Oscara, který pooscarové filmové žně určitě nezažívá (mnoho silných rolí POTÉ skutečně nezískala - počítám rok 2000 nahoru). Oscarové „prokletí“ ale nechejme stranou, máme tu další z řady řemeslně zručných snímků, které neurazí, ale ani zdaleka diváka nedostanou do kolen. Vyberou si nějakou reálnou nebo fiktivní postavu a snaží se zakousnout do jejího osudu. Někdy ale docela bezzubě. Emociálně je to průměrné jako podobně uchopené drama Crazy Heart, kde bylo hlavnímu hrdinovi také nejlépe v přítomnosti flašky. Pořádně zdvižený palec bych dal tehdy, kdyby se tvůrci nebáli jít na dřeň, skutečně se dotknout dna, být osudovější, živočišnější. Gwyneth nicméně velmi slušná, pěvecky zrovna tak. Kombinace chlastu a country nakonec chutná, i když se přeci jen podřizuje nudným hollywoodským klišé. ()

ELduderino 

všechny recenze uživatele

Lepší než Crazy Heart, alkoholismus je zde ztvárněn daleko lépe. Závislost je až hmatatelně cítit. Jinak country hudbu rád nemám, ale tady mi ani nevadila. Paltrow skvělá, její soustředěný výkon velice oceňuji, ale nejvíc se mi líbil Hedlund, který dokazuje, že má velkou hereckou budocnost, Dean Moriarty je tedy v dobrých rukou. Každopádně doporučuju. 4*. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Country není zrovna můj šálek kávy a ani Gwyneth Paltrow nijak zvlášť nemusím. Jediným důvodem, proč jsem si tenhle film pustila, byla úžasná Leighton Meester. Ta v mých očích roste jako herečka i jako zpěvačka. O Paltrow jsem věděla už z Glee, že zpívat umí. Jako herečka mě ale překvapila a rozhodně je to její nejpovedenější role. Mile překvapena jsem i výběrem písniček, které mi kupodivu netrhaly uši. A Garrett Hedlund byl nakonec sympaťák.4* a uznávám, že to mělo svoji sílu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv je Tim McGraw vysoce úspěšný country zpěvák, je jediný herec z hlavního obsazení, který ve filmu nezpívá. (Fugas.cz)
  • Postava Beau (Garrett Hedlunod) je inšpirovaná skutočným country spevákom Hayesom Callom, ktorý je autorom väčšiny textov, ktoré herci vo filme zaspievajú. (toi-toi)
  • Nejdená se o první film, kde si spolu Garrett Hedlund a Tim McGraw zahráli. Již dříve se sešli během produkce filmu Světla páteční noci (2004). (Aknah)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama