Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

castor 

všechny recenze uživatele

Kousky o klopýtnutí během cesty nahoru Američany prostě opakovaně berou. Gwyneth Paltrow je dalším příkladem držitele Oscara, který pooscarové filmové žně určitě nezažívá (mnoho silných rolí POTÉ skutečně nezískala - počítám rok 2000 nahoru). Oscarové „prokletí“ ale nechejme stranou, máme tu další z řady řemeslně zručných snímků, které neurazí, ale ani zdaleka diváka nedostanou do kolen. Vyberou si nějakou reálnou nebo fiktivní postavu a snaží se zakousnout do jejího osudu. Někdy ale docela bezzubě. Emociálně je to průměrné jako podobně uchopené drama Crazy Heart, kde bylo hlavnímu hrdinovi také nejlépe v přítomnosti flašky. Pořádně zdvižený palec bych dal tehdy, kdyby se tvůrci nebáli jít na dřeň, skutečně se dotknout dna, být osudovější, živočišnější. Gwyneth nicméně velmi slušná, pěvecky zrovna tak. Kombinace chlastu a country nakonec chutná, i když se přeci jen podřizuje nudným hollywoodským klišé. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kto má rád country tak ten si určite príde na svoje. Vo filme odzneje plno pekných country pesničiek a aj keď tento hudobný štýl moc rád nemám, väčšina z toho strhla aj mňa. Popravde, hudobná zložka sa mi zdala ako to najlepšie na filme, romanticko-dramatická časť ma až tak neoslnila. Ide o klasický trojuholník jeden muž a dve ženy, pričom chlapíkovi istý čas trvalo, kým si veci ako tak v sebe usporiadal a zistil, kde je tá pravá hodnota. Záver bol ale pekný a emotívny. Celkový dojem je teda príjemný a pozitívny. 80/100 ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Silnější a emotivnější než loňský Crazy Heart, který trpěl nedostatkem kvalitní scénáristické výplně mezi songy. Country Strong se zdá se z některých jeho chyb poučil a kromě silné hlavní dvojice McGraw - Paltrow nabídl stejně silnou vedlejší dvojici Hedlund - Meester a dostatek prostoru i pro nějaké ty emoce, které naplno uvolňuje závěrečné a lehce mrazivé "Coming Home". PS: Leighton Meester chci domů. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nebýt Leighton Meester nejspíš bych se na tenhle film ani nepodívala, Gwyneth Pattrow nepatří zrovna mezi herečky, které bych obdivovala. Ale musím uznat, že tady zahrála svojí roli opravdu dobře a vážně jsem jí tu alkoholovou trosku věřila. Kdybych Gwnyeth neslyšela zpívat už v Glee, byla bych překvapená jak dobře to umí. Konec byl výborný, i když jsem to tak trochu celou dobu čekala. Nemůžu si pomoct ale Garrett Hedlund vypadá v těch vousech příšerně. Nicméně dávám 4* ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Pokud navíc ani nemáte rádi country, což není můj případ, tak se filmu rozhodně vyhněte. Ale já zase zrovna nemám nijak v oblibě Gwyneth Paltrow, přitom jako country zpěvačka byla docela úchvatná - nutno zmínit, že sama zpívá. Proto stojí za to film vidět, ale to je tak všechno. Po skončení něco přecejen zůstane... a pokud máte rádi country, což asi je můj případ (i když fanatik zrovna nejsem), pak vám zřejmě navíc zůstane zajímavý soundtrack - nejlépe ten 2CD. Pravděpodobně alespoň něco z něj si (narozdíl od filmu) nechám... ale ještě se na něj pořádně chystám. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Film získal cenu Zlatý kotouč za nejlepší zvuk. (Terva)
  • Natáčelo se v Nashvillu - Tennessee. (Terva)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama