Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasické sci-fi natočeno podle novely E. R. Burroughse. Americký voják John Carter je nevysvětlitelně přenesen na Mars přímo do války mezi dvěma vetřeleckými rasami. John zjišťuje, že má na Marsu velkou sílu, kvůli své nižší gravitaci. Díky těmto vlastnostem a svým válečnickým schopnostem se rázem stává respektovaným obyvatelem planety, který může nastolit mír. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vôbec prvá adaptácia Johna Cartera, pána Marsu do filmovej podoby, ktorá predbehla tú veľkorozpočtovú od Disneyho o celé 2 roky. ___ Aktualizácia prológu z Divokého Západu tesne po skončení americkej občianskej vojny do súčasného divokého Afganistanu je fajn, horšie je to s vysvetlením transportu pomocou teleportácie 16 megabytovým USB na Mars 216 kdesi v blízkej galaxií - čo má znieť asi vedecky hodnovernejšie než ten tradičný Burroughsov bezproblémový spôsob upadnutia do bezvedomia v arizonskej jaskyni a prebudenie na dne vyschnutého oceánu nášho planetárneho suseda. ___ Veľkoleposť a nepretržitá akcia, ktorou sa pred sto rokmi preslávila literárna predloha, samozrejme nejdú veľmi dohromady s produkčným štúdiom Asylum, ale nutno povedať, že hoci udalosti a vzťahy sú oproti knihe značne zjednodušené, na rozdiel od nej aspoň dávajú nejaký zmysel a neprotirečia si. S výberom hlavného, siláckeho predstaviteľa som nemal problém, na rozdiel od katastrofálne zvädnutej Traci Lords ako najkrajšej ženy planéty - hoci nutno povedať, že to platí, keďže žiadna iná sa tam neobjavila. ___ Celkove je to pre mňa (za ten peniaz a s výnimkou neznesiteľného záverečného súboja) relatívne schopná adaptácia klasického, hoci nesmierne stupídneho románu, určite záživnejšia než predloha - a človek pri nej nezabije toľko času... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že tohle je vlastně příběh Johna Cartera, skoro se mi chtělo zaplakat. Nejhorší pak samozřejmě byly ty momenty, kde se několik minut jenom mluví a mluví a nic se neděje. Ale abych jen nekydal hnůj, tak masky jsou tady celkem povedené a vypadají dobře. A to je opravdu všechno, co vypadá dobře. ()

Reklama

topr harley 

všechny recenze uživatele

Film na motivy stejnojmeného romanu Edgara Rice Burroughse mě naprosto zklamal.Výborně napsaná kniha a nějaký idiot dokáže z velkolepého přiběhu,udělat naprostý hnus.Příběh uplně změnili,naprosto nemožně.Herci po celou dobu přehrávají a údajně překrásna princezna z Marsu si měla zahrát tak před 20 lety.Myslel jsem že se pobliju,víc už snad k tomu nemám co říct. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Ou, to bylo, ale špatně natočené. Nebyl záběr, kterému bych se s plna hrdla nevysmál. Pár scén tu je dokonce tak idiotských, že jsem chvíli myslel, že koukám na nesetříhanou neupravenou verzi. Teď si možná říkate, proč jsem tedy po takovém zhodnocení dal tři hvězdy. Ono to je totiž tak, že i přes naprosto nezvládnutou režii, dialogy tradičně nekonečně tupé a o ničem, naprosto příšerném hlavním hrdinovi a trikách za pár šlupek je to opravdu děsně moc zábavné a dokonce napínavé. Mě to vážně bavilo a koukal jsem na to s chutí. Asylum už vyprodukovalo daleko větší sračky než je tohle. A i když tři hvězdy za tohle obscurum je asi příliš, já hodnotím podle zábavy a ne podle kvality (alespon v tomto případě), jinak bych musel dát samozřejmě odpad. Já Johna Cartera četl a doufám, že se ještě dočkáme velkolepější a kvalitativně nepoměrně propracovanější verzi tohoto skvostného sci-fi/fantasy příběhu z Marsu. Prý se na tom pracuje, tak už jenom těšit se a těšit se. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie najhorší zlý film. Céčko bez výpravy a so zlými trikmi. Antonio ešte zbavý, ale princezná je úplne mimo. Dej našťastie pomerne rýchlo odsýpa. Oproti knihe sa nejedná až o tak zlé zjednudešenie, ale z filmu vôbec necítiť dobrodružnosť predlohy. Pavúky som vôbec neochopil. JOHN CARTER: MEDZI DVOMA SVETMI snáď bude lepšou adaptáciou :-). Ak máte radi Asylum, toto je taky lepší kúsok... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama