Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prehistorické monstrum ohrožuje Londýn. Sherlock Holmes musí čelit velkému nebezpečí. Po boku detektiva stojí neohrožený doktor Watson. Podaří se této legendární dvojici odvrátit nebezpečí a město zachránit? (TV Nova)

Recenze (62)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.9.2010 ~ Asylum a DVD Edice nezklamali. Neskutečná pitomost honící si triko na mnohem slavnějším jmenovci z minulého roku. Ale to je Asylum a tak se není čemu divit. ~ Tenhle skvost filmové stoky vyšel u DVD Edice za 49 Kč. Toho, kdo nezná název produkční společnosti Asylum Home Entertainment, musí kopnout tedy alespoň cena. Asylum si doslova zakládá na tom, že si vezme na paškál nějaký ten hit minulého (současného) roku a vytvoří k němu nějakou vlastní, hodně moc pošahanou verzi. Onehdá to byli např. Terminátoři. Asylum má ale i vlastní skvostné nápady, třeba tento rok vycházející monstrózní biják Mega žralok vs. obří chobotnice a pro pro velký úspěch se již připravuje pecka Mega žralok vs. Krokosaurus! Asylum si tedy vážně nemůže stěžovat na slabý počet chorých mozků na výplatní pásce. ~ Ale zpět k Holmesovi. Sherlock je zde poměrně mladý pán, Dr. Watson již o něco starší. Začínáme ovšem tím, že starý Dr. Watson vypráví příběh své pečovatelce, která tak má možnost zapsat jeden z největších a nejméně známých případů neuvěřitelné kariéry Roberta Sherlocka Holmese. Že žádného Roberta Holmese neznáte? Bodejť, kdo by si pamatoval něco tak fádního :D (kupodivu tato narážka na Roberta Downeyho Jr. je asi to nejlepší z celého filmu). ~ Kdesi v temném moři uprostřed noci pluje plachetnice napěchovaná zlatem z daní britských kolonií. Během chvíle jde i s drtivou většinou posádky ke dnu díky útoku obří chobotnice. Jediného přeživšího má Scotlandyardem povolaný Holmes s Watsonem za blázna až do té doby, dokud v ulicích a parcích Londýna nezačne řádit Tyranosaurus. Holmesův bleskový úsudek ovšem rychle spěje za strůjcem těchto hrůz, odhalením hrůzostrašné pravdy a zabránění možná i něčemu mnohem horšímu, než je útok draka na Londýn. A co myslíte, jakou roli v tom všem hraje Sherlockův bratr, přicmrdávač inspektor Lestrade a vodní čepradlo? ~ Ten film je neskutečná pitomost. Je to tak pitomé, že je to místy až vtipné a proto Asylácké filmy akceptuji. Nedívám se na ně s nadšením, ale většinou mám jakous takous jistotu, že se u toho budu alespoň místy bavit, protože něco tak imbecilního může vzejít jenom z těchto studií. Herci hrají strašně, triky jsou naprosto úděsné, neexistuje část příběhu, která by neměla logickou trhlinu zvící velikosti Suezského průplavu, z kamery a obrazu ta nízkorozpočtovost čiší každým pixelem. No prostě hrůza :) ~ Jak kdesi kdosi psal, na všech filmech od Asylum je je cítit, že jde o poměrně dobře natočené pouhopouhé fanouškovské snímky, protože tohle nijak jinak brát nejde. Strašná brakovost těchto děl ale zajišťuje Asylumu jistou slávu. Nikdo normální by totiž do takovýchto příšerností nešel. Snad jen blázni a neprostí fandové do filmu, kteří si natáčení a účinkování v bizarnostech gurmánsky libují. ~ PS: A co je nejhorší, z tohohle braku si budu pamatovat víc, než z přehypovaného Sherlocka od Guya Ritchieho. Ten byl pouze poněkud nezajímavý, tenhle Sherlock je ale naprostá pitomost. A teď co je víc :D ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak takúto fúziu steampunku a verneovky by som chcel vidieť na veľkom plátne. Lenže štúdio The Asylum si to zobralo pod vlastné krídla a vznikol ďalší prúser. Lenže. Lenže prúser, ktorý na začiatku dá nádeje, že sa táto produkčná spoločnosť asi prekonala, aby sa v nasledujúcich minútach doplazila tam, kam patrí. Do stoky. Až záver, pravdepodobne najepickejší v celej dovtedajšej histórii štúdia, ukáže, že dvere niesu ešte zavreté. ()

Reklama

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Mockbuster od nikoho jiného než od Asylumu přináší další velký případ Sherlocka Holmese, který snad tentokrát skutečně nemá obdoby. Fantasy žánr je sice v mnoha ohledech zajímavý, ale takovéto zpitvoření a vytvoření tak šíleného guláše všeličeho aniž by to mělo nějakou logiku je skutečně na pováženou. Použitý soundtrack však není špatný a i na vizuálních efektech se studio na nízkorozpočtový film značně zlepšilo. V tomto ohledu naprosto nevyužitý potenciál. Sir Arthur Ignatius Conan Doyle se musí otáčet v hrobě při pomyšlení co mu z jeho nejslavnější postavy udělali. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Dere se ni na jazyk otázka jakému cílovému publiku jsou určeny filmy společnosti ASYLUM?Protože se mi nezdá úplně silná cílovka"zhulenej magor,45 let"...Sherlock zde bojuje proti zlu,jež zde představuje bratr Holmsův-"Robocop"Holmes.Který,vedený asi ne úplně kalými úmysly vyrobí kaučukové-octopusa,draka a t-rexa,s jejichž pomocí chce ovládnout slum"South London"a zavést zde, zřejmě,experimentální diktaturu proletariátu,nebo co. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Společnost THE ASYLUM by měla dostat po čuni. Je sice pravda, že točí jeden film za druhým. Bohužel točí jeden SHIT za SHITEM. Např. z posledních (TITANIC II, Mega Piranha, Meteor Apocalypse, 2012: Doomsday, Megashark vs Octopus... a další). Sherlock Holmes je další odpad této společnosti. Dědek Watson vzpomíná.... Přeneseme se do roku 1882. Loď napadne obří chobotnice. Přeživšího považují za blázna. Pak se ve městě objeví malý zřejmě tynosaurus, který napadne nadrženého pokladního banky. Svědkem je kurva. Opět ji nikdo nevěří. A tím celá akce s nestvůrami končí. Následuje sourozenecká rivalita... Nejenže nás The Asylum klame obsahem filmu, ale také obalem DVD. Nic z toho, co je na obalu DVD se tam neděje. Vice snímku u popisu filmu. Jediné plus bylo to, že u release Ugroza.oz.proshlogo.2010.P.HDRip, byly nádherné barvy. ODPAD! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama