Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z první poloviny celého příběhu jsem mírně rozpačitý. Historie domu a rodu Valdemarů určitě měla něco do sebe a ta atmosféra viktoriánského domu i 19. století nebyla vůbec špatná. Navíc pobavila přítomnost Alesteira Crowleyho, legendárního britského okultisty. Jenže bohužel jsem postrádal nutné napětí a závěrečný výsledek seance mě také zrovna dvakrát neuspokojil. Beru to jako přípravu na hlavní chod, takže dávám shovívavých 60%. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Komu vyhovuje žánrové kríženie tak tento film mu určite ulahodí. Zo začiatku trochu horor (mal som malé podozrenie, že sa prešmykne až do exploitationu), potom romantická dráma a na koniec nadprirodzený horor. To že bude dvojka je viac než jasné, no dúfajme, že viac hororová, lebo koniec nám prisľúbil pekné pokračovanie. Vlastne celý film stojí na konci. Ten je naozaj majstrovsky natočený, kamera, hudba, jedno s druhým. Efektov tu veľa nie je, ale tých pár je tiež na špičkovej úrovni. Páčilo sa obsadenie postáv (ich herecké výkony samozrejme) a dobre stvárnená doba. Nuž táto hororová séria má určte svoj nápad, len nech to niečim nepokazí v ďalších dieloch... 90%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁME PROBLÉM SE SÍDLEM VALDEMARŮ“....... /// Viktoriánské sídlo, ve kterým se začnou ztrácet agenti (REALITNÍ !!!) Čortův hráád? Uvidíme ve dvojce. Protože zatím víme, že tam straší a že ta barabizna má svoji pověst. Ponurou (samozřejmě). Báchorku s černou magií v hlavní roli. Není to trapný, ani to neupadá k lacinýmu ,,čáry máry“. Líbí se mi, že si dali takovou práci s příběhem. Škoda jen, že to nepojali víc ,,zábavněji“. Chybí tomu totiž (kvůli rozvleklosti) jiskra! Ale je to jen legenda, který se je třeba mrknout na zoubek. Vlastně na barák! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se nudím, fotím lidskou auru. 2.) Netoužím po moci ani bohatství! Já bažím po znalostech! 3.) Řeknu hodně málo: ,,Dunwichský rituál“. 4.) Thx za titule ,,evilmind“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné, strhující a pohlcující. Zajímavý způsob rozvíjení děje. Dobrá atmosféra. Dokážu si představit, že to asi ne každého chytne, ale ta jakási netypičnost ne příběhu, ale zpracování a budování atmosféry, mi přišla velmi příjemná. V mnohém mi totiž v rámci současné horrorové tvorby přišel trochu odlišný, netypický. Rozhodně povedené v tom, že jsem fakt namlsaný na pokračování. Pobavilo mě, že mi ve dvou úsecích filmu okamžitě na mysl vyskočil Harry Potter. Ale to asi dělají ty digitální triky. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Značná inšpirácia H.P. Lovecraftom. __ Aj keď hodnotím "iba" tromi hviezdami, môžem vás uistiť, že sa mi La Herencia Valdemar veľmi páčil. Predsa len Bram Stoker (mrk), Aleister Crowley (mrk mrk) a Absinth (mrk mrk mrk)? To je vražedne zaujímavá kombinácia! Film vlastní pomerne kvalitnú atmosféru a hlavne.. ako raz povedal jeden užívateľ. "Člověk je vděčný za každou adaptaci, že? I třeba za nepovedenou, hlavně když v ní bude něco z H.P.L. Stejně to mám se Stephenem Kingem - filmy podle něho se málokdy povedou, ale i tak mě zajímá každý nový." Takže asi len toľko k tomu. Som pekelne zvedavý ako sa "predstaví" ďalšia časť. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Při závěrečném rituálu se ve filmu sejde několik historických postav. Aleister Crowley byl slavný mág a okultista, Lizzie Bordenová byla obviněna ze zabití své matky a nevlastního otce, Belle Gunnessová zavraždila několik svých manželů i své děti a Bram Stoker je autorem legendárního románu "Drákula". (Petulka88)
  • Všimněte si odhozeného svícnu, který vystrašený komorník Jervás (Paul Naschy) odhazuje a krátce na to prchá po shodech nahoru, pryč od jeho pronásledovatele - démona. Je zbaven všech svící, ačkoliv se na něm v předchozím záběru nacházelo pět bílých svící. (Conspi)
  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)

Reklama

Reklama