Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý španělský horor, kterému se daří docela dobře budovat atmosféru a dovede vás strhnout, nikoli zbytečnými lekačkami, ale právě tím, jak je celkový příběh pojat. Ke konci už je to takové trochu přeplácané a nejisté, ale na pokračování jsem docela zvědavý a může být minimálně tak povedené jako tento první film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z první poloviny celého příběhu jsem mírně rozpačitý. Historie domu a rodu Valdemarů určitě měla něco do sebe a ta atmosféra viktoriánského domu i 19. století nebyla vůbec špatná. Navíc pobavila přítomnost Alesteira Crowleyho, legendárního britského okultisty. Jenže bohužel jsem postrádal nutné napětí a závěrečný výsledek seance mě také zrovna dvakrát neuspokojil. Beru to jako přípravu na hlavní chod, takže dávám shovívavých 60%. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Značná inšpirácia H.P. Lovecraftom. __ Aj keď hodnotím "iba" tromi hviezdami, môžem vás uistiť, že sa mi La Herencia Valdemar veľmi páčil. Predsa len Bram Stoker (mrk), Aleister Crowley (mrk mrk) a Absinth (mrk mrk mrk)? To je vražedne zaujímavá kombinácia! Film vlastní pomerne kvalitnú atmosféru a hlavne.. ako raz povedal jeden užívateľ. "Člověk je vděčný za každou adaptaci, že? I třeba za nepovedenou, hlavně když v ní bude něco z H.P.L. Stejně to mám se Stephenem Kingem - filmy podle něho se málokdy povedou, ale i tak mě zajímá každý nový." Takže asi len toľko k tomu. Som pekelne zvedavý ako sa "predstaví" ďalšia časť. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Naprostá ztráta času s něčím,co je v žebříčku španělských hororů na devatenáctém místě z padesátipěti. Na příběhu (myslím tím ten z té minulé doby) si producenti očividně dávali záležet,ale pro dobrotu na žebrotu. I kdyby ten děj kdovíjak plácli,tak tomu dám stejně jen jednu hvězdičku. Absolutní nuda,kde se nic neděje. Zbytečně natočený film a pak zjistíte,že jste už docela zapomněli o čem to bylo. Zkouknout,zahodit a zapomenout. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No.. Jak začít.. Prvních třicet Minut vypadalo nadějně.. Hlavně scéna v baráku.. Příšerky byli Super! Pak se děj vrátil do Minulosti a vykládalo se o legendě.. Brr nudná To byla Hodina plných nesmyslných keců.. Viděl jsem to fakt bledě.. Málem jsem to vypnul.. Vzápětí se začal konat mytologický Obřad.. Kde povolali Příšeru Voldermorta s CooL Designem.. Opět jsem začal pocitovat super Atmosféru a zároven mě nalákali na Dvojku.. Mé Hodnocená 5/10.. Příště vííc Voldermortů a méně Keců! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)
  • Při závěrečném rituálu se ve filmu sejde několik historických postav. Aleister Crowley byl slavný mág a okultista, Lizzie Bordenová byla obviněna ze zabití své matky a nevlastního otce, Belle Gunnessová zavraždila několik svých manželů i své děti a Bram Stoker je autorem legendárního románu "Drákula". (Petulka88)
  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)

Reklama

Reklama