Reklama

Reklama

Zjevení

  • USA The Apparition (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na základě teorie, že nadpřirozeno existuje pouze jako důsledek lidské víry, se skupina studentů pokusí o vytvoření nadpřirozeného subjektu. Experiment se ošklivě zvrtne. O pár let později, začne mladý pár Kelly (Ashley Greene) a Ben (Sebastian Stan) ve svém novém domě prožívat děsivá, nevysvětlitelná setkání s duchem. V zoufalství vyhledají pomoc specialisty na paranormální jevy (Tom Felton), který zjistí, že problém pravděpodobně nesouvisí s domem. Ale jak uniknout před zjevením, které je pronásleduje? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

ac3r odpad!

všechny recenze uživatele

Ptám se sám sebe, proč na tyhle nudný béčkový duchařiny furt koukám. Jednou za pár měsíců ve slabší a pak akorát lituji. Je to furt dokola na jedno brdo, nebojí se u toho ani malé dítě, "výkony herců" povětšinou zoufalí, dovršený nějakým trapným koncem. A tady, jestli se tomu dá vůbec říkat konec, je teda ultra dementní, nebudu to dál rozvíjet abych nespoileroval, takže tentokrát nedám ani tu jednu hvězdu z milosti. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Slušná, opravdu slušná první půlka, kdy jsem byl napnutý bál se. Ale od zminěné druhé půlky to každou minutou ztrácelo kredit a šlo do podprůměru. Škoda! Právě do první půlky jsem uvažoval nad 4*, ale pak to šlo níž a níž, až jsem uvažoval dokonce nad 2*. Nakonec dávám hvězdy 3, ale slabé. Přitom dobře ladící pár, i dům, ale to co ce odehrávalo poslední minuty...Duchařina neduchařina - to bylo moc i na mě, místy jsem uvažoval, že se dívám na sci-fi...Znova říkám škoda, dalo se z toho vytěžit víc! ...50% ()

Reklama

MareT. odpad!

všechny recenze uživatele

Film tak zbytečný až hrůza. Jsou na to dva a ani jeden z herecké dvojice nedokáže film alespoň trochu utáhnout. Příběh je na úrovni odmítnutého filmu ve velkých studiích, scénář je poskládaný z vytrhnutých stránek hororů posledních třicet let a navrh jsou postavy zajímavé jako čaj o páté s anglickou královnou. Věřím, že i ta královna by byla zábavnější:)) ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady filmů, které nenaplnily svůj potenciál. Apparition je z technického hlediska znamenitá duchařina, která ale nemá koule. Za celý film se de facto nic nestane a mnohé scény, které by mohly mít pořádný říz, nejsou dotažené do konce. Třeba hned prvotní seance vypadá velmi zajímavě, jenomže se v ní divákovi nic neukáže, kromě letmého bliknutí baterkou na dívčinu trčící ze zdi. Kdyby si s tím někdo pohrál, mohla to být děsuplná záležitost, která by dala dalšímu ději úplně jiný náboj. Místo toho se ústřední dvojice nastěhuje do baráčku, kde začne strašit a zase – natočené to je docela dobře, ale nemá to atmosféru a tak to všechno přijde v niveč. Ani ten podivný závěr tomu kladné body nepřidá, takže z mého hlediska to je s bídou na tři hvězdy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela standardní duchařina, která si body připisuje hlavně za to, že se snaží strašit bez digitálních bubáků (snad jen ta plíseň byla zbytečná). A přesto, že The Apparition vzbuzuje spíše rozpaky až výsměch, nebudu ho tentokrát úplně odsuzovat. Filmu se totiž občas podaří vykouzlit slušné napětí skrz všechen ten samohýbající se nábytek, několika pohledy do tmavých koutů místností a celkem pěkný vizuál (scéna s prostěradlem vypadá hodně dobře). A vůbec mě nesere, že sekvence v garáži s plazícím se duchem těžce vykrádá japonský Ju-on. Stopáž má taky hodně střídmou, takže já se vážně nenudil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Když Ben (Sebastian Stan) s Kelly (Ashley Greene) přijíždí na začátku filmu do nového domu se svým Volkswagenem, vozidlo nemá na předku vozu registrační značku. Druhý den však Kelly s vozidlem odjíždí do města a vozidlo registrační značku má, ale když se vrátí z města domů, vozidlo je opět bez registrační značky na předku vozidla. (BrianStorker)
  • Tzv. "The Charles Experiment", ktorý sa spomína na začiatku filmu, počas ktorého sa skupina výskumníkov snažila nadviazať kontakt so záhrobím, bol inšpirovaný skutočným experimentom z roku 1972 aký niesol názov "Philip experiment". Počas seansy výskumníci zaznamenali výjavy ako napr. vibrácie, nevysvetliteľné zvuky, či pohyby, ale žiadny nebol potvrdený priamymi dôkazmi. Vedúci experimentu Dr. Joel Whitton dospel k záveru, že pocity účastníkov experimentu boli vytvorené ich podvedomím a vsugerovaním. (AxelWers)
  • Tento film bol v skutočnosti natočený a dokončený v roku 2010, ale vydanie bolo odložené o viac ako dva roky po tom, čo Warner Bros. ukončilo svoj vzťah s produkčnou spoločnosťou Dark Castle Entertainment, než nakoniec film vydalo v auguste 2012. Film však nedostal takmer žiadnu propagáciu. (Arsenal83)

Související novinky

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

24.08.2011

Tak můžeme zjednodušeně definovat komiksovou sérii J. Scotta Campbella Danger Girl, která se chystá na filmová plátna. První nástřel obsazení? Milla Jovovich, Kate Beckinsale a Sofia Vergara. Pořád… (více)

Reklama

Reklama