Reklama

Reklama

Dennis

(festivalový název)
  • Dánsko Dennis
Krátkometrážní / Drama
Dánsko, 2007, 18 min

Obsahy(1)

Ani Dennisovy svaly nedokážou zakrýt jeho bázlivost a především závislost na matce, se kterou stále žije. Navzdory své ostýchavosti se Dennis rozhodne pozvat na rande dívku, která se mu líbí. Krátkometrážní dánský snímek velmi citlivě ukazuje, jaký rozdíl může být mezi tělesnou schránkou a lidskou duší. (ČSFD)

Recenze (52)

kvardis 

všechny recenze uživatele

Trosku az za usi pritazeny namet o hromotlukovy ktery je vlastne jen malej zakriknutej kluk coby ani mouse neublizil, a ani nevi co je to zena a sexualita, nejde mi moc dohromaty vzhlizeni se vlastniho tela v zrcadlech posiloven a obdivu na soutezich z rad publika s rozporem velmi nizkeho ega a plachosti. ()

actor-SP 

všechny recenze uživatele

Dennis ako film sa neskrýva za svoju identitu. Aj napriek technickým nedostatkom preniká do duše diváka a predstavuje mu svoj svet. Dennis, ako bodybuilder a jeho všedný deň, možno trochu výnimočný kedže sa odváži robiť pokroky, ktorý končí tam, kde ostatné dni. Nádherný komorný príbeh človeka, kde jeho vnútorné pochody dokáže čítať len ten empatický. Koniec nie je nezodpovedaným koncom, je odpoveďou na otázku či vystúpiť zo stereotypu a zmeniť veci vo svoj živote. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mít bezúdržbové tělo kulturisty, tak se nechám uspokojit najednou od všech těch čtyř blbek, které pod hromadou svalstva nezahlédly Dennisovu citlivou duši. Já totiž nejsem stydlivý, ale mamánek Dennis s tím má celkem problém. Mne to tedy moc nebavilo, ale sledovat plachého kulturistu, který jen občas skromně zatne biceps, bylo celkem zajímavé. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Pomo bych ten nápad rozvedl do celovečerního snímku. Na vykreslení postav sice těch 18 minut stačí, ale přece jenom mně to příliš nepřesvědčilo. Borec s hromadou svalů, který spí s maminkou??? Pochopil bych, že je citlivý, náladový a melancholický, ale tohle už bylo docela na hraně. Nicméně režisérův záměr vyšel, chtěl poukázat na to, že mezi lidským vnějškem a vnitřkem může být diametrální rozdíl. Já si však stojím za názorem, že čím lepší fyzická stránka, tím roste i duševní sebevědomí. Avšak pravdou zůstává, že na duševní rozpoložení člověka působí mnoho a mnoho faktorů. 75% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Najsmutnejších a najfrustrujúcejších 18 minút aké som kedy videl. No vážne, len sa nad tým zamyslite. Vyobrazenie tak úzkostlivé, cítil som neuveriteľný pocit stereotypu a začarovaného kruhu života hlavnej postavy. Chlap ako hora, ale čo z toho, keď je skrčený vo svojej tichej a takmer nepriepustnej ulitke? Je mi ho naozaj ľúto. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Pre Kima Kolda bola snímka Dennis jeho filmovou premiérou. K účasti vo filme ho presvedčil jeho priateľ a režisér v jednej osobe – Mads Matthiesen. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama