Reklama

Reklama

Route Irish

  • Velká Británie Route Irish (více)
Trailer

Obsahy(1)

Route Irish je název nového snímku legendárního režiséra Kena Loache. Tvůrce, jenž se ve filmech zaměřuje na sociálně citlivá témata, si tentokrát zvolil problematiku války v Iráku a její komercializace. Dva bývalí britští vojáci podnikají na Blízkém východě jako zásobovatelé americké armády, jeden z nich ale nešťastnou náhodou zemře, což druhého podnítí k pátrání, zda kamarádova smrt nebyla připravená dopředu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ken Loach umí vyhmátnout celkem obyčejná témata, a tak se zdá skoro překvapivé, že si vybral něco takového jako válku v Iráku. Ta se jeví lehce prvoplánová. Ale v jeho pojetí je to o něčem jiném, v Iráku samotném skoro nejsme a zaměřujeme se na trochu jiné následky, než jak jsme zvyklí. Přesto ale film nakonec není nějak extra objevný. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Route Irish je skvělé zahrané syrově reliastické drama, které poměrně důvěryhodně poukazuje na lidi, kterým se dnes moderně říká kontraktor, ale pro mě to jsou žoldáci, který za prachy jdou do válečnýho konfliktu a vydělavaj na humesech, který má ve svým menu každej lokální válečnej konflikt. Poctivá filmařina, která nešetří na kritice ani na skvělých hereckých výkonech. ()

Reklama

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Ak vidím meno Ken Loach nečakám akčný film ale film s posolstvom. Route Irish je ďalšou perličkou z jeho tvorby. Táto sociálna dráma je kritikou spoločnosti a zároveň poukazuje na vyrovnanie sa s útrapami vojny. Nie všetci si pripustia, že na svete žijú väčšinou takéto postavy, ako ich vykresľuje film. Chcete akciu, bitky a výbuchy, tak tu ich nehľadajte. Chcete si sadnúť a pustiť svoju myseľ na prechádzku, zúfalstvom beznádejou a tragickou realitou.... poriadne si to rozmyslite a pozerajte. Vtiahnutie do deja: **** Akcia: * Realita: ***** Dramatičnosť: *** ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Loachovy filmy mají většinou velmi silný (emotivně i sociálně) příběh a nezklamal ani tentokrát. Výjimečně nesouhlasím s verbalem (i když na kolonoskopii jsem, bohudík, dosud nebyl) a dávám nejvyšší ocenění. Fergus je sice ze začátku nesympatický, ale s vývojem děje začínáme chápat každý jeho krok (včetně toho posledního). Výborné herecké výkony pro mě dosud neznámých herců! ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ken Loach mě ještě nikdy nezklamal, je to nejlepší britský filmař - určitě alespoň co se týká témat nebezpečných vládnoucí moci. Výsledkem špinavé agrese USA za pomoci dalších zemí agresivního paktu NATO přinesla Iráku milion (aspoň se to v tomto filmu tvrdí) nevinných civilních obětí jen proto, že zabijáci z Ameriky, Británie a bůhvíodkud v každém povinně vidli potenciálního teroristu. A všemocná moc všechno zamlčí a pokud se něco provalí ven, pak jde o dezinformaci... Zkrátka třetí film, který ťal do živých problémů současného nelítostného a krutého světa. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Okrem britského mesta Liverpool, kde prebiehal aj dej filmu, pracovali filmári tiež v Jordánsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama