Reklama

Reklama

Recenze (3)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Karnevalová noc v Benátkách roku 1911, sázka v pánském klubu, Fröhlich jako Eugene Colloredo třikrát přejíždějící bubínkem revolveru s jedním nábojem po rukávu a pro našince především nádherná Lída Baarová jako Giacinta. Upřímně, raději jeden (říšský) film s Baarovou než dva filmy o tom, jak Baarová točila v předválečném Německu (a randila přitom s ministrem propagandy). ()

techmufko1 

všechny recenze uživatele

Film ok ale Báarova mi vadí nie za to že spávala s Goebelsom ale že sa cítila že jej každý po vojne ubližuje.Ale mohla si za to sama .pozri dokument-Zkáza krásou a uvidíš.Namyslená stará ani nechcem radšej napísať čo. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slavný první německý film Lídy Baarové. Z jejích memoárů jsou dodnes známé různé detaily, včetně průběhu castingu, například pro roli pražského Němce, hraběte Colloredo, byl zvažován Rolf Wanka, ale zvítězil mnohem dražší Gustav Fröhlich. Názory, proč to tak dopadlo, se různí, Wankova němčina byla prý příliš vídeňská. Baarová hrála Giacintu, manželku mexického šlechtice Alfredo Zubarana (Willy Birgel, pozdější ideální partner Zarah Leander v německém filmu), což byl pro ni skvělý start, protože její němčina zatím nebyla stoprocentní. V polovině 30. let německý film hledal nové hvězdy, které by mohly nahradit ty, které odešly z politických důvodů. Baarová byla dva roky připravována pro tuto příležitost v českých filmech pražské pobočky UFA (OkénkoMadla z cihelnyJejí lékařZlatá Kateřina, Dokud máš maminku, Grandhotel Nevada) a vyplatilo se. Nový hvězdný pár Baarová-Fröhlich natočil ještě dva filmy (Leutnant Bobby, der Teufelskerl a Die Stunde der Versuchung) a zapsal se do povědomí publika. Barcarole vypráví milostný příběh jedné benátské noci v roce 1911. Ve hře je vše, láska i život. Film je volně inspirován operou Hoffmanovy povídky (1881) Jacquese Offenbacha, dokonce se tu objevuje jeho hudba. Konkrétně jde o Hoffmanův příběh Die Geschichte vom verlorenen Spiegelbild z Die Abenteuer der Sylvesternacht (1815), který se původně odehrával ve Florencii, ale už Offenbachova opera, ve 4. aktu nazvaném Giulietta, přesunula příběh do Benátek. To vysvětluje mnohé. Ale zatímco ještě ve 30. letech byl Hoffmann i Offenbach v obecném povědomí, dnes už je to poněkud složitější a filmová Barcarola se může nezainteresovanému diváku jevit jako typické melodrama předválečné éry. Nicméně motivy a jednání postav má mnohem hlubší kořeny, a pokud toto zohledníme, můžeme si film lépe vychutnat. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Lída Baarová (Giacinta) sa počas natáčania filmu zoznámila s najvyššími pohlavármi Tretej ríše, Josephom Goebbelsom i samotným Adolfom Hitlerom, čo sa jej neskôr stalo osudným. (Raccoon.city)
  • Lída Baarová (Giacinta) sa počas nakrúcania zblížila so svojim hereckým kolegom Gustavom Fröhlichom (Eugen) natoľko, že spolu začali žiť, a to aj napriek tomu, že najslávnejší nemecký filmový milovník bol ženatý. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama