Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pýchou a hlavní starostí majitelky obchodu s kuchyňským zbožím, vdovy Barbory Jarošové, je její milovaný a milující syn Karel. Po studiích se Karel odhodlá opustit rodný dům a najde si místo v pražské továrně na letadla. Brzy je z něho úspěšný konstruktér. Seznámí se s neteří ředitele továrny Mareše, tanečnicí Janou Machovou, a zamilují se do sebe. Karel se rozhodne představit svou nevěstu matce. Barbora však není s jeho volbou spokojena, v jejích očích není "tanečnice" Karlíčka hodna. Karel citově strádá, což se projevuje zejména v práci. Mareš proto navštíví jeho matku a upozorní ji, že svým postojem ohrožuje synův život, a zároveň ji pozve na letecký den... (ČSFD)

(více)

Recenze (15)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

"Včera jsem přiletěl do Brna." - "Jó, tos byl ty?" Sice průměrný snímek, ale je poměrně zajímavý - sám sebe tu hraje slavný rozhlasový reportér Josef Laufer, vidíme zde soudobé fotbalové utkání či záběry letadel. Antonie Nedošinská zde opět řádí, jak to ona dovede. Navíc je film krásným vyznáním všem maminkám. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

I pro takového milovníka starých českých filmů, jako jsem já, je tento snímek příliš sentimentální a poměrně nezáživný. Škoda, že se celý neodvíjí v takovém duchu jako jeho začátek. Ten vypadá opravdu slibně ("Prosimtě, takhle nelítej, nebo si uženeš zápal plic!"). Nejvíc asi potěší herci ve vedlejších úlohách jako Theodor Pištěk, Ella Nollová nebo Betty Kysilková. Antonie Nedošinská tu má taky pár dobrých hlášek, ale srdceryvný příběh Baarové a Korbeláře mě mnoho nezaujal. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Romance, která je spíš sentimentální než romantická. Ústřední dvojice Korbelář a Baarová příliš nenadchla, obzvláště Lída byla jako vždy afektovaná a nepřirozená. U mne si to vyžehlila svým nezapomenutelným tanečním vystoupením na večírku aviatiků. Vše to zachraňovali herci vedlejších rolí - Nedošínská, Pištěk a Pešek se spoustou rozbitého nádobí. Výprava a hudba byla standardní, dobová. Pěkné byly záběry z leteckého dne. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Film je podobný komedii Nebe a dudy. Akorát že tam místo Marvana dosadili Nedošínskou která je ve své záporné roli prostě kouzelná a nevychází s nikým moc dobře. Přesně jako Marvan s Plachtou v té komedii. A nakonec si Nedošínská ve vážné situaci své nevhodné chování uvědomí a zamiluje si všechno a všechny. A smaže svojí minulost kdy myslela jen sama na sebe. (Viz. Marvan vs Plachta). Jinak samozdřejmě mě tu opět zaujal Pešek svým mladým vzhledem a svou zvědavostí kterou potvrzoval svým malým dalekohledem. To bylo naprosto roztomilé. Ale přiznám se že je mi Baarové trochu líto. Vždycky hrála samé takové role kde ve své polovičce našla celoživotní štěstí a přitom v realitě bohužel to trvalé štěstí na srdeční záležitosti neměla. ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

ja neviem, ten film mal snad len 1 chybu a bola tam vidno snaha ale napriek tomu mi pocit z toho filmu brani dat lepsie hodnotenie ale ani sam neviem preco, ta jedina chyba bolo to ako Nedosinska sa zasekla vo vytahu potom este aj to auto a koli tomu havaria lietadla, to bola taka nadbytocna zapletka aj som sa obcas zasmial ale nebolo to proste ono kazdy z hercov natocil aj lepsie filmy ()

Zajímavosti (2)

  • Premiéra filmu sa konala v Plzni v kinách Alfa a Pasage. Zúčastnili sa na nej režisér Jan Sviták a herci Antonie Nedošinská, Theodor Pištěk, Franta Paul i Jan W. Speerger. (dyfur)
  • Spev Otomara Korbelářa a Lídy Baarovej vo filme je autentický, playback v tom čase ešte neexistoval. (dyfur)

Reklama

Reklama