Reklama

Reklama

Já jsem tady

(festivalový název)
  • USA I'm Here

Obsahy(1)

Před ní byl život snadný, rutinní, ale prázdný. Čekání na autobus ráno do práce, čekání na autobus večer z práce, dobití potřebné energie, spánek. Pak přišla ona a jeho svět se změnil, a nebylo nic, co by pro ni nebyl ochoten udělat. (3DD!3)

Recenze (88)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ne a ne. Není to romantické, je to pitomé. Svět lidí a robotů nefunguje, jeho pravidla jsou úplně na vodě. Robot má spousty náhradních součástek, ale pak se nedá dohromady. Roboti nesmí řídit, přesto robotka jezdí celý film a kromě jedné naštvané babči si toho nikdo ani nevšimne. .... Proč robotí slečna pořád padá s fatálními důsledky je ve hvězdách. Že by poselstvím filmu bylo: splyneme spolu v jedno? No, pěkně pitomý názor na lásku dvou bytostí. A vcelku jsem se nudila. SHRNUTÍ: Některé zasunutí může vyjít pěkně draho. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Spikeu Jonzemu pokaždé držím palce, ať už dovádí s přerostlými plyšáky nebo se rozplývá nad osamělostí robotů v dněšním přetechnizovaném světě. Ale tentokrát mě nedokázal odzbrojit ani svou upřimnou hravostí nebo podivínskou poetikou. Nic naplat, Spike snad pro jednou a naposledy zůstal až příliš na povrchu, kdy poněkud perverzní nápad, který sám o sobě je děsně bezva, zasadil do prachprostě tuctového kontextu. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

U "I'm Here" mi vadilo až příliš věcí najednou...respektive tři, ale to je na třicetiminutový film hodně:-D. 1) Film postrádá jakékoliv osvětlení logiky fungování fikčního světa (čili koexistence lidí a robotů). 2) Děj je velmi chudý, protože se zaměřuje pouze na to, aby demonstroval bizzarní výjev lásky. 3) Nálada filmu je na mě kvůli užité muzice, smutným očím hlavní postavy a několika kýčovitým záběrům příliš sentimentální. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

díky jeho námětu a zdejšímu hodnocení jsem očekával zajímavější příběh, který bohužel sklouzl jen k vlastnímu se obětování lásce a to mě už tak neuspokojilo, proto dávám jen slabší dvě hvězdičky. Ale atmosféra byla budována dobře a provedení taky zajímavé - jen mi to ve výsledku nic nedalo a nevrátím se už k němu - asi jsem velký cynik ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

R.U.R. v praxi. Tandemovej seskok z 3,5 tisíce metrů do povlečených šroubků. Love tak, jak ji znám, ale stejně se zdráhám přikývnout, že těm "lidem" rozumím. I´m Here, protože buzení ze sna je složitej proces a já potřebuju slyšet, že to bude v pohodě. Neveselej příběh o ztrátě sebe samotného a rozdávačnosti. Svět jako nevědomí a nic. Psycho dioda! Hudba, prozářenej les, disco, knihovna, berlička. A taky vědomí, že pohled do obchodních vitrín budu prožívat jako nikdy. A co na to R2-D2? Prej brečel. Gratuluju... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirovaný knihou "The Giving Tree" od Shela Silversteina. (4ward)

Reklama

Reklama