foto

Daniel London

  • nar. Pittsburgh, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Daniel London se narodil v roce 1973 a vyrůstal v Mt. Lebanon, Pennsylvania. Už na střední škole začal psát divadelní hry a účinkovat v nich. Zatímco studoval na Mt. Libanon High School, kterou absolvoval v roce 1991, se jeho hra THE MARTHA WAR začíná ujímat v Kennedyho centru ve Washingtonu, DC. London vystudoval angličtinu v Oberlin College v Oberlinu v Ohiu, kde pokračoval v divadelním herectví. Brzy se přestěhoval do New Yorku, po ukončení studia v roce 1995, aby začal hereckou kariéru.

Londonova první z jeho hlavních rolí, byla ta po boku herce Robina Williamse ve filmu PATCH ADAMS (1998). Zmíněný již zesnulý velikán amerického herectví z přelomu dvou tisíciletí, si zahrál i ve dvou Londonových hrách.

Tento talentovaný mladík neunikl pozornosti ani režiséru takového věhlasu, jakým je Steven Spielberg. Ten ho viděl v  IMPOSSIBLE MARRIAGE, spolu s Holly Hunter a obsadil ho do role domovníka Williho v revoluční sci-fi MINORITY REPORT (2002). Další významnou filmovou rolí byla pro Daniela role Marka z dramatu OLD JOY (2006), ve kterém si zahrál společně s oblíbeným americkým undergrundovým písničkářem Willemem Oldhamenem, známým pod pseudonymem Bonnie 'Prince' Billy.

Dále se Daniel London objevil ve výraznějších rolích ve snímcích ARRAGED (2007), SYNECDOCHE, NEW YORK (2008), ITS KIND OF AND FUNNY STORY (2008), v krátkometrážní romantické utopické komedii IM HERE (2010) režiséra Spike Jonseho, či v deseti šesti minutových epizodách seriálu THE CONFESSION s Kierfrem Sutherlandem a Johnem Hurtem (2011).

V současnosti máme možnost tohoto "Newyorčana" vidět v seriálové novince MANHATTAN (2014), kde ho ve třech epizodách uvídíme jako J. Roberta Oppenheimera. Momentálně žije v Brooklynu, New York, s  manželkou Megan Reilly, úspěšnou americkou nezávislou skladatelkou a písničkářkou.

Petr "geklon" Čeček

Herecká filmografie

Filmy

2014 Listen Up Philip
Saint Janet
2013 Clutter
Otřes mozku
2012 Exhibitionists, The
2011 On the Inside
Weekends at Bellevue (TV film)
2010 Armless
Já jsem tady
Něco jako komedie
2009 Bridge to Nowhere, The
2008 Protect You + Me.
Synecdoche, New York
Taktika prstů
2007 Dohodnuto
2006 Stará radost
2005 Bohémové
2002 Minority Report
Velký průšvih
2001 My Best Friend's Wife
2000 Zabijácká partie
1998 Doktor Flastr
The First Seven Years (TV film)
Vojákova milenka
1997 Garden of Redemption, The (TV film)
Snake Feed

TV seriály

2016 Černá listina (TV seriál)
Drexel č.113 (S03E15)
Jak prosté (TV seriál)
Sázka na prohru (S04E19)
Mrtvý bod (TV seriál)
Čínská bomba (S02E08)
2015 Manhattan (TV seriál)
The Threshold (S02E03)
Damnatio Memoriae (S02E01)
Minority Report (TV seriál)
2014 Gotham (TV seriál)
Viper (S01E05)
Manhattan (TV seriál)
Perestroika (S01E13)
Last Reasoning of Kings (S01E04)
You Always Hurt the One You Love (S01E01)
Takoví normální Američané (TV seriál)
Comrades (S02E01)
2013 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Front Page News (S03E11)
2011 Mildred Pierceová (TV seriál)
Zpověď (TV seriál)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Půlnoc (S01E18)
Sestřička Jackie (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Třetí hlídka (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2000 Famous

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace