Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

predators 

všechny recenze uživatele

Pro všechny průšviháře malá ukázka toho, jaké je to, projít si peklem. Speciálně upravená kosa, kterou by mohla závidět i babizna hloupého Honzy, grafika, obrázky a malůvky lišící se od Ladových kreseb jako den a noc a objevování hříchů leckdy drastičtější, než sedm hříchů Brada Pitta. A to všechno má být počítačová hra? PEGI rating se jí pravděpodobně nevyhne. 70% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Peklo ako videoherne priamočiara, ba až primitívna rúbačka a zábavná prehliadka vizuálne príťažlivých pekelných spektáklov a monštier, ktorá sa nevyhýba brutalite ani erotike? Prečo nie! Určite by som si to však užil viac, keby to nemalo chabé dialógy a miestami totálnu absenciu logiky. Taktiež ma iritovala zmena výzoru postáv v každej sekvencii na základe rozmanitosti autorských tímov. Dante Alighieri musí rotovať v hrobe, ale ako študijný materiál by to súčasným školopovinným mohlo vysvetliť podstatu Božskej komédie atraktívnejšie než jeho renesančné verše. (6/10) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

1 - Úvod : Země je jen jiná forma Pekla. 2 - Příchod ( The Arrival ). 3 - Limbus ( Limbo ) První kruh Pekla. 4 - Chtíč ( Lust ) Druhý kruh Pekla. 5 - Obžerství ( Gluttong ) Třetí kruh Pekla. 6 - Chamtivost ( Greed ) Čtvrtý kruh Pekla. 7 - Zloba ( Anger ) Pátý kruh Pekla. 8 - Město Dis ( City of Dis ) Šestý kruh Pekla. 9 - Násilí ( Violence ) Sedmý kruh Pekla. 10 - Klam ( Fraud ) Osmý kruh Pekla. 11 - Zrada ( Treachery ) Devátý a poslední kruh Pekla. Filmu se ujalo několik režisérů : Victor Cook, Shukou Murase, Nam Jong - Sik, Lee Seung - Gyu, Kim Sang - Sin a Yasoumi Umetsu. Hudbu dělal Christopher Tim a kresleným osobám propůjčují svůj hlas : DANTE - Graham Mc Tavish, BEATRICE - Vanesa Branch, ALIGHIERO - Mark Hamili a LUCIFER - Steve Blum. Nádherný kreslený příběh o věčné lásce a procházce Peklem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Japonská koprodukcia sa nezaprie, na tieto jatky sa pozeralo celkom fajn, cítiť aj americkú stranu, všetko dokopy sa to však akosi bilo. Ani tak ani tak. Príbeh priamočiary, pianta fajn, ale mal som problém so spracovaním. Bolo to síce svižné, priamočiare, ale tá jednoduchá zápletka a niektoré medzery v scenári mi nedovolia dať viac. 70%. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Závislost filmu a jeho spádu na videohře je až příliš patrná, takže je to slušná rubačka, ale ničím nepřekvapí. Docela zajímavý je nápad svěřit různé epizody různým výtvarníkům, což děj ozvláštní mimo jiné tím, že divák čeká, jakým způsobem se další kreslíř vypořádá se ztvárněním nahé Beatrice. Dívá se na to hezky, ale trochu nuda. Mírně jsem byl překvapen, že na rozdíl od popisků na bookletu mého originálního DVD šly pouze zapnout či vypnout anglické titulky, na možnost českého překladu jsem nenarazil. Ale jelikož se nic moc komplikovaného neřešilo, tak to ničemu nevadilo… ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)

Reklama

Reklama