Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa je jednou z najvýznamnejších Thajských hviezd, ktoré sa dokázali dostať do povedomia širšej verejnosti. Je to možné vďaka jeho dokonalým znalostiam bojového umenia Muai Thai , ktoré patrí k najnebezpečnejším bojovým umeniam vôbec. Prvý diel Ong- Baku sa odohrával v prítomnosti a bol akýmsi oldschoolovým akčným filmom z jednoduchou zápletkou, filmom, akými sa môžu pochváliť aj Jackie Chan, alebo Jet Li. Keď sa Tony Jaa postavil aj za režisérsku stoličku vznikol Ong Bak the beginning, ktorý nás zaviedol do minulosti, do čias bojových umení, a starých kráľovstiev. Jednotka bola akčnou jazdou zo zaujímavým príbehom, ktorý Ong Bak 3 zakončuje. Stretávame sa tu zo všetkými známymi z predošlého dielu. Bojov síce ubudlo, ale snaha o duchovný rozmer filmu sa na druhú stranu podaril. Stále to má ten svoj drsný a špinavý feeling, súboje sú premyslené – dokonca sa tu nachádzajú aj fantasy prvky. Podľa mňa sa jedná o skvelé ukončenie Ong Bak legendy, ktorá si ma získala. Nepotrpí si na komplexnosť, alebo zložitosť deja, ale tých pár vecí, ktoré hojne využíva – súboje, prerod hlavného hrdinu, využívanie prostredia – sú zvládnuté tak dokonalo, že abscencia niečoho hlbšieho, na čo si potrpím, my tu vôbec nevadila. Síce to nie je také nadupané ako predošlé dva diely, ale atmosféru si to udržalo. A hlavne ma to bavilo. ()

Baker 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdičku berte s rezervou, film jsem přetáčel, kde jsem mohl. A ž toho bylo hodně. Bitek je tu málo a většinou jsou přeplácané jako Transformers 2. A oproti jedničce už Tony Jaa nepůsobí jako takový borec. výsledný dojem trochu zachraňuje vizuální stránka filmu, ale snímek jsem dokoukal před pár minutami a nepamatuji si z něj nic. ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

na filmu se nejspíš znatelně odrazila Tonyho, v době natáčení prý nepříliš vyrovnaná psychika. Celé je to zmatené, chvilku mystické, chvilku normální, celý film jsem nevěděl co je jen představa, co noční můra, co flashback a co se opravdu děje - prostě bordel na xtou. Navíc znatelně ubylo soubojů, které by u podobné pičoviny přeci jen měli hrát prim... Takže drahý Tony, buď se dej do kupy, nebo příště v tom pralese už radši zůstaň nadobro! ()

HiddenDragon odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorsich filmu, co jsem kdy videl. Beze srandy. A musim vyjimecne do puntiku souhlasit s uzivatelem "verbal". Po pul hodine sledovani tehle sracky jsem proklinal Tonyho, ze se kdy narodil. Naprosto nesmyslne sceny, zdlouhave a s nepochopitelne shitovnim strihem, bojove sceny, ktere uz prilis pouzivaji bullet-time nebo dokonce pomocna lana, a v neposledni rade i par hnusnych triku digitalnich. Jak jsem si blahove myslel, ze hloupy konec z "Ong-Bak 2" (2008) toto pokracovani osvetli, nestalo se. Naopak Tony pritvrdil a rozjel metafyzickou story o vzriseni, z ktere by i "Revenant" (2015) dostal osypky. Hned na zacatku je fajnova bojova scena, po ktere nasleduje muceni a lamani kosti, ktere by normalni clovek samozrejme neprezil, ovsem Tien (Tony) ma tuhy korinek, a tak se za pomoci udirny a meditacnich nesmyslu hodinu!!! vzpamatovava a dostava zpet do formy. Myslel jsem, ze to je spatny vtip, ale kdyz jsem ponekolikate sledoval, jak kulha nebo si rovna prsty a do toho neustale tanci jeho mila, nabyl jsem dojmu, ze muceni, ktere Tien prozil ve filmu, chteli autori prenest i na divaka. Kdyz se pak po hodine teto nudne brecky a nekolika dementnich scenach s Wongkamlaoem zacne neco dit, je to jen mala odmena za vydrz. Navic se rozhodl Tony do posledni bitky vmestnat jakousi originalitu a ten jeho "vojensky pochod" me dost rozesmal - coz neni plus. Ovsem ten nedostatek fantazie a hloupy scenar! Stejne jako v "Ong-Bak 2" i zde zase Tien pobije desitky nepratel, aby ho pak stejne zabili. Co s tim? Jednoduse, vratime cas a bosse sejme blesk, cili "deus ex machina" v thajskem podani. Takovy donebevolajici mozkovy hovnocuc jsem dlouho nezazil. Uz tak nepochopitelny dej tento zaver dovrsil na maximum. Nemluve o tom, ze ani v prvnim dile ani zde nikdo nevysvetlil, co je to ta zasr.na "vrana" s emo make-upem vlastne zac. [mimochodem nasel jsem na titulky.com jen velmi spatne titulky od hogwarts, ktere nedavaji vubec smysl, takze pokud budete mit odvahu toto filmove muceni podstoupit, zkuste si sehnat nejakou dabovanou verzi - na videu ovsem u nas film nevysel] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale pride mi, ze v kazdym dalsim Tonyho filmu vypada vic priserne a tady bych mu snad dal i nejakou korunu, navic s fousama to je fakt ulet. Jinak je fajn, ze se tvurci snazi o jakejsi pribeh a neni to tak jen ve stylu ukradli mi sosku, nicmene ten pribeh je misty dost zmatenej a sem tam lehce nesmyslnej a tak nak se zapomina na souboje. Ty jsou opet na vysoky urovni, perfektne krvavy a Tony samozrejme opet ve forme, i kdyz nektery pohyby vypadaj divne. Taky musim pochvalit hudbu a obzvlast vizualni stranku, ktera je opet oproti predchozim Tonyho filmum o fous lepsi. Nicmene, proc jen 3*. Jednoduse proto, ze herci hrat neumi a tudiz by se meli drzet bojovani, jenze toho je tady desne malo a vetsinu casu vyplnujou kecy. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Po dokončení Ong Bak 2 se Tony Jaa nepohodl se zástupci produkční firmy Sahamongkol Film, se kterou měl podepsanou smlouvu. Ti po něm požadovali, aby film kvůli pokrytí nákladů na natočení rozdělil na dvě části. S tím však Tony Jaa nesouhlasil a veřejně vystoupil s několika požadavky vůči Sahamongkolu. Jedním z nich bylo i ukončení smlouvy, kterou měl podepsanou na 10 let. Krátce po té se na nějakou dobu ztratil, takže se vyrojily domněnky o jeho únosu. Po nějaké době se však znovu objevil a setkal se i se Sia Jiangem, šéfem Sahamongkolu. Po této schůzi náhle zrušil všechny své požadavky a souhlasil také s rozdělením filmu. To se však podepsalo na kvalitě třetího pokračování. Ong Bak 2 i přes sestříhání uspěl díky bojovým sekvencím, a stal se v Thajsku hitem. Naproti tomu Ong Bak 3 s narychlo sepsaným scénářem, ve kterém dostal větší prostor Dan Chupong, a nově dotočenými scénami, naprosto propadl a stal se prvním Tonyho filmem od doby prvního Ong-baku, který se v Thajsku nedostal na první místo v návštěvnosti. (Raztubyl)
  • Natáčelo se v chrámu Prasat Ta Moan v provincii Surin poblíž hranic z Kambodží. Ve stejnou dobu se však Thajsko opět dostalo do rozepře s Kambodží kvůli spornému chrámu Preah Vihear a spor zahrnoval právě i chrám Prasat Ta Moan. Štáb byl proto nucen během natáčení toto místo opustit. (Raztubyl)
  • Tony Jaa se pustil do natáčení. Ukousl si ale velké sousto a přešvihl rozpočet, měl deprese a nakonec se zhroutil a utekl do kambodžské džungle, kde se dva měsíce schovával. (Pepy)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama