Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa je jednou z najvýznamnejších Thajských hviezd, ktoré sa dokázali dostať do povedomia širšej verejnosti. Je to možné vďaka jeho dokonalým znalostiam bojového umenia Muai Thai , ktoré patrí k najnebezpečnejším bojovým umeniam vôbec. Prvý diel Ong- Baku sa odohrával v prítomnosti a bol akýmsi oldschoolovým akčným filmom z jednoduchou zápletkou, filmom, akými sa môžu pochváliť aj Jackie Chan, alebo Jet Li. Keď sa Tony Jaa postavil aj za režisérsku stoličku vznikol Ong Bak the beginning, ktorý nás zaviedol do minulosti, do čias bojových umení, a starých kráľovstiev. Jednotka bola akčnou jazdou zo zaujímavým príbehom, ktorý Ong Bak 3 zakončuje. Stretávame sa tu zo všetkými známymi z predošlého dielu. Bojov síce ubudlo, ale snaha o duchovný rozmer filmu sa na druhú stranu podaril. Stále to má ten svoj drsný a špinavý feeling, súboje sú premyslené – dokonca sa tu nachádzajú aj fantasy prvky. Podľa mňa sa jedná o skvelé ukončenie Ong Bak legendy, ktorá si ma získala. Nepotrpí si na komplexnosť, alebo zložitosť deja, ale tých pár vecí, ktoré hojne využíva – súboje, prerod hlavného hrdinu, využívanie prostredia – sú zvládnuté tak dokonalo, že abscencia niečoho hlbšieho, na čo si potrpím, my tu vôbec nevadila. Síce to nie je také nadupané ako predošlé dva diely, ale atmosféru si to udržalo. A hlavne ma to bavilo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný bojový film od majstra Tonyho Jaa, ktorý je priamym pokračovaním dvojky. Má podpriemerný príbeh o bojovníkovi, ktorý sa dostane zo zajatia a snaží sa dostať do formy, aby sa pomstil. Spracovanie je veľmi zvláštne a určite s ním nie som spokojný. Po ešte celkom prijateľnom začiatku sa polovicu filmu vôbec nič zaujímavého nedeje a až ku koncu to začne byť lepšie. Film je plný mystiky a mnohých nadpozemských prvkov a to mu rozhodne neprospieva. Akcie tu moc nie je, ale aj tá ma sklamala. Súboje sú stále dobre natočené, prehľadné a pomerne tvrdé, ale väčšina súbojov má iba priemernú choreografiu a snád´ žiadne dobré nápady a tak sú iba priemerné, ale v rámci akcie vôbec, na pomery Tonyho Jaa sú veľmi slabé. Ale aj tak dve akcie sa mi páčia dosť a to dlhá akcia pred záverom so zneškodnením množstva vojakov alebo akcia medzi kamennými stenami, ale jej sa Tony Jaa nezúčastní. Škoda, že záver je už taký prehnaný a absolútne mimo reality a aj finálny súboj veľmi sklame. Páči sa mi vizuálna stránka, prostredie filmu a chválim aj hudbu. Je to veľmi veľká škoda, všetky tri predchádzajúce filmy od Tonyho Jaa majú odo mňa plné hodnotenie, ale tento je len priemer. 58% ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aby jeden z najocakavanejsich azijskych duelov roka Jaa vs Chupong skoncil ako najslabsi suboj v celom filme, navyse takmer z 3/4 prezentovany v spomalenom zabere, na to by ma pred zhliadnutim filmu nepripravila ani ta najvacsia temna magia v "pribehu" prezentovana. V istom zymsle je Ong Bak 3 naplnenim vyroku "Kral je mrtvy, nech zije kral!" - je to rozlucka s Tonym ako aj vyraznejsie predstavenie je mozneho nastupcu - Chuponga (ovsem to finale je fakt slabe...). Zaverecne cvicenie Tonyho na skale je tak krasnym epitafom jeho MA tvorby. Velmi, velmi si zelam, aby som sa mylil... . ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na začátku Tonyho zpracujou podobně jako tenkrát Ježíše a on se z toho chudák půl filmu dostává, takže bitevní smršť z dvojky tady chybí. A to je velký problém. Výprava je pompézní, bitky, když už tam jsou, tak stojí za to (kromě finální s "Vránou", která je mizerná až běda) a hudba je taky zajímavá. To bohužel k dobrému filmu nestačí. Návaznost v ději v podstatě není a příběh je hlavně málokdy zajímavý. Snad se jednou Tony Jaa vrátí tak jak jsme ho měli rádi a že se vrátí v současnosti. Nechápu to, Vaše Veličenstvo. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nudaaa! Po druhém Ong-bakovi jsem doufal v pokračování prvního filmu, ale z nějakého důvodu se rozhodli pokračovat v tom, co se nikomu nelíbilo. Narozdíl od předešlých dvou filmů už třetí skoro sám neví, oč v něm vlastně má jít. Celá pointa příběhu je „jdeme se mlátit, protože proč kurva ne.“ Skoro bych zapomněl, že půl filmu jsme Tiena viděli jen tančit pod vodopádem. Závěrečným vyvrcholením byl souboj tak příšerně nezajímavý, že už skutečně dokazoval, jak zbytečný celý tenhle film byl. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Tony Jaa se pustil do natáčení. Ukousl si ale velké sousto a přešvihl rozpočet, měl deprese a nakonec se zhroutil a utekl do kambodžské džungle, kde se dva měsíce schovával. (Pepy)
  • Šiesty film, v ktorom si Tony Jaa a Petchtai Wongkamlao zahrali spolu. (Johnny.ARN)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama