Reklama

Reklama

Zmizení Alice Creedové

  • Velká Británie The Disappearance of Alice Creed (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2009, 96 min

Britský nezávislý thriller se točí kolem únosu plného nečekaných zvratů. Příběh nejprve sleduje bývalé trestance Vica (Eddie Marsan) a Dannyho (Martin Compston) při úpravách malého bytu na důkladnou a zvukotěsnou celu. Chorobně podezíravý Vic je dominantní drsňák, slaboch Danny udělá téměř cokoli, co mu Vic nařídí. Plán zločinců je záhy jasný: zmocní se mladé dívky z bohaté rodiny, zavlečou ji do připravené kobky a tam ji připoutají k posteli. Výměnou za dívčin bezpečný návrat pak pošlou snímky své oběti- Alice Creed (Gemma Arterton)- jejímu otci s požadavkem na zaplacení dvou miliónů liber. Vic si je jistý, že jejich zločin nemá chybu. Jenže brzy se ukáže, že ne všechno jde podle plánu. Alice je totiž chytřejší a vynalézavější než předpokládal a navíc Dannyho loajalita není tak neotřesitelná, jak doufal. Zmizení Alice Creed je prvním hraným snímkem režiséra J. Blakesona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (176)

tom88 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobrý a kvalitný film, od ktorého som veľa nečakal. Nenápadný a pomerne neznámy film, ktorý dopadol nadpriemerne. Scenár nie je vôbec zlý, práve naopak. Žiadna nuda ani na chvíľu, dobrý príbeh, obraty deja, napínavé situácie, fajn herci aj réžia. Celkový dojem veľmi dobrý, záver to neskazil. Niektoré situácie zanechali slušné emócie, atmosféra bola pekne vybudovaná. Ja som bol celkom nadšený a chcem viac podobných filmov do budúcna. 75% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mnohoslibné drama, ve kterém tvůrcové někde v průběhu natáčení zapomněli, jakou vlastně chtějí pointu. Já jsem si od tohoto filmu sliboval (hlavně po zhlédnutí úvodu) mistrovskou práci dvou únosců, kteří svůj plán bezezbytku plní s tím, že ve čtvrté pětině filmu to mezi nimi začne haprovat a projeví se jejich psychické slabosti. Nestalo se tak. Zajímavé ve filmu bylo takzvané hraní si s divákem, kdy si lup chtějí rozdělit vždy dva (pokaždé jiní dva) a nikdy ne všichni tři. Takže si myslím, že domluvit se by bylo daleko jednodušší a možná by se i v tomto ohledu dala vytvořit kvalitní psychologická partie. Tak šlo primárně o sexuální pud, který jiskřil pokaždé mezi jinou dvojičkou. Rada pro podobný případ: V takovýchto vyhraněných situacích nepřemýšlejte penisem (tedy penisem především), nýbrž chladnou hlavou. Co se týče té chladné hlavy, zde bych filmu připsal plus za to, že uměl celkem slušně vykreslit myšlenkové pochody a pocity, které se odehrávají v hlavách únosců. Já tedy nemohu jinak, než dát pouhé dvě hvězdy, protože nejsem schopen hodnotit pouze produkt, který jsem sledoval, ale zahrnuji do toho i svá očekávání a následná zklamání. Neboť film originalitu moc nenabídl. Jak říkám, někde v polovině se autor zasekl a uvažoval, co vlastně chtěl a tak se v nouzi rozhodl pro průběh ála "Nebezpečné hry". ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámý ale až překvapivě kvalitní film o unesené ženě a jejích únoscích. Film vyniká nejen atmosférou, hereckými výkony a zajímavým scénářem, ale také tím, že se zde vyskytují pouhé tři postavy a 90% filmu se odehrává v jednom domě. Žádná policie a odposlechy, žádné diskuze o tom jak unesenou zachránit jen dům, únosci a unesená. Atmosféra by se chvílemi dala krájet a těch několik zvratů je opravdu nečekaných. Nenápadný ale opravdu povedený thriller. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I se třemi herci se dá udělat pořádné drama, hlavně když vezmete dva muže, kteří chtějí peníze, a jednu holku, kterou unesou, aby ty peníze dostali. Tohle je film, který je sice v tempu pomalý, ale jako thriller je to velmi dobré. Navíc Gemma Arterton tu ukáže hodně. Kromě těla i skvělé herecké schopnosti. A víc herců opravdu nebylo třeba. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Málo známy, ale o to lepší thriller. Čaká vás veľa zvratov, ktoré nie sú samoúčelné, prekvapia a navnadia pozerať film ešte viac. A niekoho navnadí i Gemma Arterton, ktorá dokonca aj v tomto žánri ukáže niečo, čo pohladí mužské oko. Záver už šiel očakávaným smerom, ale dve tretiny filmu sú kľudne aj za 5 hviezd. Sám som bol veľmi milo prekvapený. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Exteriérové scény sa nahrávali v chladnom februári. Gemma Arterton mala na sebe len teplákovú súpravu a bola bosá. Po každom strihu ju členovia štábu zohrievali a zabalili do tepla. (megajalec)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama