Reklama

Reklama

Zmizení Alice Creedové

  • Velká Británie The Disappearance of Alice Creed (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2009, 96 min

Britský nezávislý thriller se točí kolem únosu plného nečekaných zvratů. Příběh nejprve sleduje bývalé trestance Vica (Eddie Marsan) a Dannyho (Martin Compston) při úpravách malého bytu na důkladnou a zvukotěsnou celu. Chorobně podezíravý Vic je dominantní drsňák, slaboch Danny udělá téměř cokoli, co mu Vic nařídí. Plán zločinců je záhy jasný: zmocní se mladé dívky z bohaté rodiny, zavlečou ji do připravené kobky a tam ji připoutají k posteli. Výměnou za dívčin bezpečný návrat pak pošlou snímky své oběti- Alice Creed (Gemma Arterton)- jejímu otci s požadavkem na zaplacení dvou miliónů liber. Vic si je jistý, že jejich zločin nemá chybu. Jenže brzy se ukáže, že ne všechno jde podle plánu. Alice je totiž chytřejší a vynalézavější než předpokládal a navíc Dannyho loajalita není tak neotřesitelná, jak doufal. Zmizení Alice Creed je prvním hraným snímkem režiséra J. Blakesona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (176)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámý ale až překvapivě kvalitní film o unesené ženě a jejích únoscích. Film vyniká nejen atmosférou, hereckými výkony a zajímavým scénářem, ale také tím, že se zde vyskytují pouhé tři postavy a 90% filmu se odehrává v jednom domě. Žádná policie a odposlechy, žádné diskuze o tom jak unesenou zachránit jen dům, únosci a unesená. Atmosféra by se chvílemi dala krájet a těch několik zvratů je opravdu nečekaných. Nenápadný ale opravdu povedený thriller. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Svižný začátek, zajímavý průběh, očekávaný konec. První minuty jsou takřka beze slov, v tomto případě takový začátek perfektně funguje a přinutí vás zpozornět. Když se nám postavy rozmluví, tak nějak předem očekáváme, že dojde k nějakému překvapení. A taky že ano, jenže co nečekáme, že zanedlouho dojde k dalšímu, a pak ještě k dalšímu, tímto způsobem to pokračuje v pravidelných intervalech po celý film. Těch překvapení je tolik, že se opravdu dlouho nedá odhadnout jak to celé dopadne. Nakonec to ale není nic překvapivého, přeci jen překvapení už bylo víc než dost. Napínavý film, ale něco (nejspíš větší rozpočet) mu chybí. Proto, pokud máte rádi tématiku únosu, šáhněte především po 96 hodinách a Alici si dejte spíš jako předkrm. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Osmdesát procent děje se odehrává v zatemněném bytě se třemi herci, z nichž vyniká pro emociálně labilnější jedince Gemma Arterton, no a pro nás cyniky jednoznačně Eddie Marsan. Vypadá to že když vás unese bisexuál, jste úplně v prdeli a nebo ne? - aniž by bylo nutné mne chytat hned za slovo, poznamenám že nejen americký, ale i nezávislý britský film má cosi do sebe. 70%. Produkce: CinemaNX ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komorný film o jednom únose ktorý sa odohráva iba s troma hercami. Prvá polhodina je skvelá. Príprava a celá procedúra únosu je znázornená tak detailne, že to skoro pôsobí ako návod. Lenže následne sa J Blakeson namiesto psychologického rozboru postáv (unesenej a únoscov) rozhodol zamerať na jeden šialený zvrat za druhým a logika začala poriadne haprovať. Bolo to nepredvídateľné. Záver som neodhadol (prial som si temnejšie vyústenie), ale zároveň to pre mňa veľmi rýchlo prestalo byť napínavé, keďže to bolo čím ďalej tým viac prekombinované za každú cenu. Hlavne kvôli skvele zrežírovanej prvej tretine sa to asi raz oplatí vidieť, ale druhýkrát si to už rozhodne nepustím. 5/10. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mnohoslibné drama, ve kterém tvůrcové někde v průběhu natáčení zapomněli, jakou vlastně chtějí pointu. Já jsem si od tohoto filmu sliboval (hlavně po zhlédnutí úvodu) mistrovskou práci dvou únosců, kteří svůj plán bezezbytku plní s tím, že ve čtvrté pětině filmu to mezi nimi začne haprovat a projeví se jejich psychické slabosti. Nestalo se tak. Zajímavé ve filmu bylo takzvané hraní si s divákem, kdy si lup chtějí rozdělit vždy dva (pokaždé jiní dva) a nikdy ne všichni tři. Takže si myslím, že domluvit se by bylo daleko jednodušší a možná by se i v tomto ohledu dala vytvořit kvalitní psychologická partie. Tak šlo primárně o sexuální pud, který jiskřil pokaždé mezi jinou dvojičkou. Rada pro podobný případ: V takovýchto vyhraněných situacích nepřemýšlejte penisem (tedy penisem především), nýbrž chladnou hlavou. Co se týče té chladné hlavy, zde bych filmu připsal plus za to, že uměl celkem slušně vykreslit myšlenkové pochody a pocity, které se odehrávají v hlavách únosců. Já tedy nemohu jinak, než dát pouhé dvě hvězdy, protože nejsem schopen hodnotit pouze produkt, který jsem sledoval, ale zahrnuji do toho i svá očekávání a následná zklamání. Neboť film originalitu moc nenabídl. Jak říkám, někde v polovině se autor zasekl a uvažoval, co vlastně chtěl a tak se v nouzi rozhodl pro průběh ála "Nebezpečné hry". ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Gemma Arterton trvala na tom, aby bola pripútaná aj v scénach, kde ju kamera nesnímala, aby tak zlepšila svoj výkon. (megajalec)
  • Herci a štáb považovali scénu, v ktorej musí Gemma Arterton pred únoscami močiť do fľaše, za viac emocionálnu ako tú, kde ju prvýkrát vyzliekli. (megajalec)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno