Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

berusche 

všechny recenze uživatele

Já bych tohle pouštěla všude, kde jsou chudáci děti zblblé Santa Clausem (u nás z principu taky, aby je to přešlo úplně). Přineslo by to několik věcí: 1. je naděje, že už by odteď byly hodné, poněvadž by se bály potrestání (konec byste museli ale včas utnout, aby nevěděly). 2. všem by konečně došlo, že z nás americká marketingová představa o SC se sobama a spoustou dárků dělá blbce, páč nejen, že SC soby nemá rád, dokonce zapomeňte na vkusné dárky, leda tak ty v podobě wodoo panenek. 3. SC nikdy nechodil v červené barvě, a pokud ano, byla to krev. Tohle byl největší úlet, jaký jsem za poslední dobu viděla. Finové asi nemají příliš v lásce Amíky, ale je pravda, že tohle se jim povedlo. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Keby tvorcovia Rare Exports miesto príbehu o Santa Clausovi vložili niečo mimozemsky mysteriózne (áno mám na mysli niečo ako  The Thing z roku 1982) tak by ma ani len nenapadlo, že ide o vtipnú akciu ktorá sa neberie vážne. Musím uznať, že tento film je minimálne o úroveň lepší ako prequel spomínaného hororu. Dobrý scenár, vynikajúca kamera, zaujímavé obsadenie a atmosféra ma raz dva vyviedli z omylu, že sa pozerám na tupé béčko. Aj neduhy ako menší rozpočet bolo vidieť tak možno pri efektoch ináč ma až vystrašilo ako som bol príjemne prekvapený kvalitou 3,5*. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Miluju vánoční filmy a pohádky zvlášť. A tohle je vlastně takovej druh pohádky (rozhodně víc pohádka než komedie). Ve Finsku se Američani rozhodnou probudit k životu skutečného Santu Clause. Jenže ouha, Finům se to nelíbí. Zachránit Finy, svět i Vánoce se rozhodne malý kluk s hokejovou přilbou na hlavě a s lepenkovou krabicí na zadku. Povede se mu to? Nepovede? To je náplní tohohle filmu. Závěr se mi líbil už proto, že je to rozhodně originální myšlenka. A takových je v Rare exports hodně, proto s klidným svědomím dávám čtyři hvězdy. Pátou dát nemlžu, protože jsem moc nepochopila celý ten nápad s vykopáním Santy. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Jalmari Helander prišiel v roku 2003 s krátkometrážnym filmom Rare Exports Inc., ktorý mal natoľko fenomenálny nápad, že naň nadviazal ďalším kraťasom a následne aj celovečerným filmom. Je absolútne šialené, že aj v takej stopáži môže ten mix hororovej atmosféry, napínavého dobrodružstva a originálnymi nápadmi napumpovanej fantasy dokonale fungovať ako vážny film (pretože sa tak po celý čas tvári), avšak práve to z neho robí ukrutne vtipnú komédiu. Nepomôžem si, ale toto je skrátka niečo geniálne! (9/10) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám pravé Vánoce. Děcka honí satan, perníky jsou tvrdé jak poleno, zbyli dva vyzáblí sobi a dvě stovky nahatých Santa Clausů na export. Šílené, ale funguje to báječně. Parádní hudba musím dodat. Prostě seveřani umí vytěžit i z toho, co neexistuje a dokonce nás přesvědčit o opaku. 78% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama