Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Atmosféra 8/10 Prostředí 8/10/// +drsné, tísnivá atmosféra, výborný ve své roli Tomáš Magnusek, zaujme spousta dalších postav -být to americký film, tak je určitě více akční a více krvavý/// Tím, že jsou Bastardi Český film jdou více v kolejích dramatu, ale rozhodně to není negativum. Jen je to náš film řešící naše problémy a naše poměry. Otec tvrdí, že to je přehnané, že v tomhle filmu nic není normální, ale který film se drží pevně reality, zvláště když chce divákům ukázat konkrétní příběh. Opět jsem o filmu mnoho nevěděl, ale od začátku jsem tušil jak se to semele a o to víc jsem byl napětím bez sebe jak se to stane. Z mého pohledu výborný filmový zážitek, který bych sice nechtěl pocítit na vlastní kůži, ale o tom ty filmy mají být, mají v nás něco vyvolat. Jediné co mi trochu vadilo byla krátká stopáž a možná zbytečně uspíšený závěr filmu, nicméně i tak to byla síla./// Celkem 84%/// ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, já vím, že na některá témata je třeba upozorňovat, a že to, do něhož prstem šťourají Bastardi, patří k těm nejpopulárnějším... Ale hergot, proč musel vzniknout tak superblbý film? I ta růžová ordinace (v níž, jaká náhoda, účinkuje velká část zde viděné herecké chásky) vypadá víc filmověji než tahle zrůdnost. Herci i "herci" buď nehrají nebo přehrávají, scénář si někdo patrně vymyslel během desetiminutové přestávky... A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Mám rád skupinu Krucipüsk, a tak mě k Bastardům přilákala hlavně účast jejího (rovněž totálně nehrajícího) frontmana Tomáše Hajíčka. Teď bych ale nejraději zapomněl, že tam byl. Tu jeho jednu pořádnou píseň, která ve filmu zazní, jsem si měl raději pouštět jen z CD. Humus, přátelé. Jo a hraje v tom i naše POMO. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, ty děti jsem po skončení filmu opravdu nesnášel. Stejně jako scénaristu, režiséra a všechny, co měli s tímhle filmem něco společnýho. Něco tak amatérsky zrežírovanýho, debilně napsanýho a příšerně zahranýho se jen tak nevidí, ani u nás.Film chce nastavovat zrcadlo dnešní situaci ve školách s pomocí dramatických i humorných prvků a tváří se strašně realisticky. Výsledek ale vypadá, jak z nějaké jiné dimenze, což nejvíce podtrhuje závěr, který jako by vypadl z akčního béčka. Magnuska by před kameru a word už nikdo neměl pouštět. 1* za Potměšila a celkem dobrý neherce, jinak se to opravdu nedá. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tohle je ulice, bejby, jéá, kmón, fakjú... no prostě už úvodní gangsta titulky dávají tušit, že tenhle film bude velkej průser, ale ono to nebylo až zas tak zlý. když pominu scénář vykrádající hned několik filmů od gymplu až po nebezpečné myšlenky a slabší herecké výkony (málokomu jsem jeho roli věřil), musím vyzdvihnout jisté poselství a schopnost snímku vehnat do žil emoce, což se nemusí v každém filmu povést... bez větších očekávání tedy relativní spokojenost. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kurva to bylo výstižný až to bylo nepříjemný. Já teda nepopírám, že je to asi kapku přehnaný, ale kdo ví nemusí to bejt zase až tak daleko od pravdy. Ty arogantní zkurvený frackové kterým všechno projde třeba i znásilnění a vražda a jeden z nich má ještě navrch fotra nějakýho mafiána nebo co byl zač si fakt nic jinýho než oddělat nezasloužili. Každopádně nechtěl bych na týhle škole učit samozřejmě, že něco je třeba brát vážně něco je nadsázka, ale poselství to určitě má a já říkám jenom víc takových filmů co se nebojí nazývat věci pravými jmény. Jinak suverénně nejlepší je školník v podání Přeučila. Hlášek je tady kupa a závěrečný rozseknutí je taky ok. Já jsem spokojenej a z chutí se pustím do dalších dvou dílů.80% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Lidé mohli na sociální síti Facebook zvolit plakát, který bude film propagovat. Rozhodovalo se mezi černou a bílou verzí. Nakonec byly vidět vylepené plakáty s černým pozadím. (Fenk)
  • Film se natáčel především na základní škole v České Skalici. Skatepark, ve kterém si mladý Dostál (David Dolanský) kupuje marihuanu, se nachází v Králově Dvoře. Dům rodiny Dostálů se pak nachází v Zahořanech na Berounsku. (skudiblik)
  • Když je při návštěvě faráře (Radek Holub) ve škole záběr na Michala (David Dolanský), farář k němu vztáhne levou ruku s napřaženým ukazovákem. V záběru z dálky ale už sklání ruku pravou, kterou poté ještě pohladí Michalovu spolužačku po vlasech. (sim96)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama