Reklama

Reklama

Bright Falls

(seriál)
všechny plakáty
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2010, 6x5-10 min

Unikátní projekt, prequel k videohře Alan Wake. Šestidílná minisérie je zdarma ke zhlédnutí na internetu a divákovi nastíní osud novináře Jakea, který do horského městečka přijíždí ještě před samotným hrdinou hry. (Raziel_cz)

Recenze (37)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jako milovník lynchovin - a "Twin Peaks" zvláště - jsem si tu přišel na své, včetně nepokrytých citací (hluboké lesy, vycpaní i živí, respektive mrtví jeleni, ventilátor, černá káva a motorest vůbec, bizarní figurky atd.) Škoda že jde jen o ochutnávku - hru asi shánět nebudu, ale plnohodnotný seriál bych bral... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Silně atmosférická minisérie jako prequel k počítačové hře Alan Wake (X-Box, PC) od tvůrců Max Paynea. Jestli bude výsledná hra mít podobnou atmosféru, tak půjde o jeden z nejlepších herních zážitků poslední doby. Já Twin Peaks nesledoval, srovnávat tedy nebudu. Bright Falls přináší spoustu otázek na které odpoví nejspíš až samotná hra, celkový zážitek bez Alana Wakea je tedy tří čtvrteční. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stejné jako titul, který to propaguje. Ohromný potenciál, ale "skutek nějak utek". Ovšem i tak je to ve výsledku o něco lepší samotné hry. Ta má ten problém, že v Remedy vůbec nepochopili, že kvality těhle „kingovin“ tkví především v postavách. Dokud vám budou ukradené, těžko se o ně můžete bát. A ukradené vám budou, protože pro samé střílení a sbírání kde čeho nemají postavy (včetně Alana samotného) takřka žádný prostor. PS: A odpovědí ani ve hře moc nenajdete, naopak se to ještě více zašmodrchává. Možná tedy až v případném druhém díle. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť pocitu, že sa za tých 31 minút v podstate nič nestalo a každým novým dielom tvorcovia len kládli divákom otázky bez odpovedí. Na lepšie hodnotnie by to podľa môjho názoru chcelo dlhšie spracovanie. Ale na druhú stranu ako promo k psycholigcko-thriller akčnej hre dávam palec hore, plus úvodná znelka je fantastická. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci krátkometrážny snímok, ktorý ako filmový prequel k dlhoočakávanej hre svoju úlohu plní stopercentne. Neprezrádza takmer nič a hľadať v ňom indície je asi zbytočné ale tento nedostatok nahádza hutnou mysterióznou atmosférou, ktorú možno priam krájať. Ak sa má v rovnakom duchu niesť aj Alan Wake, tak môže ísť o nepochybne dychberúci zážitok. ()

Zajímavosti (1)

  • V závěru filmu se coby Alan Wake objevuje Ilkka Villi, který ztvárnil stejnou postavu i v hrané části související počítačové hry "Alan Wake", k níž je seriál prequelem. (Beckett51)

Reklama

Reklama