Reklama

Reklama

Vincent trpí Tourettovým syndromem. Po matčině smrti ho jeho otec dá do ústavu, odtud se však Vincentovi s dalšími dvěma pacienty podaří uniknout. Musí splnit poslední přání své matky - vysypat její popel do moře v Itálii…
Vincentova matka zemřela, ovšem na smrtelné posteli vyslovila své poslední přání - naposledy vidět moře. Jenže, jak se má Vincent dostat k moři, když trpí Tourettovým syndromem a jeho otec ho nechal zavřít do psychiatrické léčebny? Naštěstí je tu anorektička Marie a Vincentův spolubydlící Alex, trpící obsesí. Společně utečou z léčebny a v otlučeném autě se vydají do Itálie. Jenže Vincentův otec a jejich terapeutka Dr. Roseová jsou jim v patách, naštěstí se neustále hádají, a tak sami vypadají jako pacienti kliniky. Začíná důležitá dobrodružná cesta a jisté je jen to, že na jejím konci nikdo ze zůčastněných nezůstane takový, jaký byl... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač s nádechem komedie, spíše vážné až smutné drama o několika různých lidech a ne jen těch nějak výrazně "postižených". Konečně filmová postava s tourettovým syndromem, která není okleštěná jen na ten nejexpresivnější, přesto ne zase tak častý, jak by se zdálo, projev, ale pojatá komplexněji. Zvláštní je, že kromě hlavní postavy a anorektické Marie (ale to jen díky jejímu obsazení výtečnou Karoline Herfurth), nejsou ostatní postavy zpočátku moc sympatické. Ale i ten ultraprotivný Alex si nakonec dokáže získat přízeň. Nakonec nejen postavově a příběhově, ale i prostředím sympatický film. 3.5* ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem říkala, že Německo nepřineslo světu nic dobrýho. A to hlavně ve směru kinematografie. Protože je tu spousta těch pitomých filmů a seriálů z NDR, které vypadají krásně, ale musíte vypnout zvuk, abyste každou minutou nepřicházeli o chromozomy. Tohle je ale něco úplně jiného a Německo by takové filmy mělo vytvářet, protože jsem dlouho neviděla film, který by mě tolik překvapil a nadchnul. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh německého filmu, který mám nejraději: milý, pohodový, sladký i hořký, vtipný i dojemný, komediální i dramatický. Toto road movie je výbornou oslavou života a lásky člověka k člověku, důmyslným uměleckým voláním, abychom sami v sobě provedli revizi v hierarchii hodnot a abychom proplouvali životem s otevřeným srdcem. Skvěle zvládnutý film po stránce herecké, režijní i kameramanské. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Asi bych dal normálně 4* ale 75%??? To je prostě málo a trošku mě to pohoršilo :D Tak inteligentní film si u mě zaslouží 84%. Je to sice oddychová jednohubka ale excelentní!!! A dokonce i vtipná ale zároveň vyvážená, což jsem nečekal. Proto jsem se rozhodl že Vincentovi trošku přilepším na 5* i přesto že u mě není TOP snímkem! ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Vincenta nejde nemilovat. Je to kouzelný film ještě s kouzelnějším Florianem, který Vincenta zahrál famozně. Piča, kurva, mrdat....z jeho roztomilé pusinky zní , jako když másla ukrajuje. Němci jsou ve formě a v tomhle žánru excelují. Nemohla jsem nevzpomenout na Naboso, hodně mi ho tenhle film připomínal. Viděla jsem 100 Dinge a Nejkrásnější den v celkem krátké době a Vincent vede na plné čáře. Trojice magůrků na cestě do Itálie a jim v patách terapeutka čadící, jak tovární komín a sebestřednej, sobeckej papá, to nemůže dopadnout špatně + krásné Alpy a Bach k tomu. Za mě 100%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ústredné trio počas svojho tripu najprv cestuje v automobile Saab 900 od švédskeho výrobcu a neskôr na jednej z vlajkových lodí spoločnosti Audi, a to modely A8L. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa predovšetkým v nemeckom Bavorsku a tiež v Taliansku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama