Reklama

Reklama

La Route de Salina

  • Itálie Quando il sole scotta (více)

Cestou do Saliny narazí tulák na majitelku benzínky, která ho omylem považuje za svého ztraceného syna. (Netflix)

Recenze (10)

Namaste 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že tento film mělo možnost shlédnout tak málo diváků! Georges Lautner ( "Profesionál ") zfilmoval román Maurice Curyho "Sur la Route de Salina". Jde o drama, které má nepopsatelnou atmosféru. Je opravdu krásným zážitkem sledovat tento tragický příběh lásky mezi sourozenci a emočně silný duel, který se odehrává mezi matkou a dcerou. Musím zmínit i skvělé herecké výkony. Už jen pohledy mezi Marou a Billie řeknou víc než slova. To vše v překrásné kulise přírody ostrova Lanzarote za doprovodu nezapomenutelné hudby. ROAD TO SALINA je film, který upoutá snad víc než by měl! Napětím, originalitou, krásou, erotikou...Namaste Billie and Rocky... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Georges Lautner /Profesional, Smrt Darebaka, Policajt nebo Rostak/ natocil vyborny film, kde Ritka Hayworthova kryje kadejaky bordel, sajrajt - konkretne teda zlociny. Nerad suhlasim s Karlosom80, ale tu ma obavam sa pravdu - skutocne ide o polozabudnuty film, filmovy diamant. Atmosferea je vynikajuca, nechybaju krasne zabery, ale ani tie drsne. Kupodivu, hodne sa toho deje aj v strednej casti filmu, konec vsak divaka rozhodne prekvapi -podobne ma Ritka Hayworthova prekvapila u filmu The Bastard 1968. Ten bol vsak este vyssie : 83 % ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Malý filmový klenot a nezapomenutelný filmový zážitek, tak by se dalo označit toto vynikající, ale tak trochu neprávem zapomenuté psychologické drama (místy docela dojemné), s velmi smyslnou, téměř hypnotizující atmosférou, spoustou napětí a neuvěřitelných zvratů, po hudební stránce absolutní magie. Příběh je vyprávěn prostřednictvím hlavního hrdiny s dlouhými záběry do minulosti. Je to příběh podivného mladého muže, který se ocitá v malé opuštěné vesničce v zemi nikoho, kdy se bude ne-dobrovolně vydávat za kdysi ztraceného syna majitelky čerpací stanice Mary, a bratra své sestry (Billie), ano tento film je tedy i o incestu. Brr, až jsem měl sám z toho všeho nakonec pěknou úzkost, ta odlehlost a samota, tu pěkně dolehla i na mě. Legendární Rita v jedné ze svých posledních velkých rolí (šílené matky)! Stojí rozhodně za vidění. Koncovka je naprosto úžasná. Film který nikdy nenudí, který vás chytne nejspíš už od samého začátku a jen tak neomrzí a nepustí. Legendární film a kultovní záležitost, poté co některé skladby z filmu, byly uvedeny Quentinem Tarantinem v jeho filmu Kill Bill: Vol. 2. Příběh, režie, kamera a hudba. 4*. ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama, nerozumím tomu, proč takové filmy neběhají v kinech a na tv obrazovkách??? Nepustilo mě to celých devadesát minut a vůbec jsem se nenudil. Parádní herecké výkony všech zúčastněných a navíc má oblíbená kráska Mimsy Farmer, co víc dodat, mrkněte na to, je to skvělý film. Jasných pět hvězd. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Temné, atmosférou noirové a solidně ujeté psychologické drama s uhrančivou Mimsy Farmer a otci se velmi podobajícím Robertem Walkerem jr. Ve významné vedlejší roli se objeví postarší Rita Hayworth! K vidění na Netflixu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Mexiku, natáčel se na kanárském ostrově Lanzarote. (Namaste)
  • Svou poslední filmovou role ve filmu ztvárnil Ed Begley, který zemřel ještě téhož roku. (Karlos80)

Reklama

Reklama