Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

Braveheart94 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí tento film hodnotí a přitom nemají vůbec ponětí, o čem vlastně je. Vidí zastaralou animaci a nějaké zfanatizované týpky, jenž slouží císaři, který se ve filmu vůbec neobjeví (někdo už psal proč) a démona (také o něm lze už najít pěkný komentář), který jakoby si odskočil z jiného filmu. To celé ještě podtrhuje domněnka, že film je natočen podle PC hry a podprůměrné hodnocení je na světě. OMYL. Celé to začalo stolní hrou, v niž se svou armádou, kterou si musíte sami nabarvit, svádíte bitvy na velkých herních stolech s různým terénem. Podle tohotu fenoménu se poté začaly psát knihy a byly vytvořeny hry Warhammer 40k: Dawn of War a W40k: DoW2. A nyní i tento film, který se mi velmi líbil. Uznávám, že měl nějaké malé mouchy, ale abych alespoň trochu vybalancoval hodnocení uživalů neznalých světa Warhammeru 40k dávám 5*. Ocenil jsem zajména dabing, ten stál opravdu za to. WE MARCH FOR MACRAGGE. AND WE SHALL KNOW NO FEAR. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem koketoval s Doomtroopery a Battletechem, ale fantasy svět Warhammeru a v zásadě magicko-religiózní sci-fi vesmír Warhammeru 40000 mě nechávaly zcela lhostejným. Takže když napíšu, že tenhle CGI animák se vcelku povedl, můžou si všichni barviči figurek přičíst klidně i 20 %. Ostatní se budou muset smířit s tím, že jim přijde trochu divné, jak velké kvéry to ti Ultramariňáci (přesněji řečeno družstvo Ultima druhé roty Kapituly Ultramarines z Macragge) používají, a kolik toho uvnitř těch svých power armorů vydrží. Ale trochu jsem pohrabal na W40K wiki a musím říct, že to všechno dává smysl... když tedy přistoupíte na to, že Božský Imperátor je skutečně Božský;) Neodpustím si samozřejmě poznámku, že Ultramarines zní rozhodně drsněji než Lazuritoví námořníci, ale pak už dodám jen to, že tihle mariňáci jsou skutečně Ultra, a "they shall know no fear". Film je po grafické stránce velmi solidní i dnes, má vynikající dabing (český asi ani nevznikl), hudbu a zvuk. Atmosféra je správně temná, a i když zápletka je docela průhledná, celý zážitek divákovi dost vylepšuje fakt, že se díky "pravidlům" světa W40K může stát opravdu cokoliv:) Všechny ty klerikální rekvizity vypadají opravdu dobře, a docela jsem tomuhle vesmíru přišel na chuť. 70 %, ale někdy si asi zase rád poslechnu řízné "Burn, Heretics!!!";) ()

Reklama

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Warhammer síce nepoznám, avšak zdá sa že ide o temný, religiózny svet s rímskymi prvkami, čiže svet veľmi zaujímavý. Každopádne film pôsobí príliš kostrbato tak po stránke animačnej ako aj dejovej. Viem si však predstaviť celovečerný hraný film z tohto doposiaľ nevyužívaného, avšak veľmi lákavého prostredia. ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to má vynikající a je to celý velmi warhammerový, což se mi líbilo. To, že je to fakt ošklivě naanimovaný a postavy se pohybují jako ve dvacet let starý videohře už se mi líbilo míň. A to, že to má fakt řídký děj, většinu času je to hrozně zdlouhavé a člověk u toho usíná a má tendenci koukat nudou do mobilu... to tomu bohužel neodpustím a víc jak 2* dát prostě nemůžu. To ale nic nemění na tom, že je to vcelku povedený náhled do světa Warhammeru 40K, tj univerza z něhož mnoho filmů buď neexistuje nebo je absolutně nekoukatelných. ()

Gediman 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc, ale ve výsledku to šlo. W40K je svět, který může nabídnout obrovské bitevní řeže ve stylu středověku, tento film však vsadil na komornější notu... stylem trochu připomíná film Aliens. Nevím, jestli to byl nejvhodnější způsob, jak filmově prezentovat W40K, nejspíš v tom hrál roli rozpočet (nezapomínejte, je to nezávislý film). Animace je skutečně trochu zastaralá - intro ke hře Dawn of War nebo Dawn of War 2 bylo, co se týče tohoto, o poznání lepší, i když zase to byly jen krátné sekvence. Příběh je docela dobrý, mírně nadprůměrný. Obsahuje jen pár nelogičností (mariňák co si svítí na cestu plamenometem a fakt, že ve výsadkové lodi nemají nasazené batohy), ale nic co by kazilo příběh nebo atmosféru. Za čtyři. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama