Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem koketoval s Doomtroopery a Battletechem, ale fantasy svět Warhammeru a v zásadě magicko-religiózní sci-fi vesmír Warhammeru 40000 mě nechávaly zcela lhostejným. Takže když napíšu, že tenhle CGI animák se vcelku povedl, můžou si všichni barviči figurek přičíst klidně i 20 %. Ostatní se budou muset smířit s tím, že jim přijde trochu divné, jak velké kvéry to ti Ultramariňáci (přesněji řečeno družstvo Ultima druhé roty Kapituly Ultramarines z Macragge) používají, a kolik toho uvnitř těch svých power armorů vydrží. Ale trochu jsem pohrabal na W40K wiki a musím říct, že to všechno dává smysl... když tedy přistoupíte na to, že Božský Imperátor je skutečně Božský;) Neodpustím si samozřejmě poznámku, že Ultramarines zní rozhodně drsněji než Lazuritoví námořníci, ale pak už dodám jen to, že tihle mariňáci jsou skutečně Ultra, a "they shall know no fear". Film je po grafické stránce velmi solidní i dnes, má vynikající dabing (český asi ani nevznikl), hudbu a zvuk. Atmosféra je správně temná, a i když zápletka je docela průhledná, celý zážitek divákovi dost vylepšuje fakt, že se díky "pravidlům" světa W40K může stát opravdu cokoliv:) Všechny ty klerikální rekvizity vypadají opravdu dobře, a docela jsem tomuhle vesmíru přišel na chuť. 70 %, ale někdy si asi zase rád poslechnu řízné "Burn, Heretics!!!";) ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Doslova roky jsem na film z Warhammeru čekal. Fantasy verzi mi částečně vynahradil Solomon Kane, který se jí dost blížil, ale na 40k jsem musel ještě počkat a i přesto, že bych ocenil živé herce v reálném prostředí asi víc, mě Ultramaerines natolik uchvátili, že jim prominu i absenci mé milované Imperiální gardy. A pro vás "já tomu nerozumím, protože jsem nehrál PC hru": Warhammer nezačíná a nekončí na hrách, stejně vám většina z nich nic o světě neřekne, popřípadě ho ukáže stylem, jemuž nebudete rozumět. Utíkejte do knihkupectví a pořiďte si třeba sbírku povídek DO MALSTRÖMU, nebo aspoň zagooglujte a přečtěte si KACÍŘE či SLAANESHOVA FILOZOFA, to vám aspoň trochu nastíní, jak to ve Warhammeru 40 000 funguje. ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jelikož to bylo moje první setkání s touto mocnou frančízou, nemůžu hodnotit nic jiného, než obsah a provedení. A obojí bylo, řekl bych, obstojné. Příběh neurazil, ač bych možná uvítal větší armádu a víc akce. Animace mi lehce připomínala videa z Diabla II., ale líbilo se mi propojení gotiky a sci-fi. Příjemná oddychovka pro fanoušky žánru. ()

.Zmolda. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmek ocení pouze fanoušci Warhammeru 40k a to ještě nevím, jestli i ti nejortodoxnější :). Nikdo se nezdržuje vysvětlováním co, kdo, kde, jak nebo proč...pokud nevíte, o co se ve světě Warhammeru 40k jedná, nemáte šanci. Na filmu se podepisuje poměrně výrazně fakt, že za snímkem nestojí žádná velká hollywoodská produkce, ale menší britské studio. Na jednu stranu jsem za to rád, protože Games Workshop si udržel dohled nad produkcí snímku. Na druhou stranu bych si ale uměl představit mnohem dražší a megalomanštější film, kde by na vás v kině hodinu a půl tekly potoky krve. Takhle se jedná spíš o komorněji laděný snímek, který vyniká především svojí perfektně temnou atmosférou. Ze zřejmých důvodů se většina filmu odehrává v mlze nebo ve tmě, nicméně co bylo ušetřeno na prostředí, bylo dostatečnou měrou zužitkováno na samotných Ultramarinech. Dabing je perfektní, hlasy sedí jak prdel na hrnec. Všehovšudy se jedná o více než důstojné zfilmování příběhu ze světa War 40k. ()

kaspar 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to jen takové nahlédnutí, nebo spíš nakouknutí do světa W40k (který se mi líbí svojím netradičním laděním dystopické sci-fi). Kdyby se objevil filmeček o Horově herezi, tak by mě asi polilo blaho. I tak to ale ujde - některé pasáže jsou trochu prvoplánové, některé patetické, ale jako první takový "filmový" pokus to beru. Pro nezasvěcené: "ze zkumavky" - jo, to by docela sedělo. "Objevit Císař" - ne, to by nešlo, protože v době příběhu je císař už jen uměle udržovaný "android". ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama