Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina se stěhuje na venkov do starého polorozpadlého domu. Plánovaná idylka skončí ve chvíli, kdy se jejich devítiletá dcera Lisa spřátelí s duchem tajemné holčičky, která žije v suterénu domu. (PetriK12)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny ubíjející nudy s chrochtajícími herci, kteří jsou sice sympatičtí a maminečka je fakt milfíček luxusní, ale když se režisér rozhodne místo duchařského mega strašení v děsivém mega baráku natočit artové a rádoby zamotané drama/thriller/horor...nezachrání vás ani ta nejšukatelnější nizozemská mamka.Místy jsem sebou opravdu slušně říznul, přeci jen malá mrtvá svině s černým kukučem umí polechtat srdceční chlopně opravdu dobře, ale to jsou asi čtyři scény, pak už ta svině z plátna nesleze, atmosféra je v prdeli a příběh zamotanější než ten nejzamotanější korbáčík z 40% Lérdameru.Konec byl sice nepředvídatelný, ale že by vás ta pointa zvedla ze židle to bohužel ne a vy nakonec jen zjistíte, že jste se dvě hodiny nudili jak čuráci kvůli rozuzlení, které tu bylo už stokrát jinde a mnohem lépe.Jestli nejste milovnící sýrů, nemáte košili z konopného vlákna, nečtete v čajovnách se stejnejma buznama mocinky moc hloubavou poezii a v baretu nesrkáte Šárdoné, vyhněte se týhle mrdce velkým vobloukem.35%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nechápu teda ani omylem, jak někdo může dát téhle Sračce 4 hvězdy! Ten film si sotva zaslouží 1 maximálně 2.. Nebylo v něm nic! Herecké obsazení opravdu příšerné a velmi nesympatické.Duch mi nepřišel vůbec strašidelný .. Ani nevím jestli tam vůbec byla nějaká atmosféra.. protože jsem se na film musel dívat dvakrát .. na poprvé jsem usnul samozřejmě.. Nedoporučuju ! 15% ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Duchársky horor z holandsko-belgickej koprodukcie, ktorý je svojim poňatím vo viacerých ohľadoch dosť netypický. Duch, ktorý sa tu zjavuje hlavnej hrdinke pôsobí strašidelne iba spočiatku, neskôr by sa ich vzťah dal s určitou nadsádzkou nazvať priateľským. Film je plný dejových zvratov a viacvýznamových vysvetlení, tajomné vidiecke sídlo, v ktorom sa príbeh odohráva má ponuré čaro a mne osobne sa pozdával aj výkon ústrednej hereckej protagonistky, ktorá napriek tomu, že je v detskom veku podala niektoré emočné stavy presvedčivejšie než dospelí herci. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slabota. O Zwart water som roky počúval samú hororovú chválu a nakoniec som dostal niečo, čo sa začne dobre, ale po 30. minútach pôsobivej atmosféry a fajn postavách sa to prepadne do dvoch priepastí s názvom Nuda a Nezáujem. Herci sa snažia (najviac „zábavný ocko“, takéto postavy by mali bývať vo viacerých hororoch a nie iba samí „temní fotríkovia“) a prostredie starého domu po mŕtvej babičke nie je zlé. Potešia i nečakané twisty. Ale samotná zápletka nie je žiadny zázrak, prostredie domu sa rýchlo okuká a ako mama, tak dcérka z minúty na minútu strácajú naše sympatie, až nám zostane k dispozícii len tatko a to nestačí. Smutnú korunku tomu nasadia scény s „duchom“, ktoré sú fádne a nestrašidelné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Duchařiny nijak zvlášť nemusím, jelikož nebývají strašidelné a snaží se stavět vše na lekačkách, přesto jim občas dám šanci. Tentokrát jsem byl příjemně překvapen, o klasickou duchařinu se totiž nejedná. Ponurý příběh holandské rodiny, která se nastěhuje do chátrající vily, připomínající antický chrám, v Belgii, je syrový a bezvýchodný. Když malá Lisa, co vypadá jako Jaroslava Schallerová (Valérie a týden divů), objeví ve sklepě ducha, začne to jít s rodinou s kopce. A v jeden moment se všichni členové rodiny dostanou do fáze, kdy jsou zcela na dně. Výborná kamera, temná hudba, velmi dobré herecké výkony, především malé Lisy. K původním třem hvězdám přidávám jednu za poslední čtvrtinu a závěr. Kdo ale čeká žánrově čistokrevný horor, bude asi zklamán... ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama