Reklama

Reklama

Detaily

  • USA The Details
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se rodinka mývalů usadí na nově položeném trávníku na dvorku Jeffa a Nealy, nestane se jediným problém, který musí rodina vyřešit. Ba naopak. Začne tím temně komediální, divokou řetězovou reakci plnou domácího napětí, nevěry i vraždy. (FFilipCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (21)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ke konci už docela nezáživná pruda a to to tak hezky začalo. Tobík těžce gumovej, jak jsem ho mívala ráda, začínám mít pocit, že herecky to není žádnej zázrak, v detailech moc nesvede a v Detailech spíš nudil. Laura Liney si tu každopádně zahrála parádní fůrii, mít něco takovýho za sousedku, tak nepřemýšlím ani tak nad rekonstrukcí, jako spíš rovnou nad změnou čtvrti. 50% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl zápletku, že je rodina sužována neodbytnými mývaly, hned jsem si vzpomněl na nedomrlost CHLUPATÉ ODPLATY, naštěstí tohle není ten typ filmu a o mývaly v něm vlastně ani moc nejde. A není to ani komedie, a pokud, potom černou. Nejvíc jde ale o životní drama a právě všechny ty detaily, které se prostě někdy seskupí v konvergenci totálních sraček, přičemž jediným našim prohřeškem zůstává nedostatečná ochota nenechat se vláčet událostmi. A tohle je historie jedné takové konvergence, slušně obsazena, natočena odpovídajícím způsobem, jen snad co se týče scénáře, tam by to sneslo určitou harmonizaci, 60% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

BUDEME O TOM MLUVIT A MLUVIT. A PAK SE ROKY BUDEME MLČKY STRACHOVAT. MOŽNÁ SE ZHROUTÍME POD TÍHOU VINY. NEBO SE PŘES TO MOŽNÁ PŘENESEME. A NAKONEC TO BUDE SLÁBNOUT... AŽ TO BUDE VYPADAT, ŽE TO BYL JEN SEN, KTERÝ SE NÁM ZDÁL..... /// To si to takhle Jeff všechno posere. Sám (aspoň se nemusí na nikoho vymlouvat!). Tímto přeskakuju několik desetiminutovejch voťukávaček (honění a šukání je nezáživný a stejně to dělaj všichni…), kdy jen čumím a podpráhově mi je podsouvána myšlenka, jestli může bejt hřích vykoupenej dobrejma skutkama (ale to by mělo fungovat, že jo Ivane?….). A taky, co je ještě zázrak a co už neskutečný sračky, který – i když jich je plnej film, tak vlastně nuděj. Zvláštně úchylný taky je, že zrovna když jsou ty sračky nejhustší, jsem donucen k smíchu. To magor jako já, dokáže vocenit! Takže… Vy si z toho vezměte co chcete. Já beru mývala a jdu chcípnout do houští…. (Ale jedno se jim musí nechat – ten závěr se povedl. Chtěl jsem dát 2*, ale přesto, že sem spíš na ty optimističtější kousky s depresivníma koncema, ukecali mě na 3*). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kocour se mi ztratil v temnotě a v propasti nicoty (jako že chcípl? Nebo tak, no…). 2.) Chcu zjistit, jak to vlastně hlučný bratr Pepin myslel s těma mývalama. 3.) Thx za titule ,,jo-die“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Neskutečná blbost. Nejenom, že mezi Tobeym a Elizabeth nefunguje jakákoliv chemie, takže jim to desetileté šťastné manželství nevěřím (navíc ona vypadá o hodně starší, a on pořád jako klouček). Ale ono se to snaží vypadat děsně tajupně (různé v úvodu uvedené detaily nás asi mají posadit na zadek, abychom zírali a skládali), a nakonec jde vlastně jen o druhé dítě. Navíc se tu naprosto normálně ospravdelňuje vražda. Pokud si poděláte život, zabijte toho, o kom si myslíte, že za to může, lehce se přes to přenesete a jedete zas dál. To je skutečně morbidní. Navíc to celé má celou dobu jakoby háv komedie a rozvernosti, o to větší morbidita pak tenhle film je. ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

The Details bol pre mňa prekvapujúci film. Z veľkej miery pre to, že ak človek filmu dá šancu, často ho dokáže prekvapiť a to aj z objektívneho hľadiska. The Details je v prvom rade úspešný vo vybranom prostredí. Režisér nám predkladá usporiadaný život obyčajnej rodinky, do ktorej zavíta jeden malý problém a čuduj sa svete, prichádzajú intrigy, hádky, nevery a dokonca aj vražda. Možno to vyznie len ako koláž ale ono je to celé tak uveriteľne napísané až som civel na obrazovku od začiatku do konca. A navyše je to bravúrne zahrané. V prvom rade tu nepozeráme na Spider-mana ale na Tobeyho Maguirea, ktorý ukazuje, že nejaký ten talent predsa len má. V zásade je vlastne herectvo v kontexte s kamerou krásne akademické a hoci má svoje mínusy, vždy si udržiava úroveň. A tá pointa či skôr koniec filmu, v ktorom sa predkladá, je režijne i scenáristicky skrátka super. Jednoducho zručne natočená a vcelku aj zábavná rodinná dráma. 80% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Do role Jeffa bol najprv obsadený James McAvoy, no kvôli opakovaným konfliktom ho nahradil Tobey Maguire. (Crybaby)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Seattle, Redmond a Kirkland v americkom štáte Washington. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama