Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy pozoruhodné a složité osobnosti literatury faktu, medicíny i dalších oborů Ludvíka Součka. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

tahit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cokoli se tu o obsahu filmu řeklo, či zaznělo z úst různých lidí, tak si říkám, no jo, tak to asi bude pravda. Rád bych dodal, že raději preferuji, čím především proslul. Jeho knihy, co se týče četby, tak ty se mi moc líbily. Za všech okolností, přinášel vzrušující tajemno, ať je čerpal odkudkoliv. Například se zajímavou knihou Velké otazníky jsem se poprvé seznámil v antikvariátu. Pravděpodobně nejzajímavější kniha, kterou jsem od něj přečetl. Alespoň podle mne. Dodnes jí mám schovanou. Na rozdíl od Dänikena byl jaksi odborně fundovanější. Co dodat, pozoruhodný osudový děj. Není snad od věci si připomenout, že za podivných okolností zmizela i poslední kniha Tušení světla, jako by se po ní slehla zem. Čistě hypoteticky, byť zřejmě funkce knihy měla být pouze informativní, dost možná, mohla být trnem v oku nějakých okultních sil. Tolik věcí na světě je zahaleno tajemstvím. Občas také vzhlížím k noční obloze a pozoruji vlnobití zářících hvězd obestřené zvláštním kouzlem, tak jako by tam někde byly neznámé civilizace, já vím, mohu věřit, nebo ne.. ()

anderson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČT 1 = 6.11.2002 - Do zhliadnutia tohto dokumentu, ktorý je 7.časťou z cyklu PŘEDČASNÁ ÚMRTÍ, som o tomto človeku nemal tušenia. Záhady ma ale zaujímajú a tak som si o Součkovi čo-to pozisťoval. Počas kórejskej vojny tento zubár údajne pôsobil ako rozviedčik pre KGB a ŠTB v Severnej Kórei. Vyvinul rôzne účinné výsluchové metódy, ktoré potom neskôr uplatnil na amerických vojakoch zajatých počas vojny vo Vietname a internovaných v tajnom tábore blízko Prahy (!!!). Pôsobil aj ako vysoký vojenský hodnostár v rôznych posádkach a údajne sa podieľal na vývoji biologických a chemických zbraní pre východný blok. Od mladosti ho tiež fascinovali najrôznejšie nevysvetliteľné javy a záhady a vďaka tomuto (za železnou oponou neobvyklému) koníčku, sa stal populárnym. Napísal niekoľko pseudovedeckých esejistických "bestsellerov" (CESTY SLEPÝCH PTÁKÚ, TUŠENÍ STÍNU, ...) - čítal som ich a uznávam, že ako napínavé čítanie im nie je čo vytknúť - a dokonca mal v ČST reláciu o záhadách okolo nás. Vďaka nemu sa za železnú oponu dostali aj Dänikenove "bláboly". Zomrel za údajne nevyjasnených okolností a medzi jeho fanúšikmi sa traduje historka, že ho zavraždili agenti KGB, pretože údajne jeho posledné (tesne pred vydaním za záhadných okolností stratené) dielo nazvané TUŠENÍ SVĚTLA, malo priniesť niekoľko šokujúcich odhalení. Iní svedkovia zasa tvrdia, že vďaka svojej nadváhe zomrel SOUČEK klasicky na infarkt. A aby som tento elaborát nejako záhadne ukončil, tak táto záhadná časť cyklu záhadne zmizla zo záhadného internetového archívu ČT. :-) (19.8.2010) ... aby sa do neho opäť záhadne vrátila. :-) (8.4.2012) ()

Reklama

Reklama