Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

whoof 

všechny recenze uživatele

Peter Joseph je bezesporu velmi chytrý člověk. Už jen to, že nabízí řešení v závěru v podobě Venus Projectu. Když jsem tenhle snímek zkoukl, byl jsem docela dlouho jak smyslů zbavený a hned jsem začal přemýšlet, jak bych mohl nějak přispět k revoluci ke které nabádá. Na youtube už teď má tenhle snímek přes dva miliony shlédnutí. Měl jsem to v hlavě pořád. Až teď s odstupem se na film dívám víc kriticky. Koneckonců to Joseph zmiňuje pořád. Taky pořád dokola mele o tom abysme se nenechali pohltit budoucností. Dej lidem naději, ukaž řešení a čekej až se ovečky chytnou na krásný scifi baráky s krásnýma autama spoustou přírody kolem a řekni co všecko můžou mít a že nemusí vlastně dělat vůbec nic. Tenhle happy end mě trošku zarazil. Je to krásná vize a každej by chtěl žít ve světě bez práce s dostatkem všeho. Někteří lidé Josepha už teď přirovnávají k Bohu a to mě trošku vyděsilo. "Nebuďte ovce ... buďte rači ovce" by klidně mohlo být heslem tohohle filmu. Ale kdo ví natočený je to fakt hezky. ()

floppy4 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre, stoji to za zamyslenie a chvalabohu to uz nejsu ziadne illuminatske konspiracie... Bolo to ale neskutocne dlhe, vyse dve a pol hodiny pri takomto type snimku je uplna smrt a ubera to hodne na zazitku.... do hodiny a pol najviac by sa to mohlo zmestit. ()

pee-jay 

všechny recenze uživatele

Stará pravda říká, že všechno zlé je k něčemu dobré. V žádném díle seriálu Zeitgeist nepadla jediná zmínka o tom, v čem vlastně spočívá ono trpěné pozitivum systému peněz pro peníze samotné. ()

JIRKKA 

všechny recenze uživatele

Najednou jsem si vzpomněl na firmu Adidas, která přesouvá výrobu z Číny, kvůli zvýšeným nákladům na výrobu.........zajímavé......čínský dělník má 25x až 30x menší plat, než německý..... Nebo na svoje zaměstnání (státní firma) kde je tolik ,,manažerů,, že by je neuživil ani diamantový důl. Po řadových zaměstnancích chtějí vysoké výkony, bez ohledu na fyzické a duševní limity, sami mají nulovou produktivitu. Firmu nejsou schopni přivést k prosperitě, přesto si rozdávají statisícové odměny a řadovým zaměstnancům už pět let nepřidali ani korunu. Je to je o lidské chamtivosti, nedostatku pokory, respektu k druhým a bohužel ruku v ruce s devastací životního prostředí. Každý, kdo má IQ vyšši než je pokojová teplota a trošku nějaké morální zásady, musí jasně vidět, že tenhle dokument je děsivým, ale poměrně přesným vykreslením současného stavu světa....Samozřejmě příznivci největšího myslitele - ekonoma - experta na ekologii - sportovce - sběratele propisek, pana V. K. , se mnou naprosto, ale naprosto nebudou souhlasit a tenhle film označí za demagogii, zavádějící, prostě známý slovník..... ()

arnysimilar 

všechny recenze uživatele

Nato, že je to nezávislý projekt to je celkom slušne natočené. Aj keď príliš zdlhavé. Koniec je však utopický. My ľudia máme v povahe vlastniť, získať, prisvojiť si, dobyť, ... je to podstata človeka, ktorá ho ženie vpred (aj keď niekedy cez mrtvoly). Ak by sme toto ľuďom vzali, zdegenerovali by sme. Je mi jasné, že tento stav ekonomiky a čerpania zdrojov na Zemi je neudržateľný a civilizácia sa v podobe ako ju poznáme dnes zanikne. Druhá vec je, že len ťažko vznikne utopisticky rovná spoločnosť, kdeby ľudia neboli viazaní na majetok. ()

RazielCZ 

všechny recenze uživatele

Zeitgeist: Moving Forward, správným českým názvem Duch doby: Posud vpřed, je třetím vzdělávacím dokumentárním filmem ze série Zeitgeist režizéra Petera Josepha poskytujícím kritický náhled na společnost dnešní doby. Zabývá se tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucí k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti lidské genetické výbavě. Navrhované řešení známé jako Ekonomika založená na zdrojích, Ekonomika založená na přírodních zákonech / zdrojích nebo též Zdrojová ekonomika, jenž je zde nastíněno, stojí na v současné době nejefektivnějším známém udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je založen socio-ekonomický systém současný. Film byl uvolněn 15. ledna 2011 pro veřejnost a měl premiéru v 60 zemích světa, 31 jazycích (titulky) a 295 městech. Byl označen za nejdelší neziskový nezávislý film v historii. Jedná se o základní studijní materiál Hnutí Zeitgeist založený na zopakovatelných vědeckých a statistických studiích (zdroje nejen ve filmu). Dokument Zeitgeist: Moving Forward (Duch doby: Posun vpřed) je k dispozici jak s českými titulky, tak s profesionálním českým dabingem pocházejícím od české pobočky Hnutí Zeitgeist. Snímek rozhodně doporučuji ke shlédnutí, neboť obsahuje naprosté základy informací o tom, v čem žijeme a čím bychom to eventuálně mohli, pokud se pro to rozhodneme, nahradit. Za sebe snímek hodnotím 95 %. ()

Reklama

Reklama